Στηβ Βρανάκης: Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού δημιούργησε το σήμα «Μ» για τα μακεδονικά προϊόντα - iefimerida.gr

Στηβ Βρανάκης: Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού δημιούργησε το σήμα «Μ» για τα μακεδονικά προϊόντα

Κ. Ζέρβας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Στηβ Βρανάκης στην παρουσίαση του σήματος
Κ. Ζέρβας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Στηβ Βρανάκης στην παρουσίαση του σήματος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο προσφάτως προσληφθείς ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, πρώην επικεφαλής του Δημιουργικού Εργαστηρίου (Creative Lab) της Google, Στηβ Βρανάκης, είναι ο άνθρωπος πίσω από το λογότυπο «Μ» για τα μακεδονικά προϊόντα.

Το νέο σήμα προκάλεσε θετικές αλλά και αρνητικές εντυπώσεις, ενώ αρκετοί χρήστες του διαδικτύου σχολίασαν ότι το «Μ» των μακεδονικών προϊόντων θυμίζει το λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αποκάλυψε σήμερα το πρωί, μιλώντας στον Real FM, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, το λογότυπο για τα μακεδονικά προϊόντα είχαν αναλάβει αρχικώς σχεδιαστές κατ' ανάθεση από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ). Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Καράογλου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, παρόντος του πρωθυπουργού, στις 22 Οκτωβρίου, κρίθηκε από τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου ότι δεν ήταν επιτυχημένες οι προτάσεις που είχαν κατατεθεί. Εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να αξιοποιηθεί ο προσληφθείς ως ειδικός σύμβουλός του Στηβ Βρανάκης, για να δημιουργήσει ένα νέο λογότυπο.

Ο Στηβ Βρανάκης ήταν στο πλευρό του πρωθυπουργού κατά τη χθεσινή παρουσίαση του σήματος για τα μακεδονικά προϊόντα:

«Η κυβέρνηση βοήθησε στη δημιουργία του εικαστικού σήματος. Αυτός ο οποίος επιμελήθηκε και ήταν επικεφαλής αυτής της προσπάθειας είναι ο κ. Στηβ Βρανάκης, ένας Ελληνοκαναδός ντιζάινερ, που θεωρείται ο κορυφαίος ντιζάινερ του κόσμου. Και να πω και μια προσωπική αναφορά: η κόρη μου που σπουδάζει ντιζάινερ μου είπε ότι είναι πάρα πολύ καλό, ότι είναι φανταστικό. Στις 22 Οκτωβρίου παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του ΣΕΒΕ, τον κ. Κωνσταντόπουλο, ένα άλλο logo το οποίο δεν ικανοποίησε όλους όσους ήμασταν εκεί και είπαμε ότι χρειάζεται πολλή βελτίωση. Ο πρωθυπουργός προσφέρθηκε να βοηθήσει μιλώντας με τον κ. Στηβ Βρανάκη και στη συνέχεια είχαμε συνεργασία του ΣΕΒΕ με τον κ. Βρανάκη και την ομάδα του και κατέληξαν στο σήμα το οποίο παρουσιάστηκε χθες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για άσπρα γράμματα σε μπλε φόντο, ενώ το κεφαλαίο «Μ» συνοδεύεται από τη φράση «Macedonia the Great» από τον Μέγα Αλέξανδρο και το «GR» από το «Great» είναι με έντονα γράμματα για να παραπέμπει στην Ελλάδα. «Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει σήμερα το καινούργιο συλλογικό σήμα το οποίο θα συνοδεύει από εδώ και στο εξής τα μακεδονικά προϊόντα και τις μακεδονικές υπηρεσίες σε όλα τα μήκη και σε όλα τα πλάτη του κόσμου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Μητσοτάκης.

Το σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα
Το σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα
Το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάστηκε στην εκδήλωση για τα 44α γενέθλια του κόμματος, 2019
Το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάστηκε στην εκδήλωση για τα 44α γενέθλια του κόμματος, 2019
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιος είναι ο Στηβ Βρανάκης

Πρόκειται για έναν Ελληνα της Διασποράς με σημαντική σταδιοδρομία ως επικεφαλής του Δημιουργικού Εργαστηρίου (Creative Lab) της Google σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, θέση που εγκατέλειψε προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη χώρα.

Ο κ. Βρανάκης θα συμβάλει συμβουλευτικά στο rebranding της Ελλάδας στο εξωτερικό σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και το Enterprise Greece, καθώς και στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και προώθηση περισσότερων καινοτόμων εφαρμογών στις δημόσιες πολιτικές της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ