Βιβλία, εστιατόρια, κοκτέιλ, παραστάσεις και τραγούδια -9 ξεχωριστές προτάσεις για τον Άγιο Βαλεντίνο - iefimerida.gr

Βιβλία, εστιατόρια, κοκτέιλ, παραστάσεις και τραγούδια -9 ξεχωριστές προτάσεις για τον Άγιο Βαλεντίνο

Αγιος Βαλεντίνος
Προτάσεις για τον Αγιο Βαλεντίνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου επιλέξαμε γεύσεις για δύο ή και περισσότερους, βιβλία και παραστάσεις που υμνούν τον έρωτα και φυσικά τραγούδια και μουσικές που τον εξυψώνουν. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι απλά μία αφορμή.

Ενας ύμνος στην αγάπη ...«Κι αν έχω στερηθεί την παρουσία σου, δώσε μου τουλάχιστον τις λέξεις σου, που δε σου κοστίζουν… Δε θα δίσταζα ούτε στιγμή, μάρτυς μου ο Θεός, να πάω σ’ Αυτόν πριν από σένα ή να σ’ ακολουθήσω ακόμα και στην Κόλαση, αν μου το ζητούσες. Δεν είχα καρδιά, η καρδιά μου ήταν δική σου. Και τώρα, που η καρδιά μου δεν είναι μαζί σου, δεν μπορεί να ’ναι πουθενά χωρίς εσένα». Απόσπασμα από το βιβλίο Ελοΐζα και Αβελάρδος: Τέσσερα γράμματα έρωτα, ματαίωσης και λύτρωσης του 12ου αιώνα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Cole Porter «So in Love» στο Μέγαρο Μουσικής

O Χριστόφορος Σταμπόγλης, ο διεθνώς αναγνωρισμένος έλληνας βαθύφωνος που έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου, αφήνει για λίγο στην άκρη το οπερατικό ρεπερτόριο και μας προσκαλεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ, στη συναυλία «So in Love» με τα ωραιότερα τραγούδια αγάπης του Cole Porter, του βασιλιά του κλασικού αμερικάνικου μιούζικαλ. Πλαισιωμένος μουσικά από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, ο Χριστόφορος Σταμπόγλης θα μας ταξιδέψει στoν ερωτικό κόσμο του θρυλικού συνθέτη και τραγουδοποιού, ο οποίος έγραψε μερικά από τα πιο λαμπερά μιούζικαλ του 20ού αιώνα («Kiss me Kate», «Can Can» κ.ά.) αλλά και υπέροχες μελωδίες που έχουν αντέξει στον χρόνο και συνεχίζουν να συγκινούν τους ακροατές σε κάθε γωνιά του κόσμου: «I get a kick out of you», «Everytime we say goodbye», «I love Paris», «I’ve got you under my skin».

Η ιδέα της συναυλίας βασίζεται σε ηχογράφηση του 1958, στην οποία ο διάσημος ιταλός βαθύφωνος Cesare Siepi είχε ερμηνεύσει δώδεκα από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Cole Porter. Γι’ αυτό άλλωστε τα περισσότερα τραγούδια της συναυλίας του Χριστόφορου Σταμπόγλη στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης προέρχονται από αυτή τη συλλογή.

Το πρόγραμμα της βραδιάς συμπληρώνουν τρεις αγαπημένες ορχηστρικές συνθέσεις: οι Εισαγωγές από την όπερα «Καντίντ» του Leonard Bernstein και από το συμφωνικό ποίημα «Ένας Αμερικανός στο Παρίσι» του George Gershwin καθώς και ένα από τα δημοφιλέστερα χορευτικά κομμάτια όλων των εποχών, το Δεύτερο βαλς από το έργο «Σουίτες τζαζ» του Dmitri Shostakovich. Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου | 20:30 / Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Jazz Love Standards»

Μετά τη sold out μουσική βραδιά «Straight ahead jazz», ο Μηνάς Αλεξιάδης επανέρχεται στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου (14/2) στις 21.30, για μία ακόμα κορυφαία συνάντηση με τους σπουδαίους μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής: Τάκη Πατερέλη, Σπύρο Παναγιωτόπουλο και Γρηγόρη Θεοδωρίδη.

Το κουαρτέτο αυτοσχεδιάζει σε συνθέσεις των Cole Porter, Henry Mancini, A.C. Jobim και σε άλλα διάσημα μουσικά θέματα από το τζαζ ρεπερτόριο, ερμηνεύοντας jazz standards με θέμα την αγάπη και τον έρωτα.

Τάκης Πατερέλης, τενόρο, σαξόφωνο / Mηνάς Αλεξιάδης, πιάνο
Σπύρος Παναγιωτόπουλος, ντραμς / Γρηγόρης Θεοδωρίδης, κοντραμπάσο

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δώρα καρδιές από το πωλητήριο του Μεγάρου Μουσικής

Το M Shop, το Κατάστημα του Μεγάρου, γιορτάζει αυτές τις μέρες το πιο δυνατό συναίσθημα: ΑΓΑΠΗ σε κάθε μορφή και απόχρωση! Και σας προτείνει, για τη φετινή γιορτή του έρωτα, τα πιο καλαίσθητα χειροποίητα δώρα ‒φτιαγμένα ειδικά για το M Shop‒ που μπορείτε να χαρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Μουσικά CD, συλλεκτικά βινύλια, λογοτεχνικά βιβλία και παραμύθια, παιχνίδια, διακοσμητικά γλυπτά, τσάντες, χρηστικά αντικείμενα και κοσμήματα εμπνευσμένα από το μαγικό σχήμα της καρδιάς, το ζωτικό χρώμα του αίματος, το ανθεκτικό μέταλλο του χρυσού!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ρομαντικό sweet pairing menu

Ειδικά για την ημέρα (14 Φεβρουαρίου), το Baba au Rum υποδέχεται σε ένα μοναδικό guest shift τον Φίλιππο Φιλιππόπουλο, έναν από τους καλύτερους bartenders στην Μεγάλη Βρετανία, ιδιοκτήτη του Tabula Rasa (top 4 British bars).

Mάλιστα εν όψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, η οικογένεια του Mataroa ενώνει τις δυνάμεις της με το Βaba au Rum (#25 The World’s 50 Best Bars) και το Ιn Love Again, και δημιουργούν το πιο ρομαντικό sweet pairing menu, με τρεις ειδικές, γλυκές προτάσεις κι ένα Mataroa Happy Spritz.

Το μενού και το cocktail θα είναι διαθέσιμα έως τις 18 Φεβρουαρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Sweet Pairing by In Love Again
  • Heart locket (vegan)
  • Καρδιά βουτηγμένη σε σοκολάτα φράουλα
  • Βάση chocolate chip cookie, Mousse σοκολάτας «γάλακτος» με πραλίνα φουντουκιού, Ρευστή μαρμελάδα φράουλα στο εσωτερικό
  • Το πουγκί της αγάπης
  • Mousse Cheesecake, Cremeux σαμπάνιας βερίκοκο, Μαρμελάδα βερίκοκο, Τραγανή βάση μπισκότου
  • Red velvet cake
  • Frosting τυρί κρέμα, μαρμελάδα φράουλα-βατόμουρο

«Οι πρώτες αγάπες μπαίνουν στο αρχείο;»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει θεματικό εργαστήρι για ενήλικες, με τίτλο «Οι πρώτες αγάπες μπαίνουν στο αρχείο;», την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 (ώρα 17:30), στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Κάθε χρόνο προστίθενται στη ζωή μας εμπειρίες και γεννιούνται οι αντίστοιχοι μάρτυρες αυτών. Άραγε, θυμόμαστε τις πρώτες μας αγάπες; Με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και με την καθοδήγηση της ιστορικού-αρχαιολόγου Ειρήνης Πυρπάσου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν τραγούδια, επιστολές, φωτογραφίες και άλλα προσωπικά τεκμήρια από το παρελθόν και να διηγηθούν τις ιστορίες της δικής τους πρώτης αγάπης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-17:00. ΠΙΟΠ | Ιστορικό Αρχείο, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος

Μια ερωτική αλληλούια του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα

Το θέατρο Πορεία γιορτάζει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με μια παράσταση – ύμνο στον έρωτα και προσφέρει όλα τα εισιτήρια (VIP, Α & Β ζώνη) στην τιμή των 15 ευρώ μέχρι και τις 18 Φεβρουαρίου για την παράσταση «Περλιμπλίν και Μπελίσσα» που ανεβαίνει 5 Μαρτίου.

Η ιστορία είναι απλή, άσεμνη και παμπάλαια, ο Περλιμπλίν, ένας ηλικιωμένος άντρας παντρεύεται μια νεαρή λάγνα γυναίκα, για να μη μείνει μόνος κι αβοήθητος στα γεράματα· η Μπελίσα πείθεται να παντρευτεί τον πλούσιο γείτονά της για να γίνει πιο ποθητή από τους άλλους άντρες χάρη στην ομορφιά που θα της χαρίσουν τα πλούτη του. Όμως, λαχταρώντας έναν έρωτα της ηλικίας της, γοητεύεται από τον μυστηριώδη ξένο που κρύβεται τις νύχτες στον κήπο και της γράφει φλογερές επιστολές. Ο Περλιμπλίν δεν αντέχει να ζει χωρίς την αγάπη της Μπελίσα και σκοτώνει τον ανώνυμο εραστή, ενώ η Μπελίσα ανακαλύπτει την αλήθεια χάνοντας σύζυγο και ερωμένο…

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συρανό

Το έμμετρο ρομαντικό δράμα του Εντμόντ Ροστάν σκηνοθετεί ο Γιώργος Νανούρης στο θέατρο Αλκυονίς.

O κεντρικός ήρωας του έργου, ο ασυμβίβαστος ιππότης και ποιητής Συρανό ντε Μπερζεράκ (Μιχάλης Σαράντης), είναι ερωτευμένος με τη Ρωξάνη (Λένα Παπαληγούρα). Θεωρεί όμως πως εκείνη δεν θα αισθανθεί ποτέ το ίδιο, μιας και νιώθει άσχημος εξαιτίας της μεγάλης μύτης του, που αποτελεί χρόνια το αντικείμενο χλευασμού του. Τη Ρωξάνη πολιορκεί και ο πλούσιος Κόμης Ντε Γκις (Νικόλας Χανακούλας). Εκείνη όμως είναι ερωτευμένη με τον όμορφο Κριστιάν (Ιάσονας Παπαματθαίου), από τον οποίο λείπει και το πνεύμα και η ευφράδεια. Ο Συρανό συμφωνεί με τον Κριστιάν να γίνει η σκιά του, η φωνή και οι λέξεις του, ώστε να τον βοηθήσει να την κατακτήσει. Ουσιαστικά, μ΄αυτόν τον τρόπο εκφράζει τα δικά του αισθήματα στην αγαπημένη του.

«Απόψε είναι όλα όμορφα, τερπνά και μαγεμένα. Στα λέω αυτά και με ακούς. Εσύ! Ακούς εμένα!» 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεφυλλίζοντας τον έρωτα

Ελοΐζα και Αβελάρδος: Τέσσερα γράμματα έρωτα, ματαίωσης και λύτρωσης του 12ου αιώνα
Ελοΐζα και Αβελάρδος: Τέσσερα γράμματα έρωτα, ματαίωσης και λύτρωσης του 12ου αιώνα

Ελοΐζα και Αβελάρδος: Τέσσερα γράμματα έρωτα, ματαίωσης και λύτρωσης του 12ου αιώνα / Μετάφραση/επιμέλεια: Νίκος Ε. Καραπιδάκης / εκδοσεις ΠΑΤΑΚΗ

Ο άτυχος έρωτας του φιλοσόφου Αβελάρδου και της µαθήτριάς του Ελοΐζας τον 12ο αιώνα διατηρήθηκε στη συλλογική µνήµη ως θρύλος χάρη στη λογοτεχνική παράδοση που στους δυο τους είδε τους µοιραίους εραστές που µένουν ενωµένοι ακόµη και µετά τον θάνατό τους, µια αναπαράσταση του αιώνιου έρωτα. Ωστόσο, δεν ήταν λογοτεχνικοί ήρωες· επρόκειτο για πραγµατικά πρόσωπα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μενού του έρωτα / Νικολά Μπαρρό / Μετάφραση: Πελαγία Τσινάρη

Ο Αντρέ έχει σκοπό να κάνει πρόταση γάµου στην Ορελί, τη γυναίκα της ζωής του, και µάλιστα την ηµέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Όµως, την ίδια µέρα το μικρό εστιατόριο της Ορελί βραβεύεται µε αστέρι Μισελέν. Το µικρό εστιατόριο µε δυσκολία αντεπεξέρχεται στην ξαφνική επέλαση πελατών κι η νεαρή µαγείρισσα, παρ’ όλη τη χαρά της, έχει πελαγώσει. Όταν αποκαλύπτεται ότι στα περίχωρα του Παρισιού υπάρχει άλλο ένα εστιατόριο για το οποίο προοριζόταν κανονικά το αστέρι Μισελέν, η απογοήτευσή της είναι µεγάλη.
Μια μαγευτική ερωτική ιστορία που εκτυλίσσεται μεταξύ κουζίνας και λογοτεχνίας. Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του μπεστ σέλερ Η εποχή των κερασιών.

Γλυκόξινο χοιρινό από το Happy Buddha διά χειρός Βαγγέλη Δρίσκα

«Το 2007 ταξίδεψα για πρώτη φορά στην Κίνα και ήρθα αντιμέτωπος με μια ολοκαίνουρια κουλτούρα και μια αινιγματική γαστρονομία που ήθελε πολλή εξερεύνηση, πολλές γευσιγνωσίες, υπομονή και ανοιχτό μυαλό. Μια αχανής χώρα, με μια αχανή κουζίνα και εκατοντάδες νέα υλικά. Η κινέζικη κουζίνα που δοκιμάζουμε σε όλο τον κόσμο είναι ένα μικρό κομμάτι της, κυρίως από το Χονγκ Κονγκ» αναφέρει ο σεφ Βαγγέλης Δρίσκας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όπως και εμείς εδώ στην Ελλάδα, έτσι και οι Κινέζοι συνδέουν το φαγητό με θρησκευτικές τελετές και με γιορτές. Η Πρωτοχρονιά τους είναι η περίοδος που γίνονται οι περισσότερες μετακινήσεις σε όλο τον κόσμο για να συναντηθούν με τους αγαπημένους τους και να μοιραστούν πλούσια τραπέζια με όλα αυτά που θεωρούνται τυχερά. Σπρινγκ ρολς, ψάρι, νουντλς, κοτόπουλο, ντάμπλινγκς, απαραίτητα ρύζι και ξηρούς καρπούς, αλλά και ό,τι έχει πορτοκαλί ή χρυσόξανθο χρώμα, όπως τα πορτοκάλια και τα κουμκουάτ.

Με αφορμή την κινέζικη Πρωτοχρονιά, που γιορτάζεται φέτος σε όλο τον κόσμο στις 10 Φεβρουαρίου, σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή για Γλυκόξινο χοιρινό, ένα κλασικό πιάτο της κινέζικης κουζίνας, που υπάρχει στο βιβλίο μου HAPPY BUDDHA. Ιστορίες και συνταγές από τα ταξίδια μου στην Ασία από τις Εκδόσεις Πατάκη» καταλήγει ο Βαγγέλης Δρίσκας

Θρυλικό πιάτο της καντονέζικης κουζίνας, ίσως το πιο γνωστό σε όλο τον κόσμο ως σήμα κατατεθέν της κινέζικης κουζίνας μαζί με τα σπρινγκ ρολ και την πάπια Πεκίνου. Γεννήθηκε στα νότια της Κίνας, όταν άρχισαν να καταφτάνουν τα δυτικά υλικά, όπως οι πιπεριές, που έμελλε να επηρεάσουν τις κουζίνες όλου του κόσμου.

Ο συνδυασμός ξιδιού με ζάχαρη ήταν προσφιλής στους Κινέζους εδώ και εκατοντάδες χρόνια, και το γλυκόξινο χοιρινό με αυτά τα υλικά ήταν ένα παραδοσιακό πιάτο. Η προσθήκη όμως των νέων υλικών μαζί με την κέτσαπ δημιούργησε αυτό το υπέροχο φαγητό. Σε πολλά εστιατόρια προσθέτουν έξτρα βρώσιμο κόκκινο χρώμα, καθώς τους αρέσουν τα πιάτα με έντονο κόκκινο κρέας ή σάλτσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως συμβαίνει στα περισσότερα κινέζικα πιάτα, το κρέας προετοιμάζεται και μαγειρεύεται ξεχωριστά από τη σάλτσα, και τα υλικά ενώνονται στο γουόκ λίγο πριν τα σερβίρουμε. Το ιδιαίτερο εδώ είναι τα τραγανά λαχανικά, κυρίως οι πιπεριές, που μαγειρεύονται ελάχιστα. Έτσι τουλάχιστον το δοκίμασα αρκετές φορές στην Κίνα, και είναι λογικό, αφού τα λαχανικά μαγειρεύονται σε πολύ δυνατή ένταση στο γουόκ με τη μέθοδο stir fry. Μαζί με αφράτο ρύζι μπασμάτι είναι ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα της κινέζικης κουζίνας.

Υλικά για 4 μερίδες

600 γρ. χοιρινός λαιμός
χωρίς κόκαλο
αλάτι
200 γρ. κορνφλάουρ
ή ρυζάλευρο
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ:
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
2 κόκκινες και 2 πράσινες
γλυκές πιπεριές
ηλιέλαιο
6 φέτες ανανά
(από κονσέρβα)
100 ml χυμός ανανά
(ή το σιρόπι από την κονσέρβα)
100 ml κέτσαπ
50 γρ. ρυζόξιδο
50 γρ. καστανή ζάχαρη
50 ml σόγια σος
150 ml νερό
1-2 κουτ. γλυκού κορνφλάουρ
για τη σάλτσα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεκινήστε με τη σάλτσα. Κόψτε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε μικρότερα κομμάτια (με διαστάσεις 1 x 1 εκ.). Ρίξτε στο γουόκ 3 κουταλιές ηλιέλαιο και σοτάρετε σε δυνατή ένταση τα κρεμμύδια και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά. Προσθέστε στα σοταρισμένα λαχανικά τον ανανά, τον χυμό ανανά, την κέτσαπ, το ρυζόξιδο, τη ζάχαρη, τη σόγια σος και το νερό και μαγειρέψτε τα σε δυνατή ένταση για 4-5 λεπτά.

Κόψτε το κρέας σε μικρές μπουκιές. Αλατίστε και πασπαλίστε με το κορνφλάουρ ή το ρυζάλευρο. Βάλτε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τα κομμάτια του κρέατος σε μέτρια ένταση για 7-8 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν και να μαγειρευτούν στο εσωτερικό τους. Βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε τα επάνω σε χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν από το λάδι τους.

Βάλτε το γουόκ στην εστία, ρίξτε το κρέας στη γλυκόξινη σάλτσα, ανακατέψτε και αφήστε τα για λίγα λεπτά σε μέτρια ένταση ώσπου να πάρουν βράση. Αν η σάλτσα είναι αραιή, διαλύστε το κορνφλάουρ σε 3 κουταλιές νερό και προσθέστε το στη σάλτσα. Ανακατέψτε, περιμένετε να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ