Ο Στέφανος Κασσελάκης πατά γκάζι προκειμένου να μη χαθεί η δυναμική από το μείζον πολιτικό γεγονός της εκλογής του στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ με την εκτός βουλής εσωκομματική αντιπολίτευση να καλλιεργεί συστηματικά κλίμα εσωστρέφειας.
Σε πόλεμο φθοράς αποδίδουν από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη και όχι μόνο τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη και άλλων στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης με στόχο όπως σημειώνουν να ψαλιδιστούν οι προσδοκίες που δημιουργούνται από την αλλαγή ηγεσίας και εποχής στο ΣΥΡΙΖΑ.
Τα πυρά είναι έντονα κυρίως από εκείνους που βρίσκονται εκτός Βουλής και δεν διακινδυνεύουν κάποιο βουλευτικό προνόμιο ή προσωπικό πολιτικό κόστος.
Γιατί ο Κασσελάκης δεν προχωρά σε διαγραφές
Υπό κανονικές συνθήκες, σχολίαζαν κομματικά στελέχη, αυτές οι πολύ σκληρές και πρωτοφανείς δηλώσεις Φίλη σε βάρος του προέδρου θα σήμαιναν ακόμη και διαγραφή, όμως ο κ. Κασσελάκης επιλέγει να μη σηκώνει το γάντι για να μη χρεωθεί την όποια πρωτοβουλία εσωστρέφειας, αλλά κυρίως για να μη στερήσει στο ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία να ανακάμψει δημοσκοπικά με τις πρώτες μετρήσεις από την εκλογή ηγεσίας να αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Γιατί η Αχτσιόγλου δεν βγήκε φωτογραφία με Κασσελάκη
Αντίθετα οι εντός Βουλής από την εσωκομματική αντιπολίτευση των 53 και της Ομπρέλας, όπως ο Ευκλείδης Τσκαλώτος, επιλέγουν να μείνουν στο περιθώριο των εξελίξεων και κυρίως να μην μπουν στο ίδιο κάδρο με τον κ. Κασσελάκη.
Το ίδιο πράττει και η πλευρά Αχτσιόγλου η οποία επέλεξε να μην έχει καμία σχέση με το νέο υπο διαμόρφωση κομματικό σκηνικό.
Δεν πέρασε απαρατήρητη εξάλλου η επιλογή της να μην βγει ούτε ένα φωτογραφικό καρέ από τη συνάντησή της με το πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ γεγονός που μαρτυρά ότι θα μείνει στο περιθώριο προετοιμάζοντας το έδαφος για την εαρινή αντεπίθεσή της.
Το Συνέδριο θα μπορούσε να είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον αντίπαλο πόλο να πάρει τη ρεβάνς και μέσα από τους μηχανισμούς να ελέγξει το Συνέδριο.
Η Έφη Αχτσιόγλου ωστόσο με τη στάση της φαίνεται ότι έχει θέσει στο μυαλό της ένα μεγάλο ορόσημο, όπως εξάλλου το είχε θέσει και ο Αλέξης Τσίπρας την ημέρα της παραίτησής του στο Ζάππειο, τις ευρωεκλογές οπου ο κ. Κασσελάκης θα έχει την πρώτη του δοκιμασία σε εθνικό επίπεδο.
Στήνεται η ομάδα Κασσελάκη
Πάντως το επιθετικό στυλ αλλαγών και ομολογουμένως χωρίς πολιτικό τάκτ που επέλεξε το στρατόπεδο Κασσελάκη στις αρχικές αλλαγες σε διευθυντή ΚΟ και εκπρόσωπο Τύπου, δίνει τώρα τη θέση του σε πιο συντεταγμένες και προσεκτικές κινήσεις.
Ο ρόλος σκιώδη προέδρου που επιφυλάσσει για τον Παύλο Πολάκη ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι προκάλεσε πολλές ενστάσεις και ανησυχίες στο εσωτερικό της ΚΟ καθώς ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν θα είχαν πρόβλημα συνεργασίας μαζί του.
Οι νέες καραμπόλες, οι ρόλοι Παππά-Δούρου
Οι καραμπόλες δεν έχουν ακόμη κλείσει τον κύκλο τους και σήμερα αναμένεται ο κ. Κασσελάκης να κλειδώσει κάποιες αν όχι όλες τις εκκρεμότητες με τις χρεώσεις τομέων και αρμοδιοτήτων στη Βουλή.
Με τον κ. Τσακαλώτο ή την κα Αχτσιόγλου να βγαίνουν από το κάδρο οριστικά ανοίγει ο δρόμος για την ανάθεση των τομέων ευθύνης.
Ο Νίκος Παππάς φαίνεται ότι θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο των οικονομικών και η Ρένα Δούρου αναμένεται να οριστεί τομεάρχης εξωτερικών. Η κα Τζάκρη πάντως φαίνεται να έχει κλειδώσει στη θέση της γραμματέως της ΚΟ με τον δρόμο να ανοίγει στον Διονύση Καλαματιανό για πιο ενεργό ρόλο στην ολομέλεια αναλαμβάνοντας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.