Ο παραλληλισμός που έκανε ο Παύλος Χρηστίδης για τη δημοκρατία και τον έρωτα έδωσε μια ξεχωριστή νότα στο debate των 5 διεκδικητών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και σχολιάστηκε πολύ στα social media, αρνητικά και θετικά.
Συγκεκριμένα, ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι «η δημοκρατία είναι σαν τον έρωτα, πρέπει να την κρατάς ζωντανή, αυτό να το δούμε και στα social media». Υπογράμμισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υπογραφών για την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ ήταν από ανθρώπους που συνάντησε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Διαμορφώνουμε νέες συνθήκες για τη Δημοκρατία, την τροφοδοτούμε και απέναντι στο δηλητήριο (των fake news και false news) βλέπουμε τι πρέπει να κάνουμε», σημείωσε ο κ. Χρηστίδης.
Η απάντηση αυτή δόθηκε στην τρίτη ενότητα του debate, που αφορούσε τη δημοκρατία, τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη, το πολιτικό σύστημα, την αυτοδιοίκηση και τις νέες τεχνολογίες και τοποθετήθηκαν όλοι οι υποψήφιοι.
Μάλιστα, ο Παύλος Χρηστίδης φάνηκε ενθουσιασμένος με το εύρημά του και ανέβασε τη φράση του και στο Twitter, για μεγαλύτερη διασπορά.
Ο σκιτσογράφος της «Καθημερινής» Δημήτρης Χαντζόπουλος δεν έδειξε να συμμερίζεται τον ενθουσιασμό του υποψήφιου Παύλου Χρηστίδη, αν κρίνει κανείς από το σκίτσο που ανήρτησε, στο οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι η συγκεκριμένη απάντηση αλλά και το debate ήταν πληκτικά και ανούσια.
Σε σκίτσο, οι Καραμανλής, Μητσοτάκης και Ανδρέας Παπανδρέου, κάπου στον Παράδεισο, παρακολουθούν το debate των 5 υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ, σε γιγαντοοθόνη. Ακούγεται η φράση του Π. Χρηστίδη «Η Δημοκρατία είναι σαν τον έρωτα, πρέπει να την κρατάς ζωντανή».
-Ανδρέα, τι υπονοεί το μειράκιο; ρωτάει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Και ο Παπανδρέου απαντά:
-Το αυτονόητο. Όταν ξαπλώνεις μαζί της, να μην αποκοιμιέσαι.