Η σύγχρονη ελληνική δημιουργία στο Παρίσι: Οσα συνάντησε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης - iefimerida.gr

Η σύγχρονη ελληνική δημιουργία στο Παρίσι: Οσα συνάντησε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Στο La Femis στο Παρίσι ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης
Στο La Femis στο Παρίσι ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του γαλλικού υπουργείου Πολιτισμού, τη νέα πρόεδρο του Μουσείου του Λούβρου, αλλά και φορείς σύγχρονου πολιτισμού, για τη διερεύνηση συνεργασιών και συμπράξεων αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε θέματα πολιτιστικής διακυβέρνησης και παραγωγής, πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υφυπουργός επισκέφθηκε το Παρίσι με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης τέχνης Paris-Athènes, Naissance de la Grèce moderne 1675‐1919 (Παρίσι-Αθήνα, η γέννηση της σύγχρονης Ελλάδας 1675‐1919), στο Μουσείο του Λούβρου, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων το διάστημα 26-28 Σεπτεμβρίου.

Νικόλας Γιατρομανωλάκης συναντήθηκε με τον Luc Allaire, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας
O Νικόλας Γιατρομανωλάκης συναντήθηκε με τον Luc Allaire, γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας

Συγκεκριμένα, ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης συναντήθηκε με τον Luc Allaire, γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας, όπου συζήτησαν μεταξύ άλλων τις δυνατότητες σύμπραξης και ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του σύγχρονου πολιτισμού και ειδικότερα στο πεδίο του κινηματογράφου, του βιβλίου, της μουσικής και των εικαστικών τεχνών. Ο υφυπουργός συνάντησε επίσης τη Laurence Des Cars, νέα πρόεδρο του Μουσείου του Λούβρου, με την οποία συζήτησαν το ενδεχόμενο και τους τρόπους σύμπραξης του Μουσείου με ελληνικά μουσεία, αλλά και για πιθανές μελλοντικές εκθέσεις.

Τα έργα πολιτιστικής ανάπτυξης που έχει εντάξει στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης για τον σύγχρονο πολιτισμό η χώρα μας μέσω του εθνικού σχεδίου Ελλάδα 2.0. συζητήθηκαν εκτενώς στις συναντήσεις που είχε ο Έλληνας υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού με τη Nathalie Coste Cerdan, γενική διευθύντρια της Ανώτερης Κρατικής Σχολής Επαγγελμάτων Εικόνας και Ήχου, La Femis, αλλά και τον Emmanuel Penicaut, διευθυντή Παραγωγής στο Mobilier National.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 Νικόλας Γιατρομανωλάκης
O Νικόλας Γιατρομανωλάκης συζήτησε τις δυνατότητες στρατηγικής συνεργασίας με το La Femis

Ειδικότερα, ο αρμόδιος για τον σύγχρονο πολιτισμό υφυπουργός, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, συζήτησε τις δυνατότητες στρατηγικής συνεργασίας με το La Femis στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Κρατικής Σχολής Κινηματογράφου στην Ελλάδα, ενώ αντίστοιχες δυνατότητες συμπράξεων και συνεργειών στο έργο αναβίωσης, στήριξης και ανάδειξης της ελληνικής χειροτεχνίας εντοπίστηκαν και στη συζήτηση με το Mobilier National, λόγω και της εξαιρετικής τεχνογνωσίας που διαθέτει στην υφαντουργία.

υφαντουργία
Συναντήσεις για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε θέματα πολιτιστικής διακυβέρνησης και παραγωγής πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Τέλος ο υφυπουργός συνεργάστηκε τόσο με την πρέσβη της Ελλάδας στη Γαλλία, Αγλαΐα Μπαλτά, όσο και με την πρόεδρο του Centre Culturel Hellénique, Κατερίνα Ξυλά, πάνω σε θέματα προώθησης του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, όπως εξάλλου έγινε πρόσφατα στην έκθεση βιβλίου στο Νανσί, όπου η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην επίσημη επίσκεψή του στο Παρίσι, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, δήλωσε:

«Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν είχαν ως κοινό παρονομαστή τη διάθεση για συμπράξεις και ενδυνάμωση των δεσμών Ελλάδας και Γαλλίας και στον τομέα του πολιτισμού. Με αφετηρία αυτές τις επαφές και όχημα τους πόρους που έχουμε εξασφαλίσει μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για την τόνωση της εξωστρέφειας της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας, μπορούμε να προσφέρουμε στους Έλληνες δημιουργούς, τα εχέγγυα για να διακριθούν διεθνώς. Οι προοπτικές των σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών αναγνωρίζονται και ευθύνη της πολιτείας είναι να αναδείξει αυτή τη δυναμική, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και να στηρίξει ενεργά όλους εκείνους τους ταλαντούχους σύγχρονους δημιουργούς της χώρας μας στη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ