Συναντήσεις Γεραπετρίτη με Φιντάν και Ουκρανό ΥΠΕΞ την Τρίτη, στο περιθώριο του Συμβουλίου στο ΝΑΤΟ - iefimerida.gr

Συναντήσεις Γεραπετρίτη με Φιντάν και Ουκρανό ΥΠΕΞ την Τρίτη, στο περιθώριο του Συμβουλίου στο ΝΑΤΟ

Χακάν Φιντάν και Γιώργος Γεραπετρίτης στο Μόναχο
Χακάν Φιντάν και Γιώργος Γεραπετρίτης σε παλαιότερη συνάντησή τους στο Μόναχο / Φωτογραφία: X
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα έχει σειρά συναντήσεων με ομολόγους του.

Ο Ελληνας ΥΠΕΞ θα συμμετέχει στις συζητήσεις για την ενίσχυση της βοήθειας της Ουκρανίας, ενώ θα έχει και κατ ιδίαν συναντήσεις αύριο με δύο υπουργούς.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, θα έχει αύριο κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του, Αντρίι Σιμπίχα, όπου θα του τονίσει πως η στάση της Ελλάδας ως προς το θέμα της Ουκρανίας είναι συνεπής: “οποιαδήποτε μορφή αναθεωρητισμού θα είναι αντίθετη στα δικά μας συμφέροντα και στη δική μας λογική”.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο κ. Γεραπετρίτης αναμένεται να έχει ένα σύντομο τετ-α-τετ με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη συνάντηση, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι οι δύο άνδρες θα συναντηθούν για να συζητήσουν κυρίως την προετοιμασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου, ανάλογα με το πρόγραμμα των δύο ηγετών της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Εξάλλου, την Τετάρτη, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών και ο Τούρκος ομόλογός του θα βρεθούν στη Μάλτα για τη συνεδρίαση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν θέσει υποψηφιότητα για δύο εκ των τεσσάρων βασικών αρχών του ΟΑΣΕ. Η Τουρκία προτείνει για το θέση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού, τον Φεριντούν Σινιρίογλου και η Ελλάδα προτείνει για τη θέση της υπεύθυνης δικαιωμάτων και κράτους δικαίου, την πρώην νομική σύμβουλο του υπουργείου Εξωτερικών και του Μεγάρου Μαξίμου για θέματα διεθνούς δικαίου, Μαρία Τελανιάν.

 Για την εκλογή τους, απαιτείται ομοφωνία από το σύνολο των 56 χωρών μελών του ΟΑΣΕ, μεταξύ των οποίων είναι και η Ρωσία. Διπλωματικές πηγές τόνισαν ότι μία επιτυχής ελληνική υποψηφιότητα θα είχε σημασία, δεδομένου ότι ο ΟΑΣΕ θα έχει τεράστιο ρόλο να επιτελέσει την επομένη της κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία, κυρίως στο κομμάτι της ασφάλειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ