To Kάλλος απέκτησε το δικό του microsite -Ένας διαδικτυακός χώρος αφιερωμένος στην έκθεση για την οποία μιλάει όλη η Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

To Kάλλος απέκτησε το δικό του microsite -Ένας διαδικτυακός χώρος αφιερωμένος στην έκθεση για την οποία μιλάει όλη η Αθήνα [εικόνες]

Κάλλος
Χαρακτηριστική εικόνα μέσα από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και την έκθεση Κάλλος / Πάρις Ταβιτιάν

Ο συγκλονιστικός κόσμος και το πλήθος των ερμηνειών για το Κάλλος στην αρχαιότητα αποκαλύπτονται μέσα από ένα microsite στα ελληνικά και τα αγγλικά, του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, που μπορεί να σε κρατήσει «αιχμάλωτο» για ώρες, καθώς περιηγείσαι στις εικόνες και τις πληροφορίες.

Κανένα Netflix, κανένα Ιnstgram δεν μπορεί να σου δώσει το δέος, την ομορφιά και τις δεκάδες ιστορίες που μπορείς να ανακαλύψεις μέσα από τον οθόνη σου, κοιτώντας το microsite που μόλις παρουσίασε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για τη σπουδαία έκθεσή του «Κάλλος. Η υπέρτατη ομορφιά» που παρουσιάζει σε όλους τους χώρους του Μουσείου ως και τις 16 Ιανουαρίου, με την υποστήριξη της L’Oréal.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημιουργός της έκθεσης είναι ο νυν διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης και ως πρόσφατα διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης, ο οποίος επιμελήθηκε την έκθεση μαζί με τον Ιωάννη Δ. Φάππα. Συγκέντρωσαν 300 εμβληματικές αρχαιότητες από πενήντα δύο μουσεία, Συλλογές και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη την ελληνική επικράτεια, την Ιταλία (την Ιταλική χερσόνησο και τη Σικελία) και το Βατικανό, παρουσιάζονται στη συντριπτική πλειονότητά τους για πρώτη φορά εκτός των μουσείων προέλευσής τους και συναντώνται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, για να αποδώσουν ολοκληρωμένα το ιδεώδες του Κάλλους.

Τώρα, μπορεί κανείς να την επισκεφθεί και ψηφιακά, όπου και αν βρίσκεται, και να δει τα εκθέματα και πλήθος πληροφοριών. Ακόμα και αν έχει δει την έκθεση, ή πριν επισκεφθεί για να εντείνει την εμπειρία στο https://kallos.cycladic.gr/

Στην παρούσα έκθεση το κάλλος αποτυπώνεται μέσα από έναν τεράστιο πλούτο και ποικιλία αρχαιοτήτων, όπως αγάλματα, αγγεία, όστρακα κάτοπτρα, κοσμήματα, αρωματοδόχα ληκύθια, χρηστικά είδη καλλωπισμού (κρέμες, χρώματα κ.λπ.), πήλινα, λίθινα, μετάλλινα έργα και τερακότες διαφόρων περιόδων, κυρίως αρχαϊκά, κλασικά και ελληνιστικά, ειδώλια, εργαλεία κόμμωσης, όπως σιδερένια ψαλίδια, χτενάκια κ.ά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Τα εκθέματα που επιλέχθηκαν χρονολογούνται κυρίως από τον 7ο έως και τον 1ο αι. π.Χ., δηλαδή από την Αρχαϊκή έως και την Ελληνιστική Περίοδο, και συμπληρώνονται από ελάχιστα έργα των ρωμαϊκών χρόνων, σε περιπτώσεις όπου πρωτότυπα έργα των προηγούμενων περιόδων έχουν σωθεί μόνο σε αντίγραφα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ