Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στo 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής - iefimerida.gr

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στo 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στo 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στo 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πήγε στo 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής που συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Eurolife FFH, παρακολούθησε τις συναυλίες «Ιερές μουσικές των σούφι δερβίσηδων της Πόλης», στο Φετιχιέ Τζαμί, και «Λατρευτικές μουσικές του κόσμου», στον προαύλιο χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Το 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής είναι μια νέα διοργάνωση μεγάλης κλίμακας, που έχει ξεκινήσει από τη Μεγάλη Δευτέρα και διαρκεί μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη σε 17 ιστορικά τοπόσημα της Πλάκας και του κέντρου της Αθήνας.

Η διοργάνωση, η πρώτη στο είδος της που ευελπιστεί να γίνει θεσμός, αποτελεί μια σύμπραξη δυνάμεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και εποπτευόμενων φορέων του, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και της Eurolife FFH. Η ιδέα και η καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ είναι του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ, Γιώργου Κουμεντάκη.

Περισσότεροι από 400 νεότεροι και διακεκριμένοι Έλληνες καλλιτέχνες, μουσικοί, χορωδοί, τραγουδιστές, ψάλτες, συνθέτες, ηθοποιοί, αρχιμουσικοί συμμετέχουν σε μια πρωτόγνωρη βιωματική εμπειρία κατάνυξης στους δρόμους της Πλάκας και του κέντρου της Αθήνας.

Η μουσική σκυταλοδρομία του 1ου Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής φέρνει σπουδαία έργα της παγκόσμιας μουσικής, της παράδοσης και της σύγχρονης δημιουργίας, με θεματικό άξονα τη λατρεία, στο Μουσείο της Ακρόπολης, τη Μητρόπολη Αθηνών, το Φετιχιέ Τζαμί, το Λουτρό των Αέρηδων, το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» - Κέντρο Εθνομουσικολογίας, το Μετόχι του Παναγίου Τάφου, τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, το εκκλησάκι του Παπαδιαμάντη (Ναός Αγίου Ελισαίου), το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, τον Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, αλλά και σε τρεις διαδρομές με τις Μπάντες του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού σε Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Αποστόλου Παύλου - Πλατεία Καπνικαρέας, Περιφερειακό Ακρόπολης και Μητροπόλεως - Μοναστηράκι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δημιουργούμε έναν ακόμα θεσμό για τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, μια περίοδο με μεγάλη κατανυκτική ατμόσφαιρα που συνδέεται με τη λατρεία, με τη θρησκευτική πίστη, αδογμάτιστα. Οι μέρες αυτές αγγίζουν τον καθένα από εμάς στις πολύ ευαίσθητες προσωπικές του στιγμές και χορδές. Από την άλλη, αυτό το Φεστιβάλ έρχεται να ενταχθεί στην ευρύτερη πολιτική την οποία έχουμε, της σύνδεσης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τα νεότερα και τα σύγχρονα δημιουργήματα του Πολιτισμού», είχε δηλώσει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη κατά την παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ.

«Έχουμε 17 ιστορικά τοπόσημα της Πλάκας και του Κέντρου της Αθήνας που τις τρεις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας θα φιλοξενήσουν έναν μαραθώνιο 62 συναυλιών και καλλιτεχνικών δράσεων, με 400 μουσικούς, καλλιτέχνες, χορωδούς, ψάλτες, τραγουδιστές, ηθοποιούς προσφέροντας μας για πρώτη φορά αυτή την βαθιά κατάνυξη που συνδέεται με τη λατρεία. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι είμαστε εδώ και παρουσιάζουμε και εγκαινιάζουμε αυτό το Φεστιβάλ», είχε τονίσει η υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ