Στέφανος Μάνος: Οχι στο Brexit -Να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ, θα είναι καλό για όλους - iefimerida.gr

Στέφανος Μάνος: Οχι στο Brexit -Να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ, θα είναι καλό για όλους

Ο Στέφανος Μάνος
Ο Στέφανος Μάνος / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να παραμείνει η Μεγάλη Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αντί να επιμείνει στο Brexit, εξέφρασε μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο Στέφανος Μάνος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας της ΝΔ, Στέφανος Μάνος, δήλωσε πως αν ακυρωθεί το Brexit, εκτός από την Ελλάδα, κερδισμένες θα βγουν τόσο η ίδια η Μεγάλη Βρετανία, όσο και η Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Μάνος, «η αιτούμενη παράταση μέχρι 30 Ιουνίου, θα αποδειχθεί επικίνδυνη για την Ενωμένη Ευρώπη».

«Όχι δεν πρέπει να δοθεί άλλη παράταση στη Μεγάλη Βρετανία. Είχαν όλο το χρόνο», καταλήγει ο κ. Μάνος.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Μάνου για το Brexit:

«Αύριο σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής θα δοθεί απάντηση στο αίτημα της Μεγάλης Βρετανίας για παράταση του Brexit μέχρι 30.06.2019.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν από λίγες μέρες είχα ζητήσει να μας πει η κυβέρνηση πως σκέπτεται να απαντήσει στο αίτημα δεδομένου ότι η όποια απόφαση πρέπει να είναι ομόφωνη. Η θέση της Ελλάδας συνεπώς μετράει.

Στη χθεσινή προπαρασκευαστική σύνοδο των υπουργών εξωτερικών η θέση της Ελλάδας ήταν όπως τη διάβασα στο Guardian (ευτυχώς υπάρχουν ξένα ΜΜΕ): The Greek minister said her government hoped to introduce a “culture of conciliation and a culture of understanding”, adding “like Portugal we remain flexible about an extension”.

Δεν γνωρίζω τι πρακτικά σημαίνει σε ό,τι αφορά το αίτημα παράτασης της προθεσμίας του Brexit η συμφιλίωση και η κουλτούρα κατανόησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γνώμη μου είναι η ακόλουθη:

1. Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Μεγάλης Βρετανίας και της παγκόσμιας ειρήνης η παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ε.Ε.
2. Η αιτούμενη παράταση μέχρι 30 Ιουνίου, ή μέχρι το τέλος του έτους, ή για ένα ολόκληρο χρόνο προκειμένου να μπορέσει η Μεγάλη Βρετανία να βρει τη σωστή λύση για την έξοδο της μπορεί να είναι βολική για τους Βρετανούς (αμφιβάλω), αλλά θα αποδειχθεί επικίνδυνη για την Ενωμένη Ευρώπη.

Σκεφτείτε στο Κοινοβούλιο θα συμμετέχουν προσωρινοί Βρετανοί ευρωβουλευτές και θα διαμορφώνουν πλειοψηφίες. Στην Επιτροπή θα υπάρχει Επίτροπος από την Βρετανία. Τίνος τα συμφέροντα θα υποστηρίζει; Στη Μεγάλη Βρετανία ο ηγέτης του Brexit Rees-Mogg έχει ήδη δηλώσει ότι σε περίπτωση παράτασης η πανίσχυρη Βρετανική γραφειοκρατία θα σαμποτάρει κάθε πρωτοβουλία της Ε.Ε.

Τι θα γίνει λοιπόν; Θα δοθεί παράταση και θα στηθούν ειδικοί μηχανισμοί ελέγχου ότι οι Βρετανοί δεν σαμποτάρουν την κοινή προσπάθεια; Η Ε.Ε. πρέπει να στηρίζεται στην ανεπιφύλακτη εμπιστοσύνη και αλληλοϋποστήριξη όλων των μελών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όχι δεν πρέπει να δοθεί άλλη παράταση στη Μεγάλη Βρετανία. Είχαν όλο το χρόνο.

Προκάλεσαν αβεβαιότητα σε όλη την Ευρώπη. Μπορούν να ανακαλέσουν το άρθρο 50 και να επιστρέψουν στην αγκαλιά της Ευρώπης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ