Αποφασισμένη να αντιδράσει δυναμικά «στη προσπάθεια της αντιπολίτευσης να δηλητηριάσει την κοινωνία και την πολιτική ζωή με ψέματα και συκοφαντίες», είναι το Μαξίμου, όπως προκύπτει από συνεργάτες του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εργαλειοποίηση του δυστυχήματος των Τεμπών έχει ξεπεράσει κάθε όριο και πλέον απαιτείται μία πιο δραστική αντιμετώπιση των όσων εκτοξεύονται κατά της κυβέρνησης «ατεκμηρίωτα και με δόλιο τρόπο».
Οργή στην κυβέρνηση για τα σενάρια που συσχέτιζαν το θάνατο του Βασίλη Καλογήρου με τα Τέμπη
Για το κυβερνητικό επιτελείο το ποτήρι ξεχείλισε με τα σενάρια που ξεκίνησαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συσχέτιζαν το θάνατο του Βασίλη Καλογήρου με τα Τέμπη, τα οποία έφτασαν μέχρι την αίθουσα του Κοινοβουλίου. «Τι έρχεστε και λέτε ακριβώς; Τι υπονοείτε, κ. Φάμελλε, σαν να είστε οι χυδαιότεροι των χυδαιότερων τρολ του διαδικτύου; Υπάρχει όριο στην κατρακύλα σας; Έχετε δηλητηριάσει την κοινωνία με αβάσιμες θεωρίες», ήταν μόνο ένα μέρος των όσων είπε στρέφοντας τα πυρά του κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. «Απαντήσεις για τον θάνατο του γιου της ανακρίτριας των Τεμπών», είχε ζητήσει λίγο νωρίτερα ο κ. Φάμελος συσχετίζοντας τις δύο υποθέσεις, ενώ η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου, ως διευθύνουσα της εισαγγελίας εφετών Λάρισας, δεν έχει χειριστεί ούτε τμήμα της δικογραφίας για τα Τέμπη, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές. Η οργισμένη αντίδραση του κ. Βορίδη δίνει τον τόνο της στάσης που θα τηρήσει πλέον η κυβέρνηση εναντίον όσων «χυδαιολογούν και εκμεταλλεύονται τον πόνο όσων έχασαν τους δικούς τους, αλλά και όλης της κοινωνίας».
Κυβερνητικά πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύσης Ελευθερίας
Στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν μία συστηματική προσπάθεια της αντιπολίτευσης με μπροστάρηδες την Πλεύση Ελευθερίας και τον ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρουν τις πλατείες των αγανακτισμένων, πυροδοτώντας κοινωνικές αντιδράσεις. «Δεν θα επιτρέψουμε μία επανάληψη των όσων πλήγωσαν τη χώρα», τονίζουν αρμόδιες πηγές, αναφερόμενες τόσο στο 2012, όσο και στο 2008. «Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ότι οδηγείτε την Ελλάδα σε βούρκο», είπε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατονομάζοντας την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου. Το «ως εδώ» που τόνισε ο υπουργός Υγείας αφορά την κόκκινη γραμμή που μπαίνει από την κυβέρνηση για τις επιθέσεις που δέχεται. Όχι τυχαία, με την ίδια φράση ξεκίνησε λίγη ώρα αργότερα την ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Άκης Σκέρτσος, σημειώνοντας πως «οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις, ακριβώς επειδή δεν έχουν καμία απολύτως εναλλακτική, θετική πρόταση για τον τόπο και τους ανθρώπους του, επιστρέφουν σήμερα αμετανόητες με την εργαλειοθήκη της δολοφονίας χαρακτήρων».
Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο πρωθυπουργός -Τα μηνύματα που θα στείλει
Ανάλογα μηνύματα αναμένεται να στείλει σήμερα και ο κ. Μητσοτάκης από την Θεσσαλονίκη, όπου θα μεταβεί. Εκεί θα επισκεφθεί τα εργοτάξια του Flyover και του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ενώ το απόγευμα θα κάνει παρέμβαση στο «Thessaloniki Summit 2025». Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη τους τελευταίους τρεις μήνες, καθώς στο κυβερνητικό επιτελείο αναγνωρίζουν ότι χρειάζεται πολύ δουλειά και σημαντικό έργο για να αντιστραφεί μία πολύ αρνητική εικόνα που υπάρχει στη Μακεδονία για τη ΝΔ. Η εκλογική επιρροή τα τελευταία χρόνια μειώνεται σταδιακά με μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων να μετακινούνται σε κόμματα που κινούνται στα δεξιά της και εκφράζουν έναν έντονο αντισυστημισμό.
Νέα τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία με τη συμμετοχή Μητσοτάκη
Από τη Θεσσαλονίκη -με τηλεδιάσκεψη- θα πάρει μέρος ο κ. Μητσοτάκης στη νέα Σύνοδο που συγκαλεί ο Γάλλος Πρόεδρος για την Ουκρανία με τη συμμετοχή αυτή τη φορά Ελλάδας, Νορβηγίας, Λιθουανίας, Εσθονίας, Λετονίας, Τσεχίας, Φινλανδίας, Ρουμανίας, Σουηδίας, Βελγίου και Καναδά. Συμμετέχοντας, χθες, στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ευρώπη πρέπει να εκπέμψει το μήνυμα ότι παίρνει στα σοβαρά την άμυνά της. Στην παρέμβαση του, άλλωστε, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη οφείλει να μιλά με μία φωνή, στόχος που δεν εξυπηρετείται από επιλεκτικά format συζήτησης ηγετών, ιδιαίτερα όταν από αυτά δεν προκύπτει ενιαία στάση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.