«Φέρτε μας αυγά»: Παράπονα αθλητών για τις μερίδες στο Ολυμπιακό χωριό, σπεύδουν να τις μεγαλώσουν - iefimerida.gr

«Φέρτε μας αυγά»: Παράπονα αθλητών για τις μερίδες στο Ολυμπιακό χωριό, σπεύδουν να τις μεγαλώσουν

O πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ σερβίρεται σαλάτα στο Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι
O πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ σερβίρεται σαλάτα στο Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι / Φωτογραφία: AP Photo / David Goldman, Pool
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ελλείψεις τροφίμων παραπονέθηκαν αρκετοί αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι, κάνοντας λόγο για μικρές μερίδες που δεν αρκούν.

Σύμφωνα με τη γαλλική αθλητική εφημερίδα L’ Equipe αρκετοί αθλητές παραπονέθηκαν ότι οι μερίδες, που τους σέρβιραν για πρωινό την Τετάρτη, ειδικά τα αυγά αλλά και τα ψημένα κρέατα είναι ανεπαρκή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εταιρεία catering Sodexo Live!, που συνεργάζεται με το Ολυμπιακό Χωριό, επιβεβαίωσε την «πολύ υψηλή ζήτηση» συγκεκριμένων τροφίμων και ανακοίνωσε ότι «οι όγκοι θα αυξηθούν», προκειμένου «να καλύψουν τις ανάγκες των αθλητών» που μετέχουν στους Αγώνες στο Παρίσι.

«Μας ζητήθηκε να αυξήσουμε τις αρχικά προγραμματισμένες ποσότητες, πράγμα που θα πράξει ο όμιλος», δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου Carrefour, που είναι επικαφαλής της τροφοδοσίας με φρέσκα τρόφιμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Το Ολυμπιακό Χωριό θα σερβίρει 13 εκατ. γεύματα στη διάρκεια των Αγώνων

H σίτιση 15.000 αθλητών από 208 κράτη και υπερπόντια εδάφη τους είναι από μόνη της ένα τεράστιο εγχείρημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη διάρκεια των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων το Ολυμπιακό Χωριό του Παρισιού έχει προγραμματίσει να σερβίρει 40.000 γεύματα ημερησίως, συνολικά πάνω από 13 εκατομμύρια, όσο δηλαδή αντιστοιχεί στις μερίδες που σερβίρονται σε δέκα μουντιάλ!

Οι αθλητές που φιλοξενούνται στο Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι έχουν πρόσβαση σε έξι χώρους εστίασης, όπου σερβίρονται γεύματα με πηγή έμπνευσης τη γαλλική κουζίνα, την ασιατική, εκείνη της Αφρικής και της Καραϊβικής και πολυεθνική με 500 διαφορετικές συνταγές σχεδιασμένες να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερα γούστα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Mε έμφαση στην ποιότητα και τις διατροφικές ανάγκες των αθλητών τα μενού για το Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια τεσσάρων ετών εργασίας με στόχο τη μείωση κατά το ήμισυ του αποτυπώματος άνθρακα των παραγόμενων γευμάτων κατά τη διάρκεια των Αγώνων, σε σύγκριση με εκείνους στο Λονδίνο το 2012. Ως εκ τούτου το ένα τέταρτο όλων των συστατικών θα προέρχεται από μια ζώνη ακτίνας 250 χιλιομέτρων γύρω από το Παρίσι και το 20% θα είναι πιστοποιημένα βιολογικό. Τα κρέατα, τα γάλατα και τα αυγά θα είναι από τη Γαλλία και το ένα τρίτο των τροφίμων θα είναι φυτικής προέλευσης.

Στο Ολυμπιακό Χωριό έχουν τοποθετηθεί διακόσια δοχεία με κάνουλες, από τα οποία οι αθλητές θα μπορούν να σερβίρονται νερό, χυμό και αναψυκτικά, ενώ τα ποτήρια και τα σερβίτσια τους θα είναι επαναχρησιμοποιούμενα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ