Ντιέγκο Μαραντόνα: Βασανιστικός ήταν ο θάνατός του σύμφωνα με το τελικό πόρισμα -Ανεπαρκής η ιατρική φροντίδα - iefimerida.gr

Ντιέγκο Μαραντόνα: Βασανιστικός ήταν ο θάνατός του σύμφωνα με το τελικό πόρισμα -Ανεπαρκής η ιατρική φροντίδα

Ντιέγκο Μαραντόνα
Ντιέγκο Μαραντόνα / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βασανιστικός ήταν ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα, όπως προκύπτει από το τελικό πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, που διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή ο θρύλος του ποδοσφαίρου.

Η έκθεση 70 σελίδων, για την οποία εργάστηκε πολυμελής ιατρική επιτροπή, καταλήγει σε 13 συμπεράσματα αναφορικά με τα αίτια του θανάτου του «Pibe D’ Oro» και σε όλα ασκείται κριτική για τη δουλειά των προσωπικών γιατρών του στο διάστημα που διέμεινε στο σπίτι του, μετά την επέμβαση στον εγκέφαλο που είχε υποβληθεί επιτυχημένα. Ανάμεσα σε αυτά αναφέρεται πως ο Μαραντόνα είχε έναν αργό και γεμάτο αγωνία θάνατο, καθώς «άρχισε να πεθαίνει τουλάχιστον 12 ώρες πριν το μοιραίο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Παρ’ όλο που θα ήταν ψευδές να δηλώσουμε ότι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δεν θα είχε πεθάνει αν είχε λάβει επαρκή φροντίδα κατά τη νοσηλεία του, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που καταγράφηκε τις μέρες πριν τον θάνατό του, αν είχε διακομιστεί σε ένα ιατρικό κέντρο πολλαπλών σκοπών με τις κατάλληλες ιατρικές πρακτικές, συμφωνούμε ότι θα είχε καλύτερες πιθανότητες να επιβιώσει», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Παράλληλα, η έκθεση τονίζει ότι ο Μαραντόνα «Δεν εξάσκησε στον μέγιστο βαθμό τις νοητικές του ικανότητες» μετά την επέμβαση και συνεπώς «δεν ήταν σε θέση να πάρει αποφάσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας του». Μάλιστα, μεταξύ των συμπερασμάτων που παρατίθενται γίνεται λόγος και για «εντελώς ανεπαρκή και ακατάλληλο χώρο διαμονής» για την κατοικία του στο Τίγκρες, καθώς και ότι ο Μαραντόνα δεν θα μπορούσε να συνειδητοποιήσει βάσει της κατάστασης στην οποία βρισκόταν την ανάγκη να βρεθεί σε κανονικό νοσοκομείο.

Η έρευνα για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν δύο από τις πέντε κόρες του πρώην αρχηγού της εθνικής Αργεντινής και συγκεκριμένα η 31χρονη Τζιανίνα και η 24χρονη, Τζιάνα, ο νευροχειρουργός, Λεοπόλδο Λούκε, ήταν υπεύθυνος για την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του πατέρα τους.

Η έρευνα επικεντρώνεται σε επτά άτομα και συγκεκριμένα, στον νευροχειρουργό, Λεοπόλδο Λούκε, στην ψυχίατρο, Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, έναν ψυχολόγο, δύο νοσηλευτές (σ.σ. ένας άνδρας και μια γυναίκα) που βρισκόταν στο πλευρό του Μαραντόνα, καθώς και στον επόπτη αυτών των νοσοκόμων και σ΄ έναν ιατρό. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Αργεντινή, οι ποινές για παραμέληση, εγκατάλειψη ή ανθρωποκτονία, είναι από πέντε έως δεκαπέντε χρόνια φυλάκιση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ