Το παρασκήνιο του «ναι» της Νέας Αριστεράς στην Κατσέλη -Οι αντιδράσεις και τα δύο στρατόπεδα εντός του κόμματος - iefimerida.gr

Το παρασκήνιο του «ναι» της Νέας Αριστεράς στην Κατσέλη -Οι αντιδράσεις και τα δύο στρατόπεδα εντός του κόμματος

Η Λούκα Κατσέλη
Η Λούκα Κατσέλη -Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Σε δυο στρατόπεδα χωρίστηκαν τα μέλη της Κ.Ε της ΝΕΑΡ για την στήριξη στη Λούκα Κατσέλη.

Η εισήγηση του Αλέξη Χαρίτση να στηριχθεί η υποψηφιότητα της Λούκας Κατσέλη πέρασε τελικά με σχετική πλειοψηφία και εν μέσω αντιδράσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε έντονη διαφωνία μεταξύ των στελεχών του κόμματος για τη σκοπιμότητα στήριξης της υποψηφιότητας που προκρίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα  μεγάλη μερίδα των στελεχών της ΝΕΑΡ διαφώνησε με την επιλογή της Λούκας Κατσέλη, καθώς διατείνεται πως πίσω από την επιλογή αυτήν, κρύβεται η «κερκόπορτα» που θα οδηγήσει στην επιστροφή τους στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου η μετάθεση της απόφασης από το Πολιτικό Γραφείο και την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στην Κ.Ε προϊδέαζε πως εντός της Πατησίων υπήρχε έντονη διχογνωμία για το ζήτημα. Η βάση της διαφωνίας έγκειται στο εάν το «ναι» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την Προεδρία της Δημοκρατίας μπορεί να αποτελέσει τον προάγγελο εξελίξεων που θα  οδηγήσουν στη συνένωση  των δύο κομμάτων. Η ανησυχία αυτή εκφράστηκε από αρκετά  μέλη της Κ.Ε που σύμφωνα με πληροφορίες πρόσκεινται στην πάλαι ποτέ ομάδα της ομπρέλας (ομάδα Τσακαλώτου , Σκουρλέτη).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτό το πλαίσιο και η σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς που προσπαθεί να διασκεδάσει τους σχετικούς φόβους εντός των κομματικών τειχών αλλά και τις εντυπώσεις εκτός αυτών, υπογραμμίζοντας πως ο χώρος διατηρεί την πολιτική του αυτονομία. Το γραφείο τύπου πάντως στην ανακοίνωση του δεν παρέλειψε ακόμη να αφήσει αιχμές κατα του ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων κομμάτων της αριστεράς, με αφορμή τη δικής τους στάση απέναντι στην πρόταση Ράμμου: «Η υποψηφιότητα Ράμμου ήταν μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για μια κοινή υποψηφιότητα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσαν αυτήν την πρόταση επιλέγοντας το μικροκομματικό συμφέρον και τους τακτικισμούς.

Οι ευθύνες τους είναι μεγάλες. Απέναντι στην επικίνδυνη κυβερνητική πολιτική και στη βαθιά καθεστωτική λογική θα έπρεπε να υπάρξει μια ευρύτερη απάντηση. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να αφήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο καθεστώς Μητσοτάκη» θα καταλήξει η ανακοίνωση της Πατησίων. 

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ 

Αξίζει ακόμη να  σημειωθεί πως στη θετική ανταπόκριση της Κ.Ε. της Νέας Αριστεράς αντέδρασαν κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν λόγο για «Θετική η απόφαση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είχε τονίσει ότι η υπερκομματική υποψηφιότητα της κυρίας Λούκας Κατσέλη δίνει τη δυνατότητα διευρυμένης στήριξης. Η πρόταση παραμένει δημόσια και ανοικτή προς τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα και ανεξάρτητους βουλευτές». 

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η Νέα Αριστερά στο διάστημα που μεσολάβησε επεδίωξε να κάνει μια τελευταία προσπάθεια για νέα υποψηφιότητα που θα συγκέντρωνε την υποστήριξη σχεδόν όλων των λεγόμενων προοδευτικών κομμάτων, προσπάθεια που δεν απέδωσε με βάση την τελική έκβαση του αποτελέσματος. Τέλος από τη πλευρά της σε δήλωση της, η Λούκα Κατσέλη σημειώνει ότι την τιμά ιδιαίτερα η απόφαση της Νέας Αριστεράς να υποστηρίξει την υποψηφιότητά της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ