Πρόταση δυσπιστίας: Ξεκινά η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή -Η διαδικασία, ποιοι θα μιλήσουν πρώτοι - iefimerida.gr

Πρόταση δυσπιστίας: Ξεκινά η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή -Η διαδικασία, ποιοι θα μιλήσουν πρώτοι

Ο Μητσοτάκης χειροκροτείται στην ολομέλεια της Βουλής
Τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης / Φωτογραφία: Intimenews, ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατατέθηκε -μεσούσης της "προ ημερησίας διατάξεως" συζήτηση για τα Τέμπη - η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Πρόκειται για την πρόταση που είχε προαναγγείλει ο Νίκος Ανδρουλάκης και την οποία συνυπογράφουν 85 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (33), του ΣΥΡΙΖΑ (26), της Νέας Αριστεράς (11), της Πλεύσης Ελευθερίας (6) οι ανεξάρτητοι βουλευτές-προσκείμενοι στο Κίνημα Δημοκρατίας (6) και οι ανεξάρτητοι Ευ. Αποστολάκης, Ιω. Σαρακιώτης και Μπ. Μπαράν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, επιφέρει διακοπή των εργασιών της και έναρξη τριήμερης διαδικασίας συζήτησης επί της πρότασης αυτής.

Η διαδικασία 

Η διαδικασία θα αρχίσει στις 19:00 με ομιλίες δύο εκ των βουλευτών, που την υπογράφουν, και ακολουθούν κύκλοι 15-16 ομιλητών, με εναλλαγή συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευόμενων βουλευτών, κατ' αναλογία της δύναμης των κομμάτων.

Την συζήτηση θα ανοίξουν οι βουλευτές Παναγιώτης Δουδωνης (ΠΑΣΟΚ) και Κατερίνα Νοτοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ). 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από πλευρά κυβέρνησης ο πρώτος υπουργός που θα τοποθετηθεί θα είναι ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βοριδης.

Στη συζήτηση μπορούν να μετέχουν οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων, οι υπουργοί, και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Το ενδιαφέρον κορυφώνεται την τελευταία ημέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας, με τις κεντρικές ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, κατ' αντίστροφη σειρά.

Η συζήτηση κλείνει με ονομαστική ψηφοφορία. Σημειώνεται ότι μία πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή, μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. 

Να σημειωθεί πως πρόταση δυσπιστίας δεν μπoρεί να υπoβληθεί πριν περάσει εξάμηνo από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ