Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τα όσα έχουν βγει στη δημοσιότητα από το ηχητικό με τον Νίκο Παππά που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής στην προανακριτική, έκανε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.
«Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να προσποιείται πως δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα. Δεν ενδιαφέρονταν πώς να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά πώς να σπιλώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, να στήσουν παρακράτος και να καταλάβουν τους αρμούς της εξουσίας. Ο κ. Τσίπρας ή πρέπει να διαγράψει τον κ. Παππά ή να αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους», είπε ο κ. Πέτσας.
Για τις παρακρατικές μεθοδεύσεις επί ΣΥΡΙΖΑ
Τρεις μέρες μετά τις αποκαλύψεις που παραπέμπουν σε παραδικαστικό κύκλωμα και παρακράτος επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες:
• δείχνουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου λειτουργούσε σαν «μαγαζί» με παραμάγαζα,
• εμφανίζουν τον κ. Παππά αποφασισμένο να παρέμβει στην Εισαγγελέα κυρία Τουλουπάκη,
• επιβεβαιώνουν στοχοποίηση της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη,
ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να προσποιείται πως δεν άκουσε και δεν είδε τίποτα.
Η Κυβέρνηση δεν εμπλέκεται στο έργο της Προανακριτικής.
Οι συνομιλίες, ωστόσο, του τότε Υπουργού Επικρατείας του «νούμερο δύο» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κ. Παππά, με επιχειρηματία και οι ισχυρισμοί που εκτοξεύει εγείρουν σοβαρότατο ζήτημα Δημοκρατίας.
Τα όσα ακούγεται να λέει είναι αδιανόητα στο πλαίσιο δημοκρατικού πολιτεύματος και σοκαριστικά σε κάθε πολιτισμένο δημόσιο βίο. Ανάμεσα στα άλλα:
Πρώτον: Ο κ. Παππάς ακούγεται να λέει ότι ξέρει, καταλαβαίνει, οσμίζεται, μαθαίνει, ότι κάποιοι «βγάζουν λεφτά.… πολλά λεφτά». Και όταν κατηγορούσε «κάποιους» στον κ. Μιωνή είναι προφανές πως δεν εννοούσε τον κ. Μιωνή, όπως ισχυρίζεται σήμερα. Δεν θα μιλούσε σε τρίτο πρόσωπο στον άνθρωπο που είχε μπροστά του. Και δεν θα του απαντούσε ο κ. Μιωνής «το έχω ακούσει και εγώ αυτό». Εξίσου προφανές είναι ότι είχε υποχρέωση, όχι μόνο πολιτική, αλλά και νομική, να καταγγείλει αυτούς τους «κάποιους», πράγμα που ουδέποτε έπραξε.
Δεύτερον: Ο κ. Παππάς, μιλώντας για αυτούς τους «κάποιους», υποστήριζε ότι «η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού» και συνέχιζε να μιλά για το «μαγαζί μας». Δεν αναφέρεται - όπως ισχυρίζεται σήμερα - σε άλλα μαγαζιά, αλλά στο δικό τους. Και αυτό αποκαλύπτει την αντίληψη τους για τη διακυβέρνηση του τόπου. Θεωρούν το Μέγαρο Μαξίμου «μαγαζί» που κάνει δουλειές.
Τρίτον: Αναφερόμενος στην εισαγγελέα κυρία Τουλουπάκη ο τότε κορυφαίος Υπουργός κ. Παππάς ακούγεται να λέει: «Θα ζητήσω από τον Παπαγγελόπουλο να μου φέρει την ίδια την τύπισσα και θα της πω ανοιχτά περί τίνος πρόκειται. Θα της πω «κορίτσι μου, έχεις καταλάβει τι πας να κάνεις;», Θεωρεί ο κ. Παππάς την κυρία Τουλουπάκη άνθρωπο του χεριού τους και τη Δικαιοσύνη υποχείριο της Κυβέρνησης. Αυτό και μόνο συνιστά απόδειξη παραδικαστικού κυκλώματος, παραπέμπει σε πρακτικές κατάργησης της διάκρισης των εξουσιών και εγείρει μείζον ζήτημα Δημοκρατίας.
Τέταρτον: Ακούγεται ο κ. Παππάς να ζητά από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον δικηγόρο κ. Παπασταύρου «να βγει να μιλήσει» εναντίον της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου του κ. Μητσοτάκη, τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού. Ζητά από τον συνομιλητή του να διαπράξει αθλιότητα σε βάρος της οικογένειας του κ. Μητσοτάκη. Κι αυτό είναι άλλη μια απόδειξη των μεθοδεύσεων που απεργάζονταν για τη σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων.
Πέμπτον: Προκύπτει ξεκάθαρα από όλα αυτά ότι ο κ. Παππάς Υπουργός Επικρατείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γνώριζε τουλάχιστον από τότε – από το Μάιο δηλαδή του 2016 - την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου.
Έκτον: Επιβεβαιώνεται η δήλωση που έκανε στις 26 Φεβρουαρίου 2020 κ. Παπαγγελόπουλος σύμφωνα με την οποία ο ίδιος συναντήθηκε το 2016, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον τότε Υπουργό Επικρατείας κ. Ν. Παππά και τον επιχειρηματία κ. Σ. Μιωνή για … «εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις». Ο τότε Υπουργός Επικρατείας ο «νούμερο δύο» και ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης «συζητούσαν» με τον κ. Μιωνή, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου για «εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του».
Μετά από όλα αυτά επιβεβαιώνεται ότι ο κ. Παππάς, Υπουργός Επικρατείας τότε, με γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου - στο «μαγαζί» όπως λέει ο ίδιος - γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού - παρακρατικού κυκλώματος που έβγαζε λεφτά, όπως έλεγε ο ίδιος.
Αποδεικνύεται, τελικά, ότι δεν ενδιαφέρονταν πως να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά πως να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, πως να συγκροτήσουν παρακράτος, πως να γίνουν καθεστώς και να ελέγξουν όλους τους «αρμούς της εξουσίας», όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας.
Και για όλα αυτά τα συγκλονιστικά που αποκαλύπτονται ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά.
Δεν γνώριζε τίποτα;
Δεν άκουσε ποτέ κάτι;
Δεν του είπε τίποτα ο κ. Παππάς;
Δεν τον ενοχλούν ούτε τώρα όσα αποκαλύπτονται;
Οφείλει ο κ. Τσίπρας να καταλάβει ότι τώρα δεν έχει παρά μόνο δύο επιλογές:
Είτε να διαγράψει τον κ. Παππά, είτε να αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους.
Περιμένουμε, όπως όλοι οι πολίτες, επιτέλους, να απαντήσει.
Πρώτο μέλημά μας είναι η ασφάλεια και η υγεία όλων
Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ξεκάθαρο. Πρώτο μέλημά μας είναι η ασφάλεια και η υγεία όλων» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Τόνισε ότι έγινε ένα αποφασιστικό βήμα για το άνοιγμα της χώρας μας στον Τουρισμό. Συνεχίζουμε την προετοιμασία έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας των εργαζομένων στον κλάδο, των κατοίκων στους τουριστικούς προορισμούς και βεβαίως των επισκεπτών μας».
Επεσήμανε πως «φαινόμενα χαλάρωσης δεν επιτρέπεται να παρατηρούνται ιδίως στις μεταφορές και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Δεν μπορεί να εστιάζουμε την προσοχή μας μόνο σε ενδεχόμενα εισαγόμενα κρούσματα και να αδιαφορούμε για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ιδίως για τη σωστή χρήση μάσκας σε χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός όπως για παράδειγμα στο καράβι που μας πάει στο αγαπημένο μας νησί. Ας πούμε ναι στην τήρηση των μέτρων που μας συστήνουν οι ειδικοί. Ας πούμε όχι στον εφησυχασμό που μπορεί να τινάξει γρήγορα στον αέρα όσα με τόσο κόπο κερδίσαμε. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε».
Τόνισε επίσης ότι «στο μεταξύ μελετάμε τα αποτελέσματα των ελέγχων που γίνονται στο μεταβατικό αυτό διάστημα στις πύλες εισόδου και παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα που καταγράφονται στις χώρες προέλευσης των επισκεπτών μας. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα βήματα επανεκκίνησης των επιχειρήσεων στον ευρύτερο χώρο του Τουρισμού και της εστίασης».
Η Ελλάδα διεκδικεί ένα μεγαλύτερο μερίδιο από μία σαφώς μικρότερη πίτα στον τουρισμό
Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στη συνέχεια στην παρουσία του πρωθυπουργού στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, «σε μια τουριστική χρονιά που δεν είναι ίδια με την περυσινή. Είναι αλλιώς. Και στην οποία η Ελλάδα διεκδικεί ένα μεγαλύτερο μερίδιο από μία σαφώς μικρότερη πίτα. Κι είναι στο χέρι μας να το καταφέρουμε αυτό προτάσσοντας όχι μόνο τις ομορφιές, την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας αλλά και την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της πανδημίας του κορονοϊού».
Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «η κυβέρνηση μαζί με τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του Τουρισμού κάνει ό, τι περνάει από το χέρι της για να περιοριστούν οι απώλειες αφίξεων και εισπράξεων από το εξωτερικό και ταυτόχρονα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού πακέτου σε κατάλυμα και εστίαση με μειώσεις φόρων όπως το ΦΠΑ και με παροχή ρευστότητας με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει θέσει σε κίνηση».
Στόχος όπως είπε είναι «να διατηρηθεί στη θέση του ο παραγωγικός ιστός του τουρισμού μας για να επωφεληθεί από μία δυναμική ανάκαμψη την επόμενη σαιζόν. Κι όπως βοήθησε στην επανεκκίνηση της δραστηριότητάς τους μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων παραμένει έτοιμη η κυβέρνηση να παράσχει περαιτέρω στήριξη είτε με διεύρυνση είτε με επέκταση των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται. Κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε όλα όσα μπορούμε για να στηρίξουμε την οικονομία μας χωρίς να ξεπεράσουμε τις αντοχές της»