Τσουκαλάς: Το δίλημμα είναι ή παρακμή και Μητσοτάκης ή οικονομική αναγέννηση και Ανδρουλάκης - iefimerida.gr

Τσουκαλάς: Το δίλημμα είναι ή παρακμή και Μητσοτάκης ή οικονομική αναγέννηση και Ανδρουλάκης

Ο Κώστας Τσουκαλάς
Φωτογραφία: IntimeNews/ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το δίλημμα είναι "ή παρακμή και Κυριάκος Μητσοτάκης ή θεσμική, οικονομική αναγέννηση, ΠΑΣΟΚ και Νίκος Ανδρουλάκης"», δήλωσε ο Κώστας Τσουκαλάς.

Σήμερα, επομένη της απόρριψης από τη Βουλή της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μίλησε στην εκπομπή MEGA-ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ όπου επισήμανε πώς «ο εκλογικός νόμος δίνει το μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα, άρα είναι δεδομένο ότι για να γίνει πράξη η πολιτική αλλαγή και να φύγει αυτή η κυβέρνηση, πρώτο κόμμα δεν πρέπει να είναι η Νέα Δημοκρατία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, λέει ο Κ. Τσουκαλάς

Η ρεαλιστική επιλογή που έχει ο δημοκρατικός προοδευτικός κόσμος - ακόμη και ο κόσμος που επέλεγε τη Νέα Δημοκρατία και θέλει διαφάνεια και δικαιοσύνη- είναι το ΠΑΣΟΚ. Απευθυνόμαστε συνεπώς σε όλους τους πολίτες».

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συγκυβερνήσουμε με τη Νέα Δημοκρατία. Θέλουμε το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα για να συγκροτήσουμε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε ο κ. Τσουκαλάς.

Για την συζήτηση επί της δυσπιστίας στη Βουλή ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση για τα μεγάλα ερωτήματα για τη τραγωδία των Τεμπών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αντίθετα, ακούσαμε από τα χείλη του Πρωθυπουργού περίπου ότι η αντιπολίτευση ήταν αρμόδια να σταματήσει το μπάζωμα των υπουργών του και δεν το έκανε! Αδιανόητα πράγματα!» συμπλήρωσε.

Ο κ.. Τσουκαλάς σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού ανέδειξε ότι «έφτασε στο σημείο να διαστρεβλώσει τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι αποτελεί μείζον ζήτημα να μην έχουν εγκατασταθεί τα συστήματα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο και εξαιτίας της έλλειψης τους, από ένα ανθρώπινο χέρι να μπορεί να συμβεί τέτοια τραγωδία. Ό,τι λέμε και σήμερα δηλαδή, ότι αν υπήρχαν τα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, δεν θα συνέβαινε το δυστύχημα ακόμη και στην περίπτωση του ανθρώπινου λάθους».

Σχετικά με τις θεσμικές αλλαγές στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία κρούει ανοικτές θύρες και έρχεται δεύτερη και καταϊδρωμένη.

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε πρώτος στον δημόσιο διάλογο εδώ και εβδομάδες την ανάγκη στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης να αλλάξει ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας της δικαιοσύνης καθώς και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε κατόπιν να αποδεχτεί ως βάση για συζήτηση τις δυο συγκεκριμένες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ