Εκτός ΚΟ ο Πολάκης, αλλά όχι και από τον ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι συμφώνησαν και ποιοι αντέδρασαν με την απόφαση Κασσελάκη - iefimerida.gr

Εκτός ΚΟ ο Πολάκης, αλλά όχι και από τον ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι συμφώνησαν και ποιοι αντέδρασαν με την απόφαση Κασσελάκη

Πολάκης μαινόμενος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διαγραφή του
Πολάκης μαινόμενος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διαγραφή του
ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΟΛΑΚΗΣ

Ρήξη με απρόβλεπτες διαστάσεις αποτελεί η διαγραφή Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, για την ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης τον κρατά στο κόμμα, με τις ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης της ΚΟ ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να ρίξει κατακόρυφα τους τόνους μετά από ένα ντόμινο αντιδράσεων και αναταράξεων που προκάλεσε η απόφασή του να κάνει πράξη αυτό που δεν είχε γίνει ποτέ μέχρι τώρα στην περίπτωση του Παύλου Πολάκη, για πολύ σημαντικότερες και πιο σοβαρές αφορμές, με τελευταίο επεισόδιο την επίθεσή του στη γραμματέα της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κίνημα υπέρ Πολάκη στα social media

«Αισθάνομαι άσχημα για την απόφαση που αναγκαστικά να πάρω. Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση γιατί πραγματικά τον αγαπώ κι έχει κάνει σπουδαία δουλειά στο υπουργείο Υγείας και στα νοσοκομεία της χώρας. Όπου πήγαινα μου μιλούσαν για αυτόν» είπε στη δευτερολογία του κεκλεισμένων των θυρών ο κ. Κασσελάκης για την απόφασή του να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Παύλο Πολάκη.

Η τοποθέτησή του αυτή ήρθε εν μέσω ενός κύματος αντιδράσεων στο Διαδίκτυο, με τους «κασσελίστας» και τους «πολακικούς» οπαδούς να εξαπολύουν μύδρους κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και της απόφασής του να τον θέσει εκτός ΚΟ.

Ο κ. Πολάκης μίλησε για «στήσιμο» εις βάρος του, ωστόσο εκείνο που φαίνεται ότι βάρυνε περισσότερο στην ψυχολογία του «αψύ» Σφακιανού δεν ήταν τίποτε άλλο παρά το γεγονός ότι έστω και εμμέσως η διαγραφή του ήρθε μέσω του μεγαλύτερου εχθρού του, του Άδωνι Γεωργιάδη, και της επίθεσής του στο πρόσωπο της συνεργάτιδάς του στο υπουργείο Υγείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Κασσελάκης δεν θέλησε να κάνει αναφορά στη διαγραφή Πολάκη σε απευθείας μετάδοση κατά την πρωτολογία του, ωστόσο έσπευσε με μια σιβυλλική τοποθέτηση να κλείσει για την ώρα το θέμα της παραπομπής του βουλευτή Χανίων και στο πειθαρχικό του κόμματος. 

«Ο Παύλος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μέσα στη Βουλή υπάρχουν και όρια. Και η ΝΔ έχει προσβάλει τον χώρο της Βουλής με διάφορες αντιθεσμικές της δράσεις».

Το ζήτημα Πολάκη που ανακύπτει δημιουργεί πολλά ερωτήματα ενόψει και των αλλαγών που σχεδιάζει η νέα ηγεσία στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τις ιδέες που έριξε στο τραπέζι ο κ. Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή και οι οποίες έχουν προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων οριζόντια μέσα στο κόμμα και ιδιαίτερα στις οργανώσεις, που ουσιαστικά καλούνται να εγκρίνουν την αυτοδιάλυσή τους.

Πάντως, τόσο στο περιθώριο της συνεδρίασης της ΚΟ όσο και στο παρασκήνιο κανείς ούτε και αυτή τη φορά δεν έβαλε θέμα παραπομπής του κ. Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ψυχή Πολάκη 

Ουσιαστικά, ο κ. Κασσελάκης κρατά, όπως σχολίαζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την ψυχή του Πολάκη, όπως ο ίδιος είχε πει σε ομιλία του στην Κρήτη προεκλογικά, στέλνοντας ένα μήνυμα και στους ψηφοφόρος και στους βουλευτές που υπερασπίστηκαν τον κ. Πολάκη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ).

Πιο μαχητικά και με εμφανή συγκίνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, τον υπερασπίστηκε η Ραλλία Χρηστίδου, η οποία υποβάθμισε το γεγονός και εμμέσως υιοθέτησε τις αιχμές Πολάκη ότι του την είχαν στημένη από την Κουμουνδούρου.

«Δεν έγινε και τίποτα, στη ΝΔ μιλούν χειρότερα» είπε η κυρία Χριστίδου, για να στρέψει τα «πυρά» στην καθηγήτρια Αθηνά Λινού, λέγοντας ότι «θα μπορούσε να τον υπερασπιστεί. Και ναι, σήμερα δεν ήταν comme il faut, αλλά δεν είναι το θέμα μας το comme il faut».

Στο πλευρό Πολάκη και ο βουλευτής Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ήταν ανάμεσα στην κυρία Λινού και στον Παύλο Πολάκη στην επιτροπή της Βουλής όταν ο δεύτερος εξαπέλυε επίθεση στη συνεργάτιδα του υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. «Κι αυτοί πολλές φορές ανάβουν το φιτίλι» είπε, «δείχνοντας» τα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ίδιο μήκος κύματος, σύμφωνα με πληροφορίες, και με βαριές αιχμές για υπονομευτικές συμπεριφορές εναντίον των συναδέλφων της ήταν και η βουλευτής Γιώτα Πούλου, η οποία είπε «θα έχω πρόβλημα τώρα που θα γυρίσω στην περιφέρειά μου με τη διαγραφή του Πολάκη» και πως ήδη ψηφοφόροι της τη ρωτούν με μεγάλη απογοήτευση για τη διαγραφή Πολάκη. 

Η δικαίωση των «87»

Το κλίμα βάρυνε ακόμη περισσότερο με την ομάδα των «87» να αφήνει σκληρές αιχμές για την κατόπιν εορτής συνεδρίαση των οργάνων προκειμένου να αποφύγει η ηγεσία την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ, αντίθετα, όπως σημείωσαν, κυριάρχησαν φαινόμενα διαλυτικά και διασπαστικά, όπως «αναρτήσεις, προγραφές και στοχοποιήσεις, εσωτερικοί εχθροί και διχασμοί» που ήρθε ως απάντηση και στην κυρία Πούλου.

Η ομάδα της μειοψηφίας έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαίωση, γιατί, όπως σημείωσε η κυρία Νοτοπούλου, «αν είχε καταδικαστεί η συμπεριφορά Πολάκη στην πολιτική γραμματεία, όπως προτείναμε, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήρθε και η αντίδραση του Χρήστου Γιαννούλη, ο οποίος άστραψε και βρόντηξε εναντίον της στάσης του κ. Κασσελάκη. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Να πούμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην Αθήνα Λινού. Μας είχε βάλει ο πρόεδρος κομματική πειθαρχία για τον γάμο, αλλά δεν έφυγε τότε ο Πολάκης με την Κασιμάτη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννούλης.

Μαζί με τους Συμεών Κεδίκογλου και Διονύση Καλαματιανό οι βουλευτές άσκησαν εφ’ όλης της ύλης κριτική στην ηγεσία για σειρά επιλογών, με τον κ. Κεδίκογλου να στηλιτεύει τις αμφιλεγόμενες αναρτήσεις του κ. Κασσελάκη ενόσω βρισκόταν στο τελευταίο του ταξίδι στις ΗΠΑ για τις προτάσεις μέσω twitter για εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς που θα έβαζε σε μια κυβέρνησή του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν γίνεται με tweet από τις ΗΠΑ να απονευρώνεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Κάτω από τα ραντάρ

Αίσθηση πάντως για μια ακόμη φορά προκάλεσε η στάση στελεχών πρώτης γραμμής όπως ο Νίκος Παππάς, ο οποίος απέφυγε τη σκληρή κριτική τόσο στην ηγεσία όσο και στον Παύλο Πολάκη, αλλά και η Ρένα Δούρου, που για μία ακόμη φορά δεν πήρε τον λόγο σε συνεδρίαση οργάνου και μάλιστα της ΚΟ που για πρώτη φορά συνεδρίασε με τους βουλευτές να παίρνουν όλοι τον λόγο.

Αύριο πάντως αναμένεται να συνεδριάσει και πάλι διαδικτυακά και η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, η οποία την προηγούμενη φορά έληξε επεισοδιακά όταν αποχώρησαν η Όλγα Γεροβασίλη και η «ομάδα των 8» μετά την ακραία συμπεριφορά Κασσελάκη και το «όποιος δεν θέλει φεύγει από το κόμμα» που είπε αντιδρώντας σε επισημάνσεις και παρατηρήσεις στελεχών για πολιτικά και οργανωτικά ζητήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ