Θέση στο θέμα που έχει προκύψει με την υπόθεση «ΠΑΟΚ-Ξάνθη» και τη στελέχωση της ΕΕΑ πήρε ο τέως υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.
Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Η Φωνή της Ελλάδας» της ΕΡΑ, ο κ. Βασιλειάδης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν είχε προχωρήσει τις διαδικασίες του νέου νομικού πλαισίου σύστασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), όπως προέβλεπε ο «δικός του» νόμος τον περασμένο Μάρτιο.
Λίγες ώρες πριν περάσει, με ψήφους 156 υπέρ και 90 κατά, η τροπολογία για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο, με ποινή αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμών, ο τέως υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης εξήγησε: «Είχαμε συμφωνήσει με τους φορείς του αθλητισμού να τελειώσει η αγωνιστική σεζόν, ώστε να μην διαταραχθούν οι έλεγχοι που έκανε η υφιστάμενη ΕΕΑ και να αρχίσει η νέα σεζόν με τη νέα Επιτροπή. Μετέθεσα με κοινή άτυπη συμφωνία τη σύσταση της Επιτροπής τον Ιούνιο. Τον Ιούνιο, όπως γνωρίζετε, είχαν προκηρυχτεί εκλογές, δεν υπήρχε περίπτωση εγώ να φέρω μία Επιτροπή 15 ή 20 ημέρες πριν από τις εκλογές και να την ορίσω, γιατί με τον τρόπο που λαΐκιζε η Νέα Δημοκρατία τότε -και τα "λούζεται" βέβαια όλα αυτά που έκανε σε όλους τους τομείς της πολιτικής της- θα είχαμε πολιτικό ζήτημα αφενός και αφετέρου η Βουλή ήταν κλειστή λόγω εκλογών και επομένως δεν μπορούσε να περάσει από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Ενημέρωσα σαφώς κατά την παράδοση για τις εκκρεμότητες που υπήρχαν».
Ο τέως υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είπε ως προς τις ευθύνες που θεωρεί πως φέρει ο νυν υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σχετικά με τη μη σύσταση της ΕΕΑ όπως προέβλεπε το νομικό πλαίσιο: «Ο υφυπουργός Αθλητισμού, λοιπόν, επέλεξε να αντικαταστήσει παραιτημένα μέλη από την προηγούμενη Επιτροπή, αντί να φέρει σε ισχύ το νέο νόμο, με τις νέες διαδικασίες, ακόμη και με το νέο πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει και το νέο πλαίσιο ποινών. Φτάνουμε, λοιπόν, σε αυτό το σημείο, με πάρα πολλές σκιές και έρχεται μία τροπολογία η οποία είναι απερίγραπτη και δεν λύνει το ζήτημα».