Πιερρακάκης από Κρήτη: Ο κόσμος ξέρει ότι το ισχυρό χέρι στο τιμόνι είναι αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη - iefimerida.gr

Πιερρακάκης από Κρήτη: Ο κόσμος ξέρει ότι το ισχυρό χέρι στο τιμόνι είναι αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη

Κυριάκος Πιερρακάκης
Φωτογραφία: Aris Oikonomou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο στόχος που έχει θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, σε ό,τι αφορά το ποσοστό της ΝΔ, είναι εφικτός, τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τις δηλώσεις έκανε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης "στόχος μας πέρα από αυτό, είναι το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό γενικά, ως ένας καταλύτης, ως καύσιμο μιας εντολής για ακόμη μεγαλύτερες αλλαγές". Η ΝΔ δεν βασίζεται στην ιδέα ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν πρόταση διακυβέρνησης, αλλά στη δική της θετική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας, την οποία όπως τόνισε, ζητά οι πολίτες να εγκρίνουν και να επαναβεβαιώσουν στην κάλπη.

"Σε 10 μήνες έχουν γίνει μια σειρά από θεμελιώδεις αλλαγές από τα μη κρατικά πανεπιστήμια μέχρι την επιστολική ψήφο" διευκρίνισε ο κύριος Πιερρακάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι "αν δει κανείς τον καμβά της πενταετίας που έχει περάσει, όπως το πού βρισκόταν η χώρα το 2019 και τι έχει γίνει στην πενταετία, θα σας έλεγα ότι θα διαπιστώσει ότι έχει μεγάλη μείωση η ανεργία, αφού εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν δουλειά, ενώ έχουμε σημαντικές αυξήσεις και στον κατώτατο μισθό. Η Ελλάδα πλέον, έχει ρυθμό ανάπτυξης πολλαπλάσιο από εκείνον που έχει ο μέσος όρος της ευρωζώνης" είπε ο υπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στην αμυντική θωράκιση της χώρας, στην ψηφιοποίηση αλλά και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

"Ο κόσμος ξέρει ότι το ισχυρό χέρι στο τιμόνι είναι αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη" είπε ο υπουργός. "Για το λόγο αυτό ζητάμε να μας δώσει την εντολή να κινηθούμε ακόμη γρηγορότερα, ακόμη αποτελεσματικότερα".

Ο κ. Πιερρακάκης που είναι υπεύθυνος για την Περιφέρεια Κρήτης ενόψει των ευρωεκλογών, εξήγησε ότι στόχος είναι η επανάληψη του μηνύματος που έδωσε το 2023 στην κάλπη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά την προκλητική δήλωση της Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε ότι "όντως επρόκειτο για μια δήλωση προκλητική, που ως τέτοια τη χαρακτήρισε και ο πρωθυπουργός" αλλά και μια δήλωση η οποία επίσης "υπονομεύει την προοπτική του μέλλοντος της γειτονικής χώρας".

"Για αρχή, πρέπει να έρθουν στον ίσιο δρόμο κάποια πράγματα" σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης, ο οποίος ανέφερε παράλληλα, ότι αν και στη Νέα Δημοκρατία υπήρχαν πολύ σημαντικές επιφυλάξεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, εντούτοις "από τη στιγμή που κάτι το έχεις υπογράψει ως χώρα, δεσμεύει τη χώρα και υπό αυτή την έννοια, είναι απολύτως αναγκαίο και αυτονόητο πως οι διεθνείς συμφωνίες οφείλουν να τηρούνται και αν δεν τηρούνται υπάρχουν συνέπειες".

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, που το τελευταίο διήμερο βρίσκεται για επαφές και συναντήσεις στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου χθες και στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου σήμερα, στην συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV, αναφέρθηκε και σε ζητήματα που σχετίζονται με το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σχολιάζοντας ότι ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων, στόχος είναι όλα να κυλήσουν ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Για την πλατφόρμα που σχετίζεται με την ενδοσχολική βία, ο κ. Πιερακάκης γνωστοποίησε ότι ήδη έχουν γίνει 100 καταγγελίες μέχρι σήμερα και πως σε κάποιες περιπτώσεις, αυτές έχουν αντιμετωπιστεί από τις διευθύνσεις των σχολείων και σε άλλες από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στα κενά εκπαιδευτικών, είπε πως υπάρχει ανάγκη ανασχεδιασμού, επισημαίνοντας ωστόσο, πως κεντρική στόχευση είναι "να έχουμε ολοένα και περισσότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς και όχι αναπληρωτές".

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε και στην αποδοχή του αιτήματος να χαρακτηριστούν δυσπρόσιτα τα σχολεία του Μυλοποτάμου: "Είχαμε θετική οπτική από την πλευρά των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, καθώς διαπιστώσαμε ότι πράγματα τα οποία ισχύουν για συγκεκριμένες περιοχές της Κρήτης, εκ των πραγμάτων θα έπρεπε να επεκταθούν και σε άλλες. 'Αρα, εφόσον υπήρχε αυτή η θετική εισήγηση, με πολύ μεγάλη χαρά είχα την ευκαιρία να ανακοινώσω αυτή την αλλαγή σήμερα στο δημαρχείο" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πιερρακάκης.

“Λύνουμε τα προβλήματα στο πεδίο, όλα όσα αφορούν και απασχολούν τις σχολικές κοινότητες”, δήλωσε από το Ρέθυμνο ο Κυρ. Πιερρακάκης

"Λύνουμε τα προβλήματα στο πεδίο, όλα όσα αφορούν και απασχολούν τις σχολικές κοινότητες", δήλωσε από το Ρέθυμνο ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος επισκέφτηκε τους δήμους Ανωγείων, Μυλοποτάμου και Ρεθύμνου στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο υπουργός συμμετείχε συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ανωγείων, Σωκράτη Κεφαλογιάννη, στην παρουσίαση του αστεροσχολείου στο αστεροσκοπείο του Σκίνακα στα Ανώγεια και κατόπιν επισκέφτηκε το Γυμνάσιο - Λύκειο Ανωγείων το οποίο βρίσκεται υπό ανακατασκευή. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το δήμο Μυλοποτάμου και αργότερα το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εθνικής 'Αμυνας, Γιάννη Κεφαλογιάννη και την υποψήφια ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Ελεονώρα Μελέτη, συναντήθηκε με στελέχη της ΔΕΕΠ και της ΟΝΝΕΔ σε κατάστημα καφέ της παραλιακής στην Παλιά Πόλη Ρεθύμνου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολούθησε συνάντηση του με την αντιπεριφερειάρχη Μαρία Λιονή και με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργο Κοντάκη, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

"Βρέθηκα στο Ρέθυμνο με τον Γιάννη Κεφαλογιάννη όπου προσπαθούμε και λύνουμε προβλήματα στο πεδίο. Ό,τι αφορούν δηλαδή τις σχολικές μονάδες, ανάγκες που έχει το κάθε σχολείο. Θα γυρίσουμε τη χώρα για το λόγο αυτό", είπε ο κ. Πιερρακάκης επισημαίνοντας ότι "…γυρνάμε συνεχώς τις σχολικές μονάδες για να μπορούμε να δίνουμε πρακτικές λύσεις. Είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε μία σύσκεψη με την αντιπεριφεριάρχη κα Λιονή και με δύο από τους τρεις πρυτάνεις της Κρήτης, όπου συζητήσαμε για θέματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ. Για θέματα δηλαδή που έχουν να κάνουν και με το νομό Ρεθύμνου και το πώς θα μπορέσουμε να στηρίξουμε τις σχολές και τα τμήματα". Ο υπουργός είπε ότι πολύ σύντομα "…θα ακούτε πράγματα από μας, που θα έχουν το χαρακτήρα ανακοίνωσης. Είμαστε παρόντες, είμαστε στο πεδίο, λύνουμε προβλήματα".

Ο υπουργός που βρέθηκε και στον δήμο Μυλοποτάμου, ανακοίνωσε ότι το αίτημα για τα δυσπρόσιτα σχολεία θα γίνει δεκτό όπως και όλα τα θέματα που προκύπτουν από τις υπηρεσίες, όπως είπε. "Για όλα πρέπει να υπάρχουν εισηγήσεις, όλα όσα είναι έτοιμα θα ανακοινώνονται" τόνισε ο κ. Πιερρακάκης. Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κοντάκης, δήλωσε πως "είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον υπουργό Παιδείας, υπάρχει μόνιμη συμπαράσταση για το Πανεπιστήμιο Κρήτης και θέσαμε ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο". Ένα από τα θέματα ήταν και αυτό της ίδρυσης τμήματος Τουρισμού ή σχολής Τουρισμού. Όπως είπε ο κ. Κοντάκης "μπήκε στο τραπέζι και το ζήτημα για την ίδρυση σχολής Κτηνιατρικής. Ξέρουμε ότι είναι μακρινά όλα αυτά, ευελπιστούμε όμως ότι αν τεκμηριώσουμε τα αιτήματα, στην πορεία θα βρούμε και τον τρόπο να αναπτύξουμε το Πανεπιστήμιο Κρήτης ακόμα περισσότερο".

Η αντιπεριφερειάρχης κα Λιονή, έκανε λόγο για μία πάρα πολύ σημαντική συνάντηση και συζήτηση με τον υπουργό, αναφέροντας ότι "τέθηκαν για το πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ πολλά ζητήματα όπως και από τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ειδικότερα τέθηκε το θέμα της ίδρυσης σχολής Τουρισμού ή τμήματος Τουρισμού, το οποίο ήδη εδώ και πολλά χρόνια το συζητάμε χωρίς να έχει επιλυθεί το αίτημα". Παράλληλα η κα Λιονή έθεσε το θέμα, που όπως είπε "σιγά-σιγά θα πρέπει να το σκέφτεται η κεντρική κυβέρνηση", για την ίδρυση μιας νέας σχολής στο Ρέθυμνο. "Και δεν είναι άλλη από την Κτηνιατρική ή τμήμα κτηνιατρικής. Διότι και με τις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας στο Αμάρι σε σχέση με τη σχολή Ασωμάτων, αλλά κυρίως διότι κτηνιατρικές σχολές είναι ελάχιστες, μόνο δύο σε όλη την Ελλάδα, υπάρχει έλλειψη κτηνιάτρων παντού. Στο Ρέθυμνο, ένα παραπάνω. Η Κρήτη είναι πυλώνας τουρισμού, αλλά και πυλώνας πρωτογενή τομέα, κυρίως σε ό,τι αφορά την κτηνοτροφία, στο Ρέθυμνο ακόμα περισσότερο αφού είναι κατεξοχήν κτηνοτροφικός νομός. Έχουμε και την ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Σίγουρα θεωρούμε ότι είναι μεγάλο και ακριβό πρόγραμμα η ίδρυση της σχολής, αλλά καλό είναι σιγά-σιγά η πολιτεία να αρχίσει να το σκέφτεται και να πει ότι η Κρήτη, το νοτιότερο τμήμα της Ελλάδος, δικαιούται και αυτής της σχολής".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας που συνόδευσε τον κ. Πιερρακάκη, μίλησε για τη ευκαιρία του υπουργού να επισκεφθεί τους τρεις δήμους, να ακούσει για τα θέματα που απασχολούν την σχολική και πανεπιστημιακή κοινότητα, ενώ δήλωσε την ικανοποίησή του για το ότι το ζήτημα των δυσπρόσιτων σχολείων του δήμου Μυλοποτάμου θα επιλυθεί. "Ανακοινώθηκε ότι το αίτημα για τις περιοχές που ετέθησαν από πλευράς δήμου Μυλοποτάμου και αφορά τα δυσπρόσιτα σχολεία, έγινε αποδεκτό από το υπουργείο Παιδείας - κάτι που θα αποτυπωθεί και με σχετική υπουργική απόφαση το επόμενο διάστημα".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ