Άρχισαν τα προεόρτια ανάμεσα σε Κουμουνδούρου και Πειραιώς με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί να «στριμώξει» στα σχοινιά τη ΝΔ σε τρία μέτωπα: Ντιμπέιτ-δημοσκοπήσεις-κυβέρνηση ηττημένων.
Μετά το ηχηρό «όχι» που έλαβε από το Μέγαρο Μαξίμου η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τηλεοπτική μονομαχία ανάμεσα στον ίδιο και τον πρωθυπουργό, η Κουμουνδούρου αντέδρασε έντονα αποδίδοντας την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε φόβο.
«Ο κ. Μητσοτάκης για άλλη μια φορά το βάζει στα πόδια από την τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα» απάντησε η Πόπη Τσαπανίδου και πρόσθεσε: «Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης, που λέει συνεχώς ότι το δίλημμα των εκλογών είναι "Μητσοτάκης ή Τσίπρας", φοβάται τη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι πολίτες όμως έχουν βγάλει ήδη τα συμπεράσματά τους».
«Όχι» Τσίπρα σε κυβέρνηση ηττημένων
Το επόμενο μέτωπο αφορούσε τις συνεργασίες και την κυβέρνηση των ηττημένων.
Παρά τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε κυβέρνηση ηττημένων, ξεκαθαρίζοντας πως μόνο η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ θα του δώσει την πολιτική αλλά και ηθική νομιμοποίηση να σχηματίσει προοδευτική κυβέρνηση, δεν φαίνεται ότι πείθει το Μαξίμου που τον συνδέει άμεσα με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Και όχι μόνο με αυτό αλλά και με τις δηλώσεις από το ΜεΡΑ25 για το κλείσιμο των τραπεζών και το σχέδιο «Δήμητρα».
«Μην ακούτε την προπαγάνδα φόβου των φοβισμένων» απάντησε από την Κω ο Αλέξης Τσίπρας.
«Δεν σχηματίζουν ποτέ κυβέρνηση οι ηττημένοι. Κυβερνήσεις σχηματίζουν πάντα και παντού οι νικητές».
Καβγάς για τις δημοσκοπήσεις
Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρομοίασε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να δίνονται στη δημοσιότητα και τα πρωτογενή στοιχεία των μετρήσεων «σαν να κάνεις μπάνιο με τα ρούχα», υπήρξε και απάντηση από τον Σύλλογο Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι μετρήσεις γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και με την πρακτική που εφαρμόζεται σε όλον τον κόσμο.
Η Κουμουνδούρου δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση του ΣΕΔΕΑ με την εκπρόσωπο του κόμματος να τονίζει πως χωρίς να επικαλείται κάποιον συγκεκριμένο επιστημονικό λόγο για την μη ανάρτησή τους, αρνείται ένα αυτονόητο αίτημα για διαφάνεια έστω κατά την προεκλογική περίοδο.
«Σε ποια επιστημονική αξιοπιστία και εγκυρότητα βασίζεται η δημοσίευση της εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος και όχι μόνο η πρόθεση ψήφου;» τόνισε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στο παρελθόν όταν «ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν καταγραφεί μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις δημοσκοπήσεις και το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και Ιουλίου 2019 αλλά και στο δημοψήφισμα του 2015».