«Η έρευνα στον τομέα της υγείας είναι η κινητήρια δύναμη για την ανακάλυψη νέων θεραπειών και την βελτίωση της ποιότητας ζωής. Χωρίς αυτή, η ιατρική πρόοδος θα ήταν αδύνατη», τόνισε η Ζωή Ράπτη.
Ειδικότερα, η υφυπουργός Ανάπτυξης, ανέφερε τα παραπάνω απευθύνοντας χαιρετισμό στη τελετή έναρξης του συνεδρίου με θέμα «Ημέρες καρδιολογίας, τελευταίες εξελίξεις» που διοργάνωσε η Εταιρεία Μελέτης Καρδιαγγειακών Παθήσεων (Ε.ΜΕ.ΚΑ.Π) και το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός».
Αυτό σημείωσε η υφυπουργός Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη απευθύνοντας χαιρετισμό στη τελετή έναρξης του συνεδρίου με θέμα «Ημέρες καρδιολογίας, τελευταίες εξελίξεις» που διοργάνωσε η Εταιρεία Μελέτης Καρδιαγγειακών Παθήσεων (Ε.ΜΕ.ΚΑ.Π) και το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός».
Η υφυπουργός συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στην προώθηση της Έρευνας, της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας, ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας και επεσήμανε ότι, από το 2019 μέχρι και τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα, έχουμε αυξήσει τις δαπάνες σε Έρευνα και Ανάπτυξη κατά 800 εκ. ευρώ.
Αναλυτικά η ανάρτηση της Ζωής Ράπτη:
«Είχα τη χαρά και την τιμή να απευθύνω χαιρετισμό στη τελετή έναρξης του συνεδρίου με θέμα «Ημέρες καρδιολογίας, τελευταίες εξελίξεις» που διοργάνωσε η Εταιρεία Μελέτης Καρδιαγγειακών Παθήσεων (Ε.ΜΕ.ΚΑ.Π) και το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός»
Η έρευνα στον τομέα της υγείας είναι η κινητήρια δύναμη για την ανακάλυψη νέων θεραπειών και την βελτίωση της ποιότητας ζωής. Χωρίς αυτή, η ιατρική πρόοδος θα ήταν αδύνατη.
Η κυβέρνησή μας αποδίδει μεγάλη σημασία στην προώθηση της Έρευνας, της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας, ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας.
Από το 2019 μέχρι και τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα (2022), η Χώρα μας έχει αυξήσει τις δαπάνες σε Έρευνα και Ανάπτυξη κατά 800 εκ. ευρώ. Κι εμείς στο Υπουργείο Ανάπτυξης επενδύουμε στον τομέα της έρευνας ιδιαίτερα στην Καρδιολογία».
ΑΠΕ-ΜΠΕ