Στην ομόφωνη άρση της ασυλίας της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου, προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη για την εθνική τραγωδία στο Μάτι και να μην υπάρξει κίνδυνος παραγραφής, προχώρησε η Βουλή.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της άρσης ασυλίας, τα κόμματα προχώρησαν σε πολιτικές τοποθετήσεις, με την αντιπαράθεση μεταξύ της κ. Δούρου και της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, να ξεχωρίζει.
Δούρου: Κάποιοι πολιτικοί αντίπαλοι έσπευσαν να με δείξουν ως ένοχη
«Η τραγωδία θα είναι πάντα χαραγμένη στην ψυχή μου. Η οδύνη δεν παραγράφεται», είπε η Δούρου η οποία άφησε αιχμές στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως επιχείρησαν να διαμορφώσουν κλίμα ενοχής της. «Δυστυχώς κάποιοι πολιτικοί αντίπαλοι χωρίς να γνωρίζουν τα γεγονότα και αγνοώντας το ακριβές νομικό πλαίσιο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να με δείξουν ως ένοχη για την εθνική τραγωδία. Προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κλίμα ενοχής μου για την πολιτική αλλά και φυσική μου εξόντωση. Δεν το κατάφεραν. Σε αυτό το δυσώδες μιντιακό περιβάλλον οι πολίτες ψήφισαν την παράταξή μου με 35%», δήλωσε.
Μάλιστα, η κ. Δούρου εκτίμησε πως η απαλλαγή της στο ακροατήριο θα είναι η μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί με αξιοπρέπεια ως πολιτικός.
Κωνσταντοπούλου: Κεντρικές πολιτικές και πρωθυπουργικές ευθύνες για το Μάτι
«Η υπόθεση αυτή δεν αφορά την πολιτική υπόσταση κανενός. Η υπόθεση αυτή αφορά τα δίδυμα κοριτσάκια που έχασαν την ζωή τους και δεν έμεινε κανείς για να τα υπερασπιστεί», απάντησε με νόημα η κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία στην τοποθέτησή της άφησε αιχμές κατά της τότε κυβέρνησης αλλά και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «το έγκλημα στο Μάτι εμπλέκει πολιτικά πρόσωπα όχι μόνο στο βαθμό της αυτοδιοίκησης, υπήρξαν κεντρικές πολιτικές και πρωθυπουργικές ευθύνες που αναλήφθηκαν λεκτικά. Ο πρωθυπουργός είχε πει ότι αναλαμβάνει ευθύνη και έπειτα ουδέν».