Σε δραστική παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας του σιδηροδρόμου προχωρά η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ που θα παρουσιαστεί σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών Κώστα Κυρανάκη και αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Μαΐου.
Δύο μήνες μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις για τα Τέμπη η κυβέρνηση προχωρά σε μία ουσιαστική μεταρρύθμιση στον σιδηρόδρομο επιχειρώντας να τον μετατρέψει σε έναν σύγχρονο οργανισμό στον τρόπο διοίκησης, τις υποδομές και κυρίως αυξάνοντας την ασφαλή λειτουργία των τρένων.
Ο νέος ΟΣΕ αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα project για την κυβέρνηση, η οποία θέλει να κλείσει την πληγή που άνοιξε με το τραγικό δυστύχημα και να υλοποιήσει τη δέσμευση για σύγχρονο σιδηρόδρομο που θα ανταποκρίνεται στα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Οδηγό αποτελεί το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ που περιλαμβάνει 17 συστάσεις οι οποίες αφορούν ταχύτερη εφαρμογή των σχεδίων δράσης, όσον αφορά τα Πιστοποιητικά Ασφαλείας και τις Εθνικές Αρχές Ασφάλειας, ενίσχυση της εποπτείας της ΡΑΣ, καλύτερη αξιολόγηση κινδύνων από τον ΟΣΕ και βελτίωση των υποδομών.
Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τα τρένα
Το νομοσχέδιο του κατάρτισε ο κ. Κυρανάκης σε στενή συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη, προβλέπει εντός τριμήνου τη λειτουργία του συστήματος γεωεντοπισμού (HEPOS) που θα έχει τη δυνατότητα, με απόκλιση πέντε εκατοστών, να «γνωρίζει» σε πραγματικό χρόνο το σημείο όπου κινείται κάθε τρένο στο δίκτυο.
Το στίγμα θα φτάνει στο Ενιαίο Κέντρο Εποπτείας, το οποίο ιδρύεται με το νομοσχέδιο, και θα έχει τη συνολική εποπτεία και την εικόνα από τα κέντρα τηλεδιοίκησης, χωρίς να εμπλέκεται στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση ανά πάσα στιγμή στην ψηφιακή πλατφόρμα και θα γνωρίζουν σε ποιο σημείο κινείται η αμαξοστοιχία που τους ενδιαφέρει.
Πρόβλεψη υπάρχει για επιτάχυνση των προσλήψεων, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν, ενώ το προσωπικό θα αξιολογηθεί με ψυχομετρικά τεστ που θα γίνουν υπό την επίβλεψη του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας το οποίο διαθέτει εμπειρία από την εκπαίδευση πιλότων στις πιο ακραίες συνθήκες.
«Στρατιωτική πειθαρχία» θα υπάρξει και στη συνέχεια, καθώς μετά από κάποιο λάθος, ο υπάλληλος που το έκανε θα στέλνεται για επανεκπαίδευση και στο τρίτο λάθος θα προβλέπεται η απόλυση του. Ως επιπλέον δικλείδα ασφαλείας θα επανέλθει ο προϊστάμενος αμαξοστοιχίας, όπως έχει δηλώσει ο κ. Κυρανάκης, θέση η οποία είχε καταργηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Θα υπάρξει, επίσης, μελέτη για την αναθεώρηση του κανονισμού κίνησης που παραμένει ίδιος από το 1960, με τους σταθμούς να επικοινωνούν μεταξύ τους με τηλεγραφήματα για την κίνηση στο δίκτυο. Πλέον, «μπαίνουμε στην ψηφιακή εποχή», όπως σημειώνει αρμόδια πηγή για τα νέα συστήματα που θα τεθούν σε λειτουργία.
Επόμενο βήμα είναι η ανασυγκρότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων. Θα εφοδιαστεί με νέα τεχνολογικά μέσα ώστε να καταστεί αποτελεσματικότερη στο έργο της. Επίσης, θα γίνουν fast track προσλήψεις για να καλυφθούν οι απαραίτητες θέσεις με ανθρώπους που θα έχουν την εμπειρία και τις γνώσεις για να χειριστούν τα νέα ψηφιακά εργαλεία και αναβαθμίσουν τη λειτουργία της ΡΑΣ.
Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να οριστεί και η νέα διοίκηση, καθώς η θητεία της προηγούμενης έχει ολοκληρωθεί εδώ και δύο χρόνια.