Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παραμένει ενεργό εν μέσω πανδημίας και παρουσιάζει μία σειρά λογοτεχνικών αφηγήσεων από δημοφιλείς καλλιτέχνες μέσω podcast.
Μετά την Μαρία Τσιμά, τον Τσιμάρα Τζανάτο, τον Τάκη Τζαμαργιά, σειρά παίρνει ο Μανώλης Μαυροματάκης Κυριακή στις 14/2 στις 18:00 παρέα με αγαπημένα λογοτεχνικά κείμενα. Ο ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης διαβάζει ΕΔΩ την «Ονειρευόμενη Σκέψη» από το μυθιστόρημα του Κωστή Καλημέρη «Ο Φίλος του Πέδρο».
Μπορεί ένας πλαστός, μυθιστορηματικός ήρωας να θέλει να βρει τον αληθινό εαυτό του; Ο Φίλος του Πέδρο θέλει να βγει απ' τα ρούχα του και να ανασύρει τις αναμνήσεις έξω από τον εαυτό τους. Θέλει να δει τι φωλιάζει στο βάθος τους. Αναζητά μια τροπική αφήγηση γεμάτη παραλλαγές, μακάμια και ποικίλματα ερμηνειών. Γι' αυτό και όλη η αφήγηση είναι μια σύνθεση μυθιστορηματικής φόρμας, ποίησης, νουβέλας, μαρτυρίας και δοκιμίου. Με αθώο, αφελή τρόπο. Είναι μια ειρωνική ματιά της γραφής ενάντια στον εαυτό της. Ένας ρυθμικός τρόπος μνήμης. Ένας χώρος παιχνιδιού...από το βιβλίο του Κώστα Καλημέρη, «Ο φίλος του Πέδρο» εκδόσεις Ενύπνιο
Οι Κυριακάτικες ραδιοφωνικές συναντήσεις -αφηγήσεις είναι διάρκειας περίπου 30 λεπτών έκαστη, μεταδίδονται από το Kανάλι 1- Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά, στις 18.00, με παράλληλη ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ως podcasts.
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, λογοτεχνικά ταξίδια από τις συχνότητες της ραδιοφωνίας στο dithepi.gr και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90.4» / Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, ο ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης στις 18.00. Δείτε κάποιες από τις αφηγήσεις στα παρακάτω βίντεο
«Το «Ηλιοτρόπιο» είναι διήγημα που αναφέρεται στον φαντάρο Πιπίνο που βρέθηκε στην Κεφαλονιά το 1943 με την Μεραρχία Άκουι. Άκουσα γι' αυτόν από την μάνα μου. Το «Ηλιοτρόπιο» το 2017 πήρε το Α' βραβείο στο διαγωνισμό Γ. Σεφέρη που πραγματοποίησε το "Universita degli Studi di Palermo" με την υπεύθυνη Ελληνικών Σπουδών, σημαντική ελληνίστρια, Ines di Salvo».
Ο ηθοποιός και συγγραφέας Τσιμάρας Τζανάτος διαβάζει για τους ακροατές δύο έργα που φέρουν την υπογραφή του: «Δεσποινίς Δυστυχία» (στην αφηγηματική του μορφή) και τον θεατρικό μονόλογο «Αχινός» που γράφτηκε για την Ιταλική παράσταση “629: Uomini in Gabbia", η οποία παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Θεάτρου της Νάπολης '19, σε σκηνοθεσία Μάριο Τζελάρντι.
Η Αθήνα, στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής μέσα από τη ματιά του μικρού Πέτρου. Ένα έργο που συνδυάζει τη σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης με την ελαφρότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.