Την πλάτη στον Παύλο Πολάκη μετά το αντάρτικο και την αναδίπλωση του γύρισαν αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αδειάζοντας μεγαλοπρεπώς τον κρητικό βουλευτή για τον εκβιασμό μέσω των social media.
Ακόμη και στελέχη που ήταν στο πλευρό του και έχουν απαθανατιστεί πολλές φορές μαζί του ακόμη και σε οικογενειακές εκδηλώσεις όπως είναι ο Νίκος Παππάς κράτησαν σαφείς αποστάσεις στηρίζοντας τη σκληρή γραμμή που κράτησε η ηγεσία.
«Αυτά είναι ματς που δεν πρέπει να ξεκινάνε και αν ξεκινάνε πρέπει γρήγορα να λήγουνε» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός στον Real Fm και πρόσθεσε με νόημα: «Νομίζω ότι πρέπει να βρίσκουμε τρόπους εντός των οργάνων να διαβουλευόμαστε. Ουδείς μπορεί να βάζει βέτο για το ποιος μπαίνει ποιος βγαίνει από τα ψηφοδέλτια».
Αποστάσεις κράτησε και ο Σωκράτης Φάμελλος λέγοντας πως δεν ήταν θέμα για δημόσια τοποθέτηση και πως έδωσε την ευκαιρία να το εκμεταλλευθεί το σύστημα Μητσοτάκη ενώ ατυχή στιγμή χαρακτήρισε την ανάρτηση του πρώην υπουργού ο Γιώργος Τσίπρας σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση.
Στην Κουμουνδούρου θεωρούσαν το θέμα λήξαν και δεν έδιναν συνέχεια ενώ και ο Παύλος Πολάκης απέφυγε να ρίξει λάδι στη φωτιά.
Μένει να φανεί τι θα γίνει, ποια θα είναι η αντίδρασή του όταν κλείσει οριστικά το ψηφοδέλτιο των Χανίων και καλυφθεί η κενή θέση. Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε με την αντίδραση του πως δεν σκοπεύει να κάνει παζάρια ή χατίρια σε κανέναν, όσο σημαντικό ή προβεβλημένο στέλεχος και να είναι.
Τετ α τετ Τσίπρα -Μπλίνκεν
Στον ΣΥΡΙΖΑ γύρισαν σελίδα και έριχναν το βάρος τους στη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. Όπως έλεγαν στενοί του συνεργάτες πρόκειται για μια συνάντηση με μεγάλη σημασία καθώς δεν συνηθίζει ο ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Πολιτειών να βλέπει στις επισκέψεις του ανά την υφήλιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο τετ α τετ που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αναλύσει τις θέσεις του τόσο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς επίσης για το Κυπριακό αλλά και τις εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση.
Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να τονίσει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα προάσπισης της ειρήνης και σταθερότητας, καθώς και οικονομικό και ενεργειακό κόμβο της περιοχής. Θα υπογραμμίσει τη σημασία που έχει η ανάπτυξη της πολυεπίπεδης ελληνοαμερικανικής στρατηγικής συνεργασίας σε αμοιβαία επωφελή βάση σημειώνοντας ότι το μείζον για το 2023 δεν είναι να υπάρξει ένας νέος γύρος κούρσας εξοπλισμών ούτε το Αμερικανικό ΥΠΕΞ να απαντά μόνο με δηλώσεις στην τουρκική επιθετικότητα. Οι ΗΠΑ θα πρέπει να συμβάλλουν στη δυναμική που δημιουργήθηκε μετά τον καταστροφικο σεισμο στην Τουρκία ασκώντας πίεση στην γείτονα για ουσιαστικό διάλογο με την Ελλάδα στη βάση του διεθνούς δικαίου, χωρίς προκλήσεις και παραβιάσεις και με ορίζοντα τη Χάγη.