Το «stasis hellas» είναι η νέα μανία όσων περιμένουν στη στάση το λεωφορείο τους, Μία εφαρμογή με πρωτότυπο περιεχόμενο και θέμα την Ελλάδα.
Όσοι βρίσκονται σε στάσεις λεωφορείου, από το Παγκράτι μέχρι την Καλλιθέα και από την Κυψέλη μέχρι το Ελληνικό, σκανάρουν το αναρτημένο Qr, κατεβάζουν την εφαρμογή και απολαμβάνουν το περιεχόμενο που έφτιαξε η καλλιτέχνιδα Ελλάδα Στασινόγλου.
Πρόκειται για την ψηφιακή εφαρμογή για κινητά «stasis hellas» δωρεάν για ΓΙΑ ANDROID & iPHONE σκανάροντας QR ή κατευθείαν από GOOGLE PLAY και APPSTORE.
Η εφαρμογή που συνδυάζει το εικονικό με το πραγματικό
Το app «stasis hellas» χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Eπαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality) η οποία επιτρέπει στους θεατές να γίνουν κυριολεκτικά μέρος μιας νέας εμπειρίας, όπου συνδυάζεται το πραγματικό με το εικονικό.
Με ένα πάτημα κουμπιού τρισδιάστατα εικονικά έργα παρεμβάλουν στην πραγματικότητα του θεατή, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να τα διαμορφώσουν ανάλογα, να τα φωτογραφήσουν και να τα διαμοιράσουν.
Σχεδιασμένο ως μια πλατφόρμα δημόσιας παρέμβασης για ελεύθερη και
δημιουργική χρήση από τον καθένα μας, το δίγλωσσο «stasis hellas»
ξεπερνά τα όρια χώρου και χρόνου ενώ προσφέρει την δυνατότητα εισόδου
και διάδρασης μέσα σε μια νέα διάσταση, με φόντο και παλέτα τη σύγχρονη
πόλη.
Η Ελλάδα Στασινόγλου έφτιαξε την διαδραστική εφαρμογή «stasis hellas»
για να σατιρίσει τις αξίες, τις συμπεριφορές και τα σύνδρομα της ελληνικής φυλής. Μια επίκαιρη πραγματεία- ψυχογράφημα όπου θίγονται η ελληνική ψύχωση με τη διχόνοια, η υστερία της γραφειοκρατίας, η θέση της γυναίκας, το προσφυγικό, η σχέση Ελλάδα-Ευρώπη, εξουσία-εξοπλισμοί, Νεοέλληνας και μίντια.
Η Ελλάδα Στασινόγλου γεννήθηκε στο Mόντρεαλ και φοίτησε σε ελληνόφωνα
και αλλόφωνα σχολεία σε τρεις διαφορετικές ηπείρους. Αφηγείται ιστορίες συνδυάζοντας με οργανικό τρόπο, το φυσικό με το εικονικό, το ιδιωτικό με
το δημόσιo. Το «stasis hellas» είναι το πρώτο έργο της με θέμα την Ελλάδα. Μία γεύση από την εμπειρία στο παρακάτω βίντεο