Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εκπροσώπησε την Ελλάδα στη στέψη του βασιλιά Καρόλου στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.
Η τελετή της στέψης, στην οποία ακολουθήθηκε τελετουργικό αιώνων, έγινε σήμερα 6 Μαίου στο Αββαείο του Γουέσμινστερ παρουσία δεκάδων ηγετών και εκπροσώπων χωρών από όλο τον κόσμο, μέλη βασιλικών οικογενειών, celebrities και εκπροσώπων της βρετανικής κοινωνίας.
Την Ελλάδα στην τελετή της στέψης του βασιλιά Καρόλου εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μαζί με τον σύντροφό της. Μάλιστα η ΠτΔ χθες παρέστη και στη δεξίωση που έδωσε ο βασιλιάς Κάρολος στο Μπάκιγχαμ προς τιμήν των ηγετών που κατέφθασαν στο Λονδίνο για να παραστούν στη στέψη του.
Σήμερα η κυρία Σακελλαροπούλου, μετά την τελετή της στέψης του βασιλιά Καρόλου παρέστη στη δεξίωση που παρατέθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών James Cleverly.
Η δήλωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου
«Θέλω να συγχαρώ τον Βασιλιά Κάρολο και την Βασίλισσα Καμίλλα για την ενθρόνισή τους και να τους ευχηθώ, εκ μέρους του ελληνικού λαού, αλλά και προσωπικά, μακρά και επιτυχημένη πορεία.
Είμαι βέβαιη ότι ο Βασιλιάς Κάρολος θα συνεχίσει το έργο της αείμνηστης μητέρας του, Βασίλισσας Ελισάβετ, διατηρώντας παράλληλα αμείωτο το ενδιαφέρον του για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μας.
Γνωρίζοντας την αγάπη του για την Ελλάδα έχω την πεποίθηση ότι θα συνεισφέρει καθοριστικά στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών μας σχέσεων».
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα και στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ τον περασμένο Σεπτέμβριο και είχε επίσης παραστεί στην δεξίωση που είχε δοθεί την παραμονή της κηδείας στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.
Η κυρία Σακελλαροπούλου είχε υποδεχθεί τον πρίγκιπα -τότε- Κάρολο στο Προεδρικό Μέγαρο κατά την επίσκεψή του πριν δύο χρόνια στην Αθήνα για τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ο πρίγκιπας Κάρολος έχει πραγματοποιήσει δύο επίσημες επισκέψεις στην Αθήνα τα τελετυαία χρόνια, ενώ έχει συναντήσεις και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα όσο και για την παροχή τεχνογνωσίας για την αναμόρφωση του Τατοϊου παρέχοντας ιδέες για το πώς θα μπορούσε να αποδοθεί πίσω στην κοινωνία, βάσει της αναμόρφωσης που είχε κάνει ο ίδιος στο Dumfries House.