«Η έρευνα και η καινοτομία αποτελούν βασικά συστατικά της ανάπτυξης στη νέα εποχή» τόνισε ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης μετά την ορκωμοσία του.
«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη του. Η έρευνα και η καινοτομία αποτελούν βασικά συστατικά της ανάπτυξης στη νέα εποχή. Βοηθούν την κοινωνία, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, ενισχύουν την εθνική οικονομία. Το μήνυμα είναι λίγα λόγια, πολλή δουλειά, απτά αποτελέσματα. Αυτός είναι ο δρόμος, αυτός είναι ο στόχος» ανέφερε ο κ. Καλαφάτης.
Ο κ. Καλαφάτης ορκίστηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Θεοδωρικάκος για Καλαφάτη: Θα εργαστούμε για τη διαμόρφωση της στρατηγικής μας σε έρευνα και καινοτομία
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:
«Υποδέχτηκα τον συνάδελφο βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, Σταύρο Καλαφάτη, που ανέλαβε τα σημαντικά καθήκοντα του υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας. Θα εργαστούμε δημιουργικά για τη διαμόρφωση της στρατηγικής μας στην έρευνα και την καινοτομία, και την ενσωμάτωσή της στον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας. Με στόχο την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας σε όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών».