Στο Ριάντ ο Σκυλακάκης για τον διάδρομο «πράσινης» ενέργειας Σαουδικής Αραβίας – Ευρώπης - iefimerida.gr

Στο Ριάντ ο Σκυλακάκης για τον διάδρομο «πράσινης» ενέργειας Σαουδικής Αραβίας – Ευρώπης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θ. Σκυλακάκης συναντά τον Σαουδάραβα ομόλό του
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θ. Σκυλακάκης συναντά τον Σαουδάραβα ομόλό του/Φωτό Υ.ΠΕ.Ν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται η διμερής συνεργασία με την Σαουδική Αραβία, αφού μετά τον πρωθυπουργό, στο Ριάντ βρέθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκυλακάκης, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη (28-29/1) στην Σαουδική Αραβία. Ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Ενέργειας εδώ και πάνω από 20 χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Σκυλακάκης συναντήθηκε με τον ομόλογό του, υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκηπα Αμπντουλαζίζ μπιν Σαμλάν αλ Σαούντ, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στο Ριάντ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, σε συνέχεια της σύγκλισης του 1ου Ανώτατου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας Σαουδικής Αραβίας, που έλαβε χώρα στην Αλ-Ούλα στις 13 Ιανουαρίου.

Φωτό Υ.ΠΕ.Ν.
Φωτό Υ.ΠΕ.Ν.

Τί είναι ο διάδρομος «πράσινης» ενέργειας

Κατά την συνάντηση των δύο υπουργών επιβεβαιώθηκε η στρατηγική σημασία που αποδίδουν οι δύο χώρες στη δημιουργία ενός διαδρόμου «πράσινης» ενέργειας μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ευρώπης, που θα διέρχεται μέσα από την Ελλάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποφασίστηκε να διευρυνθεί η μελέτη σκοπιμότητας, έτσι ώστε μαζί με την ηλεκτρική διασύνδεση να συνεξεταστεί η δυνατότητα και ενός αντίστοιχου διαδρόμου Υδρογόνου (Η2).

Ο κ. Σκυλακάκης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εθνικής εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας και δικτύων, όπου συζητήθηκε, διεξοδικά, η ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ των δύο χωρών, στο πλαίσιο της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών (φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες), από την Σαουδική Αραβία που σχεδιάζει να αναπτύξει 130 GW ανανεώσιμων πηγών έως το 2030.

Επιπρόσθετα, παρουσίασε, αναλυτικά, την ελληνική πολιτική για θέματα δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα, ενώ εξετάστηκαν πιθανές συνέργειες με την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας, που διαθέτει επίσης και τεράστιες δυνατότητες αποθήκευσης CO2 και στο πλαίσιο της υπό διαμόρφωση ευρωπαϊκής στρατηγικής για το CCS.

Τέλος, οι δύο υπουργοί αποφάσισαν να οργανώσουν μια ελληνική επιχειρηματική αποστολή, στην Σαουδική Αραβία, για θέματα ενέργειας, το συντομότερο δυνατόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ