Ο Μιχάλης Μελής είναι με κάθε επισημότητα ο νέος πρόεδρος της GBL, μετά τη σχετική ψηφοφορία στο ΔΣ της μπασκετικής λίγκας.
Παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος του ΔΣ επικράτησε με 7-6 ψήφος του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να γίνει ο μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία της λίγκας με πέντε συνεχόμενες θητείες.

Ο κ. Μελής είχε διατελέσει πρόεδρος και τη σεζόν 2016-17, όμως οκτώ μήνες μετά την εκλογή του είχε παραιτηθεί, καθώς θεωρούσε ότι είχε διακοσμητικό ρόλο και δεν είχε τη στήριξη των ομάδα για να προχωρήσει σε εκσυχρονισμό του πρωταθλήματος.
Οι πρόεδρος της Λίγκας από το 1992 μέχρι και σήμερα
- Θεόδωρος Καρατζάς (1992-2001)
- Μανώλης Παπακαλιάτης (2001-02)
- Βασίλης Οικονομίδης (2002-12)
- Γιώργος Χαλβατζάκης (2012-16)
- Μιχάλης Μελής (2016-17)
- Ευάγγελος Γαλατσόπουλος (2017-2025)
- Μιχάλης Μελής (από σήμερα)
Μελής: Θα προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε περισσότερο το επαγγελματικό μπάσκετ σε αγωνιστικό και σε εμπορικό επίπεδο
Για τις αλλαγές που έχει θέσει ως προτεραιότητα μίλησε ο νέος πρόεδρος της GBL, ευχαριστώντας τον αντίπαλό του στις πρώτες του δηλώσεις.
«Θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες της GBL για την τιμή που μου κάνουν. Επίσης τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο για τα χρόνια της προσφοράς του στον Σύνδεσμο. Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη που έρχεται με τη θέση και θα δουλέψουμε σκληρά για να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη των ομάδων.
Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια η GBL έχει κάνει βήματα μπροστά. Θα προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε περισσότερο το επαγγελματικό μπάσκετ σε αγωνιστικό και σε εμπορικό επίπεδο και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στα γήπεδα.
Τέλος πρέπει να κάνουμε σοβαρές δομικές αλλαγές στο καταστατικό του Συνδέσμου, το οποίο του χρόνου συμπληρώνει 35 έτη, ώστε να καθιερώσουμε πιο σύγχρονο μοντέλο διοίκησης ανάλογο μεγάλων ευρωπαϊκών λιγκών. Θα πούμε περισσότερα όταν αυτά είναι αποφάσεις.
Προτεραιότητα είναι οι δομικές αλλαγές στο καταστατικό που θα μας πάει ένα βήμα μπροστά».