Το Μουσείο Μπενάκη έχει δημιουργήσει βίντεο και μικρά φιλμ που παρουσιάζουν τον πλούτο των εκθεμάτων του, αλλά και εικονικές ξεναγήσεις με ένα κλικ.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την επιθυμίατου Μουσείου Μπενάκη κατά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του λόγω της πανδημίας να είναι σε άμεση σχέση με το κοινό του.
Το Ερμάριο από το Augsburg της Βαυαρίας στο Μουσείο Μπενάκη
Αυτη την εβδομάδα ο Γιώργης Μαγγίνης, Επιστημονικός Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, μας παρουσιάζει ένα ξεχωριστό έπιπλο που βρίσκεται στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, το Ερμάριο από το Augsburg της Βαυαρίας. Κατασκευάστηκε στο πρώτο μισό του 17ου αιώνα, εποχή που στην Ευρώπη κυριαρχούσε η τέχνη του Baroque.
Μουσείο Μπενάκη: «Η επίδραση της Ενετοκρατίας στην Κρήτη»
Εξερευνήστε τις συλλογές του Μουσείου, ανακαλύψτε τη συλλογή Νεοελληνικής Τέχνης του Μουσείου Μπενάκη που καλύπτει χρονικά την ιστορική περίοδο από το 15ο ως το 19ο αιώνα, τεκμηριώνοντας τον υψηλό πολιτιστικό δείκτη του νεοελληνικού κόσμου κατά τη διάρκεια της Φραγκοκρατίας και της Οθωμανικής κατοχής. Στο σάιτ του Μουσείου Μπενάκη υπάρχει μία σειρά σύντομων ταινιών με θεματικές από την προϊστορία έως τον 20ό αιώνα με αφετηρία τις συλλογές του Μουσείου.
Δείτε παρακάτω την ταινία «Η επίδραση της Ενετοκρατίας στην Κρήτη»
ROBERT McCABE – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ / Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΟΦΑΔΩΝ
Λόγω της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των μουσείων,
το κοινό θα έχει μία πρώτη εμπειρία της έκθεσης μέσα από τις μοναδικές λήψεις των έργων και του εκθεσιακού χώρου ΕΔΩ.
Από το άνοιγμα των μουσείων και έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2020 η έκθεση θα περιμένει το κοινό της στην Αίθουσα Σ. & Ε. Κωστοπούλου του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού (Κουμπάρη 1).
ΕΩΣ 13.09.2020ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Εικονική περιήγηση στο Μουσείο Μπενάκη
Εικονική περιήγηση στις αίθουσες του Μουσείου Μπενάκη και ταυτόχρονα ηχητική ξενάγηση στα πιο σημαντικά εκθέματα σε 6 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά και κινέζικα).
Αυτήν την εβδομάδα σας προτείνουμε μία επίσκεψη στον πρώτο όροφο του Μουσείου Ελληνικού Πολιτισμού και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα 13 με τις πολύχρωμες γιορτινές και νυφικές φορεσιές, τα κεντήματα, τα ξυλόγλυπτα και τα κοσμήματα από την Κρήτη, την Κύπρο, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες ΕΔΩ.