Η νέα έκθεση του Μουσείου Μπενάκη είναι αφιερωμένη στα αγαπημένα μπισκότα μικρών και μεγάλων.
Το 2022 συμπληρώνονται 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας της εταιρείας μπισκότων και ειδών διατροφής Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Η έκθεση που διοργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό αυτό, επιχειρεί να αναδείξει τα συστατικά της εκατοντάχρονης επιτυχίας, φωτίζοντας όλες τις πτυχές που την απαρτίζουν: την ιστορία της, τον τρόπο παραγωγής των προϊόντων της, τη σημασία του εμπορικού σήματός της.
Η έκθεση με τίτλο «Παπαδοπούλου 100. Η ιστορία της Εταιρείας 1922-2022» εγκαινιάζεται στις 9 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς και θα διαρκέσει έως τις 2 Φεβρουαρίου.
Πρόκειται για την ιστορία μιας οικογένειας, της οικογένειας Παπαδοπούλου, που εδώ και έναν αιώνα κρατάει σταθερά τα ηνία αυτής της ελληνικής βιομηχανίας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιστορία της, ιδωμένη παράλληλα με την ιστορική διαδρομή της Ελλάδας και με τις μικρές ιστορίες των ανθρώπων της Εταιρείας, που καθημερινά μοχθούν για να απολαμβάνουμε κάτι τόσο απλό, όσο ένα μπισκότο.
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Μπενάκη
Για να γίνει ένα μπισκότο…
Τι χρειάζεται λοιπόν για να γίνει ένα μπισκότο; Σίγουρα πρώτα απ’ όλα προσεγμένα και υγιεινά υλικά, γνώση, φροντίδα και μεράκι. Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα κρυμμένα μυστικά που κάνουν τη συνταγή μοναδική. Άνθρωποι, αισθήματα και αισθήσεις, ταξίδια, ιδέες πρωτότυπες και αποφάσεις τολμηρές, ιστορίες που χάνονται βαθιά σε διαφορετικούς τόπους και χρόνους. Ακολουθώντας τη μυρωδιά των μπισκότων, θα τα ανακαλύψουμε όλα αυτά μαζί στη γιορτινή έκθεση «Παπαδοπούλου 100. Η ιστορία της Εταιρείας 1922-2022».
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με κατάλληλη προσαρμογή απευθύνεται σε σχολικές ομάδες όλων των βαθμίδων. Κάθε Πέμπτη, 10.00-11.30 και 11.30-13.00. Κρατήσεις θέσεων ΕΔΩ
«Παπαδοπούλου 100. Η ιστορία της Εταιρείας 1922-2022», Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138