Novartis: Τι κατέθεσε ο Νίκος Μανίας στην προανακριτική κατά Τουλουπάκη - iefimerida.gr

Novartis: Τι κατέθεσε ο Νίκος Μανίας στην προανακριτική κατά Τουλουπάκη

Γραφεία Novartis
Τα γραφεία της Novartis / Φωτογραφία: AP/Petros Giannakouris
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς την παρουσία συνηγόρου και χωρίς να την αναγνώσει, ο Νίκος Μανίας υπέγραψε την κατάθεση του στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς τον Απρίλιο του 2019, στην οποία περιγράφονται αξιόποινες πράξεις, στην τιμολόγηση φαρμάκων της Novartis.

Αυτά, μεταξύ άλλων, φέρεται να είπε αρχικά, στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής, ο Νίκος Μανίας. Στο τέλος της κατάθεσής του όμως, στην επιτροπή της Βουλής, οι απαντήσεις του κινήθηκαν σε διαφορετικό κλίμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πρώτες διαρροές της σημερινής κατάθεσης του κ. Μανία στον ηλεκτρονικό Τύπο, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς η οποία διαβίβασε στην επιτροπή της Βουλής την υπηρεσιακή αναφορά που είχαν αποστείλει η Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι Εισαγγελείς προς τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στις 8.10.2019, αναφορικά με τον Νίκο Μανία. Η αναφορά είχε γίνει μετά το αίτημα εξαίρεσης της κ. Τουλουπάκη που είχε καταθέσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, θέτοντας ζήτημα, μεταξύ άλλων, και για τις συνθήκες υπό τις οποίες κατέθεσε ο κ. Μανίας.

Η αναφορά

Σύμφωνα με την υπηρεσιακή αναφορά των Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, στις 3/4/2019 ο μάρτυρας ζήτησε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του 263Β του Π.Κ.. Στην αίτησή του επικαλέστηκε την κατάθεση που έδωσε στο Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου που διενεργούσε προκαταρκτική εξέταση μετά από εντολή της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, όπου είχε προσκομίσει χρήσιμα στοιχεία.

Μια ημέρα μετά ο Νίκος Μανίας, σύμφωνα με την υπηρεσιακή αναφορά, πήγε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, όχι να προβεί σε κατάθεση αλλά σε «αναγγελία αξιοποίνων πράξεων», τις οποίες «αυθορμήτως ζήτησε να αναγγείλει» ο ίδιος. Κατά τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί με την εν λόγω διαδικασία ανέφερε όσα ήθελε ο ίδιος χωρίς να του υποβληθούν ερωτήσεις, ενώ επιβεβαίωσε και όσα είχε καταθέσει ενόρκως στο Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου. Τότε «ο αναγγέλλων» υπέγραψε κάτω από την ένδειξη: «Αφού αναγνώσθηκε, βεβαιώθηκε και υπογράφεται όπως ακολουθεί», ενώ - σύμφωνα με τους εισαγγελείς - υπέγραψε και κάθε σελίδα της έκθεσης. «Σημειωτέον, {…} ο αναγγείλας πριν υπογράψει, διάβασε ο ίδιος την προηγουμένως αναγνωσθείσα από εμάς έκθεση» σημειώνεται στην αναφορά. Με την αναφορά τους οι Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς έχουν ζητήσει να διερευνηθεί εάν συντρέχουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων από τον Ν. Μανία και ειδικότερα της ψευδούς καταμήνυσης.

Ειδικός στα συστήματα τιμολόγησης φαρμάκων, ανεξάρτητος αναλυτής που είχε κατά καιρούς συνεργασία με τις φαρμακευτικές εταιρείες και τα υπουργεία τα οποία εμπλέκονταν στην τιμολόγηση φαρμάκων, ο Νίκος Μανίας είναι το πρόσωπο που κατέθεσε σήμερα στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. Ο μάρτυρας είπε ότι δεν άφησε στην κατάθεση του στην Εισαγγελία υπόνοια εμπλοκής πολιτικού προσώπου στην υπόθεση Novartis και περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο κατέθεσε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και που παραπέμπουν σε υφαρπαγή κατάθεσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι καταθέσεις που είχε δώσει όμως στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και εν συνεχεία στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ήταν αυτές που συνετέλεσαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου. Ο κ. Μανίας, είχε παραδώσει πολλά κρίσιμα ηλεκτρονικά αρχεία για τον τρόπο τιμολόγησης φαρμάκων.

Ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει κατηγορήσει τον κ. Μανία ότι αξιοποιήθηκε από τη «συμμορία» που έστησε την «πολιτική σκευωρία».

«Λένε ότι οι κύριοι Μανίας και Μανιαδάκης ήταν σύμβουλοί μου. Κανένας από τους δύο δεν υπήρξε ούτε σύμβουλος, ούτε συνεργάτης, ούτε καν ad hoc συνεργάτης, έστω σε μια περίπτωση δέκα λεπτών, ποτέ, κατηγορηματικά», έχει τονίσει ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή. Έχει επίσης δηλώσει ότι «ο Μανίας ήταν εξωτερικός συνεργάτης του υπουργείου Εμπορίου που πήγε στο υπουργείο Υγείας όταν μεταφέρθηκε η αρμοδιότητα της τιμολόγησης των φαρμάκων. Δεν ερχόταν στις συσκέψεις. Ήταν ο τελευταίος τροχός μια αμάξης διοικητικής. Από διευθυντές και κάτω δεν έρχονταν στις συσκέψεις όταν ήμουν εγώ υπουργός».

Η κατάθεση

Οι πληροφορίες - διαρροές, για τις απαντήσεις που έδωσε ο Νικόλαος Μανίας, εντός της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, είναι αντικρουόμενες. Ορισμένα μέλη της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης ανέφεραν ότι ο Νίκος Μανίας, επαναβεβαίωσε σήμερα αυτά που έχει καταθέσει στις Αρχές. Δηλαδή, πως ο Ανδρέας Λοβέρδος, ως υπουργός Υγείας, αποφάσισε μεταξύ δύο διαφορετικών σεναρίων που είχε μπροστά του, για την τιμολόγηση του φαρμάκου Gilenya, και προέκρινε εκείνο που κόστισε τα περισσότερα για το ελληνικό Δημόσιο. Επαναβεβαίωσε επίσης ότι, αν και δεν έμπαιναν νέα φάρμακα στη λίστα, για να υπάρξει περιστολή της δαπάνης, το Gilenya προστέθηκε στη λίστα, με τιμή που δεν αντιστοιχούσε στον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών της Ε.Ε. διότι κρίθηκε ορφανό, δηλαδή μοναδικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο υπουργός το υπέγραφε εκτυπωμένο»

Σύμφωνα με άλλα μέλη της επιτροπής, όμως, σήμερα ο κ. Μανίας περιέγραψε ότι δεν μπορούσε ένας υπουργός, από μόνος του, να διαμορφώσει τις τιμές. Φέρεται, ειδικότερα, να κατέθεσε ότι οι τεχνικές του αναλύσεις για την τιμολόγηση των φαρμάκων απευθύνονταν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας. Οι γνωμοδοτήσεις του αξιολογούνταν και στη συνέχεια τη σκυτάλη έπαιρνε η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων και ο ΕΟΦ. O υπουργός απλώς υπέγραφε την εισήγηση της επιτροπής.

«Ο υπουργός μπορεί να διαμορφώσει ο ίδιος τις τιμές;», ρώτησε τον Νίκο Μανία, ο πρόεδρος της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, Ιωάννης Μπούγας. «Η πολιτική αρκείται στην υπογραφή. Από τη γνώση που είχα, το Δελτίο Τιμών ακολουθούσε όλη τη σειρά που προβλεπόταν. Όταν έφτανε στα χέρια του υπουργού, ήταν εκτυπωμένο από την αρχή», απάντησε ο Νίκος Μανίας, όπως ανέφεραν μέλη της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης. «'Αρα δεν είχε κάνει παρέμβαση ο υπουργός;», επέμεινε στην ερώτησή του ο κ. Μπούγας και, σύμφωνα με μέλη της επιτροπής, ο κ.Μανίας απάντησε αρνητικά.

«Απλώς… άκουγε»

Ο τεχνικός σύμβουλος, τον Απρίλιο του 2019 είχε επικαλεστεί «κύκλους της αγοράς», σύμφωνα με τους οποίους ο Φρουζής κυκλοφορούσε με ένα σακίδιο πλάτης, μοίραζε χρήματα και είχε επισκεφθεί και τον κ. Λοβέρδο. Σήμερα στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με βουλευτές, ο κ. Μανίας είπε ότι «τον Κωνσταντίνο Φρουζή δεν τον συνάντησε ποτέ εντός του υπουργείου». Η δε αναφορά του στο…σακίδιο του κ. Φρουζή προέκυψε, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Εισαγγελία, δια της… τεθλασμένης. «Μου κουνούσαν κάποια χαρτιά, χωρίς να μπορώ να δω το γράφουν, και μου είπαν ότι, σύμφωνα με καταθέσεις που είχαν, ο κ. Φρουζής επισκεπτόταν το υπουργείο. Τότε με ρώτησαν αν έχω ακούσει ότι πήγαινε ο Φρουζής στο υπουργείο, και εγώ είπα ότι το έχω ακούσει», είπε ο Νίκος Μανίας. «Ο κ. Φρουζής επισκεπτόταν τον κ. Λοβέρδο αρκετές φορές, είχατε καταθέσει», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας. «Όχι», απάντησε ο κ. Μανίας.

Την ίδια ώρα ωστόσο άλλοι βουλευτές, μέλη της επιτροπής ανέφεραν ότι ο κ. Μανίας επανέλαβε αυτό που είχε καταθέσει ότι, δηλαδή, ο Κωνσταντίνος Φρουζής παρίστατο στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπέγραψε χωρίς να διαβάσει»

Πώς όμως ο Νίκος Μανίας έφτασε να περιγράφει στις καταθέσεις του στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, αξιόποινες πράξεις;

«Η κυρία Παπασπύρου μου είπε ότι υπήρχε σε βάρος μου κατάθεση που με ενέπλεκε σε παράνομη δραστηριότητα. Μάλιστα μια συνεργάτιδα της κυρίας Παπασπύρου με συμβούλευσε να πάρω τη σωστή απόφαση που ήταν να γίνω μάρτυρας προστασίας δημοσίου συμφέροντος», φέρεται να κατέθεσε ο κ. Μανίας και πρόσθεσε: «Σύμφωνα με την κ. Τουλουπάκη, όσα είχα καταθέσει στην κ. Παπασπύρου δεν ήταν αρκετά για να μπω σε καθεστώς προστασίας. Τρεις ή τέσσερις φορές με ρώτησαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς για αξιόποινες πράξεις και εγώ δήλωσα ρητά ότι δεν γνωρίζω αξιόποινες πράξεις. Τότε μου είπαν "αφού δεν ξέρετε εσείς, να σας διαβάσουμε εμείς μερικά να μας πείτε, αν τα ξέρετε"».

«Έχετε πει για τον Λοβέρδο ότι γνωριζόταν με τον Φρουζή;», ρώτησε τον μάρτυρα η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη. «Όχι εγώ δεν το είπα αυτό. Αυτό μου διαβάστηκε», απάντησε ο Νίκος Μανίας.

«Είπατε ότι ο Λοβέρδος δεχόταν στο γραφείο του τον Φρουζή, ότι ο Φρουζής κυκλοφορούσε με σακίδια και μοίραζε λεφτά και ότι ο νομικός του σύμβουλος έδινε εντολές να παγώσει η τιμολόγηση; Κάνατε εσείς αυτή την κατάθεση;», επέμεινε η Ευαγγελία Λιακούλη. «Όχι», απάντησε ο Νίκος Μανίας. «Μα αυτά λέτε στην κατάθεσή σας», συνέχισε η βουλευτής. «Εγώ δεν είπα αυτά», απάντησε ο κ. Μανίας. «Πόση ώρα σας διάβαζαν κείμενα άλλων οι εισαγγελείς;», τον ρώτησε στη συνέχεια η κ. Λιακούλη. «Ίσως και πέντε ώρες. Αυτά μου αναγνώστηκαν ως τμήματα της δικογραφίας. Στο δωμάτιο ήμασταν εγώ και οι τρεις Εισαγγελείς Διαφθοράς Τουλουπάκη, Ντζούρας, Μανώλης», είπε ο κ. Μανίας. «Αυτά που σας διάβασαν, τα κείμενα άλλων που εσείς δεν τα είπατε, τα είδατε μετά να αποτελούν την κατάθεσή σας;», ρώτησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής. «Ως προς το νόημα τους, ναι», είπε ο Νίκος Μανίας. «Υπογράψατε μια κατάθεση χωρίς να την έχετε διαβάσει;», ρώτησε η βουλευτής. «Δεν είμαι υπερήφανος γι΄αυτό. Δεν μου είπαν οι εισαγγελείς ότι είχα τέτοιο δικαίωμα. Ήμουν εκεί χωρίς δικηγόρο», απάντησε ο κ. Μανίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο μετά, ο κ. Μανίας απάντησε σε ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση. «Πως μπορεί η τιμή σε ένα φάρμακο να είναι εκτός νόμου και να λέτε ότι αυτό είναι εύλογο;», τον ρώτησε ο βουλευτής. «Δεν είπα αυτό. Εγώ υπολόγισα την τιμή με το σενάριο που προβλεπόταν βάσει του νόμου. Η υπουργική απόφαση Λοβέρδου επέλεξε άλλο σενάριο που δεν ήταν βάσει το νόμου», φέρεται να απάντησε ο κ. Μανίας. «Από εκεί προέκυψε ζημιά 65 εκατομμύρια για το Δημόσιο. 'Αρα δεν ήταν εύλογη διαφοροποίηση;», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης. «Ναι, άλλωστε και στην κ. Παπασπύρου κατέθεσα διαφοροποιήσεις στην τιμολόγηση 40 φαρμάκων, εκτός της πρόβλεψης του νόμου», φέρεται να είπε ο κ.Μανίας.

ΣΥΡΙΖΑ: 65 εκατομμύρια ζημία με υπερτιμολογήσεις

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι "με τη σημερινή του κατάθεση, ο Νίκος Μανίας τεκμηρίωσε πλήρως την ύπαρξη σκανδάλου Novartis. Επέμεινε και δεν ανακάλεσε ούτε στο παραμικρό τις τέσσερις καταθέσεις του στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης. Με βάση αυτές τις καταθέσεις επιβεβαιώνονται οι παράνομες υπερτιμολογήσεις δεκάδων φαρμάκων της Novartis. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι τιμές για 40 φάρμακα βρέθηκε να είναι παράνομα αυξημένες, σε σχέση με την ισχύουσα νομοθεσία, γεγονός που κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο 65 εκατομμύρια ευρώ. Κατέθεσε επίσης ότι μετά τις αποκαλύψεις στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του, εκφοβισμούς, προπηλακισμούς και ότι άγνωστοι του κατέστρεψαν το αυτοκίνητο. Ολοκληρώνοντας ο Νίκος Μανίας τόνισε ότι είναι λογικό να του κάνει επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις η κ. Τουλουπάκη για ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων και πως αυτό εννοούσε όταν αρχικά μίλησε για πιέσεις από την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς».

Η Ελένη Τουλουπάκη ζήτησε 15νθήμερη προθεσμία για να απολογηθεί

Στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης διαβιβάστηκε χθες απαντητικό έγγραφο της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, στο αίτημα της επιτροπής να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση. Η κ. Τουλουπάκη ζητάει η κατάθεση της να μετακινηθεί για ένα 15θήμερο λόγω φόρτου εργασίας. Η εκτίμηση βουλευτών είναι ότι η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς είναι αποφασισμένη να προσέλθει και να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών και να μην επικαλεστεί ασυμβίβαστο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αθανασίου: «Η νοσηλεία Τουλουπάκη σε σουίτα»

Ο τελευταίος εισαγγελικός λειτουργός που ενέταξε την κ. Τουλουπάκη στον κύκλο επιρροής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου είναι ο πρώην Οικονομικός Εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου. Είναι χαρακτηριστικό το σημείο της κατάθεσής του, για τη μεσολάβηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, προκειμένου να νοσηλευτεί η κ. Τουλουπάκη σε σουίτα ιδιωτικού νοσοκομείου. Πρόκειται για μέρος της κατάθεσης του κ. Αθανασίου που παραθέτουν μέλη της επιτροπής και «ομνύουν» για την πιστότητά της:

Π. Αθανασίου: «Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων που είχαμε, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, διαπίστωσα ότι η κυρία Τουλουπάκη είχε συχνή επικοινωνία με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Εννοώ, δηλαδή, ότι κάθε φορά που τη ρωτούσα, επειδή διακόπταμε, ποιος ήταν στο τηλέφωνο, μου έλεγε «Ο ΠΑΠ». Ποιος είναι, της έλεγα, ο ΠΑΠ; Ο Παπαγγελόπουλος, μου έλεγε.

Τότε, λοιπόν, διαπιστώνω ότι είχε πολύ στενές σχέσεις με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Και θα μου πείτε «Αυτό τώρα σημαίνει, επειδή την έπαιρνε τηλέφωνο κάποιες φορές, κάθε φορά που ήσασταν εκεί πέρα στη σύσκεψη, ότι έχει πολύ στενές σχέσεις;». Όχι. Όμως, έγινε και ένα γεγονός μετά, τον Δεκέμβριο του 2016, με το οποίο επιβεβαιώθηκε ότι είχε πολύ στενές σχέσεις. Τον Δεκέμβριο του 2016, η κυρία Τουλουπάκη αντιμετώπισε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Δεν θα σας πω ποιο πρόβλημα, αλλά ήταν πάρα πολύ σοβαρό. Ήταν πάρα πολύ σοβαρό! Αρχικά, λοιπόν, νοσηλεύτηκε για δύο-τρεις μέρες στο Νοσοκομείο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ενέργειες του κ. Παπαγγελόπουλου στο ΥΓΕΙΑ, σε σουίτα του ΥΓΕΙΑ. Αυτό το γεγονός μου το ανέφερε η ίδια όταν την επισκέφθηκα, γιατί την είχα επισκεφθεί και στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ και στο ΥΓΕΙΑ. Τη ρώτησα από περιέργεια, γιατί τα οικονομικά των εισαγγελέων δεν μας επιτρέπουν άνετα να νοσηλευόμαστε στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και, μάλιστα, σε σουίτες ιδιωτικών θεραπευτηρίων. Εγώ, για παράδειγμα, πριν από μερικά χρόνια είχα κάνει εγχείρηση. Την έκανα στο ΚΡΑΤΙΚΟ Νίκαιας. Δεν την έκανα ούτε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο ούτε σε σουίτα ιδιωτικού θεραπευτηρίου. Εν πάση περιπτώσει, δεν μπορώ να το κρίνω εγώ αυτό. Απλώς σας το αναφέρω για να δείξω ότι αφού ενδιαφέρθηκε να πάει να τη μεταφέρει σε σουίτα, πάει να πει ότι είχαν κάποιες στενότερες σχέσεις…».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ