Τα ταξίδια Μητσοτάκη: Συναντήσεις με Μέρκελ-Μακρόν και στο βάθος ΔΕΘ - iefimerida.gr

Τα ταξίδια Μητσοτάκη: Συναντήσεις με Μέρκελ-Μακρόν και στο βάθος ΔΕΘ

Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ
Τα ταξίδια Μητσοτάκη: Συναντήσεις με Μέρκελ-Μακρόν και στο βάθος ΔΕΘ - Φωτογραφία: Intimenews/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ:ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ρυθμούς καθημερινότητας μπαίνει από αύριο Δευτέρα η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολιγοήμερη ανάπαυλα της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου.

Μια ανάπαυλα, η οποία για τον πρωθυπουργό και τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης διεκόπη, εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος απολαμβάνει τα τελευταία μπάνια στην Κρήτη, ετοιμάζεται για τα «βαθιά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πρώτα επίσημα ταξίδια

Το αμέσως προσεχές διάστημα, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει και τα πρώτα του επίσημα ταξίδια στο εξωτερικό μετά το πρώτο που έκανε - ως είθισται -στην Κύπρο.

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 22 Αυγούστου θα μεταβεί αυθημερόν στο Παρίσι όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.
  • Στις 29 Αυγούστου ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Βερολίνο μετά από πρόσκληση της καγκελαρίου.
  • Στις 2-3 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στην Χάγη, όπου θα συναντηθεί με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε.
  • Μετά τις πρώτες διεθνείς επαφές του, ακολουθεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 7 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα και τους στόχους για το 2020.Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.
  • Τέλος, στις 24-27 Σεπτεμβρίου, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Με «βαλίτσα» γεμάτη μεταρρυθμίσεις και επενδυτικά κίνητρα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη «βαλίτσα» του πρωθυπουργού, που επιδιώκει να θέσει τις βάσεις για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων κατά τις συναντήσεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες βρίσκονται και οι αποκρατικοποιήσεις, όπως του «Ελ. Βενιζέλος» και των ΕΛΠΕ.

Το Μαξίμου θέλει να καταδείξει με αυτά τα δύο νομοσχέδια ότι, δεν θα αναλωθεί σε μία μεταρρυθμιστική ρητορική αλλά πως είναι αποφασισμένο να προχωρήσει σε μέτρα που ευνοούν την προσέλκυση επενδύσεων και οδηγούν σε μείωση της φορολογίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα η κυβέρνηση επιταχύνει τους ρυθμούς, ώστε να αρχίσει να υλοποιείται άμεσα η εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό ενώ στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας προωθήθηκαν οι τροπολογίες Βρούτση για τα εργασιακά.

Επί της ουσίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα προσέλθει στις συναντήσεις με Μακρόν και Μέρκελ ζητώντας άμεσες απαντήσεις για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων αλλά για να παρουσιάσει τη βεντάλια των πολιτικών του και να προετοιμάσει το έδαφος, ώστε να τη διεκδικήσει σε δεύτερο χρόνο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η στρατηγική, που θα ακολουθήσει στις συναντήσεις του ο πρωθυπουργός, προκειμένου «η χώρα να παραμείνει πάνω στο κύμα», όπως σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές, είναι «χτίζουμε αξιοπιστία για να μπορούμε να διεκδικούμε δυνατά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ