Στην μεγάλη αίθουσα «Νίκος Κεσσανλής» της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, πραγματοποίησαν την Έκθεση με τα πολύ αξιόλογα έργα τους, οι τελειόφοιτοι της Σχολής και τηρώντας αυστηρά μέτρα προστασίας. Οι επισκέπτες μπορούσαν να μπουν μέχρι 50 άτομα στον εκθεσιακό χώρο ταυτοχρόνως.
Πρώτα είχαν τοποθετηθεί τα έργα του Γιώργου Δρίτσα: Αντιασφυξιογόνες Μάσκες που παρέπεμπαν στην μετάλλαξη που πρόσβαλε την καθημερινή ζωή στις μέρες της πανδημίας. Ο καλλιτέχνης παρουσίαζε ακόμη και ευζώνους Προεδρικής Φρουράς να φοράνε μάσκες. Με μάσκα και θλιμμένο βλέμμα, μία κοπέλα που κρατά χωνάκι παγωτό.
Η ασφυξία της καθημερινότητας και η θέληση να ξεφύγεις από αυτή, παρουσιαζόταν με ευφυή τρόπο στην περφόρμανς της Άρτεμις Ορφανίδου.
Η καλλιτέχνης από μικρό τραπεζάκι, έπεφτε ξαφνικά και προσπαθούσε να σηκωθεί. Στο πρόσωπο και στο σώμα αποτυπωνόταν η απογοήτευση από την πτώση αλλά και το πείσμα να σταθεί πάλι στα πόδια της.
Μια σειρά από ωραίες ζωγραφιές έγχρωμων μητέρων με τα παιδιά τους έδιναν το μήνυμα της αγάπης. Σε αυτά τα έργα της Δήμητρας Μπουρίτσα που είχαν γενικό τίτλο Memoires d’un fou δεν παρουσιαζόταν η βία κάποιου τρελού αστυνομικού, αλλά τα ανθρώπινα μάτια που μας κοιτάζουν ρωτώντας «Γιατί;».
Το κίνημα Black Lives Matter έχει επηρεάσει με μοναδικά δημιουργικό τρόπο την Δήμητρας Μπουρίτσα. Πολλά μπράβο!
Πολλά μπράβο και στην Μαλβίνα Σπυρολάρη που παρουσίαζε Κούκλες, στρέφοντας την προσοχή στην χαμένη αθωότητα της παιδικής ηλικίας.
Οι τελειόφοιτοι παρουσίασαν τις καλλιτεχνικές εργασίες τους σε δύο ομάδες : στις 17 έως και 20 Ιουνίου (Α’ ομάδα) και 24 έως και 27 Ιουνίου 2020 (Β’ ομάδα.)
Κι άλλες φωτογραφίες από την έκθεση...
Credits Όλες οι φωτογραφίες Μανώλης Νταλούκας