«Η Ελλάδα παρά τις αντιξοότητες κατόρθωσε την τελευταία 4ετία να κάνει σοβαρά βήματα προόδου» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Ο κ. Σκυλακάκης τοποθετήθηκε στο συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου που με τίτλο «Η ελληνική Οικονομία: κοιτάζοντας το μέλλον», όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι «είναι κρίσιμες οι προσεχείς εκλογές» και επεσήμανε πως «θα ήταν καταστροφική μία εικόνα ακυβερνησίας ή επιστροφής στις ιδεοληψίες».
Αναφερόμενος στα επιτεύγματα της κυβέρνησης, τόνισε ότι η Ελλάδα σε σχέση με το 2019 έχει 25 δισ. ευρώ μεγαλύτερο ΑΕΠ, το οποίο θα φτάσει τα 35 δισ. ευρώ επιπλέον στο τέλος του 2023, ενώ έχουν δημιουργηθεί 300.000 νέες θέσεις εργασίας στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Σκυλακάκης: Στοίχημα της επόμενης ημέρας είναι να βρεθούν εργαζόμενοι και στελέχη που θα στηρίξουν τις επενδύσεις
Παράλληλα τόνισε με έμφαση ότι η ανεργία είναι η χειρότερη μορφή κοινωνικής ανισότητας. Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι οι επενδύσεις έχουν αυξηθεί σε πραγματικούς όρους κατά 50% και σημείωσε ότι το στοίχημα της επόμενης ημέρας είναι να βρεθούν εργαζόμενοι και στελέχη που θα στηρίξουν τις επενδύσεις που έρχονται.
Ειδική αναφορά έκανε στην αναμενόμενη επενδυτική βαθμίδα που θα αποκτήσει η Ελλάδα, αμέσως μετά τις εκλογές και στα οφέλη που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη για την οικονομία. Ενδεικτικά ανέφερε τα χαμηλότερα επιτόκια, αλλά και την ευκολότερη προσέλκυση επενδύσεων. Όπως είπε «η Ελλάδα έχει σήμερα επιτόκια ανάλογα με αυτά που διαθέτει η Ιταλία η οποία έχει επενδυτική αξιολόγηση».
Σκυλακάκης: Θα υπάρχει ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων το 2023
Σε ότι αφορά το 2023 εκτίμησε ότι θα υπάρχει ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων, αλλά και ρεκόρ εξαγωγών, ενώ τα δημοσιονομικά μεγέθη θα είναι καλύτερα του αναμενομένου, τόσο για την χρονιά που πέρασε όσο και για αυτή που έρχεται.
Ο Θ. Σκυλακάκης, ανέφερε επίσης ότι όλα τα παραπάνω θα συμβούν υπό την προϋπόθεση ότι στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν θα υπάρξει εικόνα ακυβερνησίας, αλλά ούτε και επιστροφή στις ιδεοληψίες.
Τέλος αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης υποστήριξε πως πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης, το οποίο όμως δεν επιδέχεται ερασιτεχνισμούς και επιχείρηση επαναδιαπραγμάτευσης.