Την αντίθεσή του στην πρόταση του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής να συσταθεί εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει τις υποθέσεις χειραγώγησης ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων, χωρίς όμως αιχμές ως προς το σκεπτικό της, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Λίγες μόλις ώρες μετά την επίμαχη δήλωση του κ. Μητσοτάκη, η Κουμουνδούρου απαντά επικαλούμενη το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της αντιπολίτευσης να συνιστά εξεταστικές των πραγμάτων επιτροπές με πρόταση 10 βουλευτών (και όχι 60 όπως λανθασμένα αναπαράγεται) και υπερψήφισή της στην Ολομέλεια από 120 μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας.
«Ως εκ τούτου ο κ. Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές: είτε θα σεβαστεί το Σύνταγμα και δεν θα προσπαθήσει να παρέμβει, να αλλοιώσει και εν τέλει να στερήσει το δικαίωμα της αντιπολίτευσης να ελέγξει μέσω της πρότασής της για εξεταστική επιτροπή, τα πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης. Είτε θα επιχειρήσει να παραβιάσει ωμά το Σύνταγμα, παρεμβαίνοντας στη διαδικασία και προτείνοντας άλλη εξεταστική επιτροπή, με παρεμφερές θέμα, πέραν της διαδικασίας που ορίζει το άρθρο 68, παρ 2 του Συντάγματος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση καταλήγοντας με τη γνωστή του πρόταση: «αν το θέμα του είναι η διεύρυνση του χρονικού πλαισίου για τα προς εξέταση θέματα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί απλά να το ζητήσει μετά τη συγκρότηση της Επιτροπής».
Σε κάθε περίπτωση περαιτέρω εξελίξεις στην επίμαχη υπόθεση αναμένονται μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, όπου και θα συνεδριάσει το αρμόδιο όργανο της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.