Σε λιγότερες από 24 ώρες εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη μεγάλη συναυλία του ΛΕΞ στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο 28 Ιουνίου.
Την ανακοίνωση έκανε η διοργανώτρια εταιρεία παραγωγής με ανάρτηση στο Instagram, τονίζοντας πως πρόκειται για χρόνο-ρεκόρ για Έλληνα καλλιτέχνη.
«Ανακοινώνοντας τη συναυλία του ΛΕΞ στην Αθήνα στις 28 Ιουνίου, γνωρίζαμε τον ενθουσιασμό του κόσμου, αλλά το ενδιαφέρον ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το sold out του εξωτερικού χώρου του ΟΑΚΑ ήρθε σε λιγότερο από 24 ώρες, σπάζοντας κάθε ρεκόρ για Έλληνα καλλιτέχνη», αναφέρουν οι άνθρωποι της Dynasty Athens.
«Αντιλαμβανόμαστε τη μεγάλη επιθυμία του κοινού να παραστεί στη συναυλία και ζητούμε μερικές μέρες για να βρούμε τη καλύτερη λύση, ώστε να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα συμμετοχής σε όσο το δυνατόν περισσότερους», σημειώνουν.
ΛΕΧ: Ο ράπερ που γεμίζει τα στάδια χωρίς promotion
Το sold out σε ένα 24ωρο αποτελεί ρεκόρ για συναυλία Έλληνα καλλιτέχνη, πόσο μάλλον για το ΟΑΚΑ, ωστόσο για τον ΛΕΞ δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία.
Εδώ και χρόνια, ο ΛΕΞ συγκεντρώνει πολλές χιλιάδες κόσμου, χωρίς ουσιαστικό promotion και χωρίς να συμμετέχει σε συναυλίες μαζί με άλλους καλλιτέχνες, κάτι που έτσι κι αλλιώς λειτουργεί ως πόλος έλξης.
Με δισκογραφία ήδη από το 2004 μέσα από τα σχήματα Βόρεια Αστέρια και Ανάποδα Καπέλα, και σόλο από το 2010, ο ΛΕΞ χαίρει της εκτίμησης της ελληνικής χιπ-χοπ κοινότητας εδώ και αρκετά χρόνια.
Η ευθύτητα των στίχων του, που αποπνέουν δύναμη και ισχυρά συναισθήματα χωρίς αχρείαστες βρισιές και αλαζονεία, τον ανέδειξαν σε σημείο αναφοράς στο ελληνικό χιπ-χοπ. Όμως, ήταν μόλις πριν από τρία χρόνια όταν τον έμαθε όλη η Ελλάδα.
Το βράδυ της 3ης Ιουλίου 2022 ο ΛΕΞ κατάφερε να γεμίσει μόνος του το στάδιο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. Ήταν τότε που η φήμη του έφτασε στα αυτιά όλων των ηλικιών, ακόμα και σε ανθρώπους με ελάχιστη τριβή με το ραπ ως τρόπο τραγουδιού-απαγγελίας ή την κουλτούρα του χιπ-χοπ.
Η συνέχεια ήταν ανάλογη την 21η Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς στη Θεσσαλονίκη, όταν ο ΛΕΞ γέμισε το Καυτανζόγλειο Στάδιο. Χωρίς καμία διαφήμιση και promotion στα μέσα ενημέρωσης, ο ΛΕΞ συγκέντρωσε περισσότερα από 27.000 άτομα, πραγματοποιώντας έτσι τη μεγαλύτερη συναυλία μεμονωμένου Έλληνα καλλιτέχνη στην πόλη.
Το πραγματικό όνομα του ΛΕΞ είναι Αλέξης Λαναράς. Γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1984 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην περιοχή του Φαλήρου. Είναι ενεργός ράπερ από το 2004 και μέχρι σήμερα έχει εκδώσει 10 δίσκους, εκ των οποίων οι τέσσερις προσωπικοί. Τελευταία του δισκογραφική δουλειά είναι το «Γ.Τ.Κ.», το 2024.