Στις 14 Απριλίου θα βρεθεί στην Ελλάδα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Σεμπαστιάν Λεκορνί και θα συναντηθεί με τον ΥΠΕΘΑ Νίκο Δένδια.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ατζέντα των συνομιλιών θα έχει μία ευρεία γκάμα θεμάτων από τις φρεγάτες Belh@rra, τη Λευκή Βίβλο για την ευρωπαϊκή Αμυνα, μέχρι τους πυραύλους Meteοr που θέλει να αποκτήσει η Τουρκία.
Υπενθυμίζεται πως η ελληνική πλευρά έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή της στη γαλλική πλευρά την αντίθεση της Αθήνας στο ενδεχόμενο πώλησης πυραύλων Meteor από τη Γαλλία στην Τουρκία, ενώ η Άγκυρα έχει θέσει ως προαιπαιτούμενο για την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter την αποδέσμευση των πυραύλων Meteor που έχει αποκτήσει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για τη συνάντηση που δεν πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου.