«Χαίρομαι γιατί η ΝΔ εδώ στην Κύπρο είναι ισχυρή, ενωμένη και έτοιμη να δώσει τη μάχη. Αυτοδύναμη να μην είναι μόνο η ΝΔ, αλλά η Ελλάδα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε στελέχη της ΝΟΔΕ ΝΔ Κύπρου.
«Ξέρετε, στους δύσκολους καιρούς είναι σημαντικό να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση, η οποία να εγγυάται τη συνέχεια και τη σταθερότητα» συνέχισε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι αυτά τα τρία χρόνια η κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί πολλαπλές κρίσεις.
«Καμία κυβέρνηση δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τόσες πολλές αλλεπάλληλες κρίσεις» είπε, και αναφέρθηκε στα γεγονότα στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, στις «εντάσεις με τον απρόβλεπτο γείτονά μας», στην πανδημία, στον πόλεμο στην Ουκρανία και στις επιπτώσεις στις ανατιμήσεις.
«Ταυτόχρονα, δεν εγκαταλείψαμε ποτέ τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια να αλλάξουμε την Ελλάδα και να αποκτήσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Είναι δέσμευση για την οποία κάθε μέρα αγωνιζόμαστε να την κάνουμε πράξη. Σήμερα η Ελλάδα δεν έχει σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε» συμπλήρωσε, και αναφέρθηκε στην απόφαση του Eurogroup να συναινέσει στην έξοδο της Ελλάδας τον Αύγουστο από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.
«Κλείνει έτσι, ως προς την εποπτεία ευρωπαϊκών θεσμών, ένα εξαιρετικά επώδυνο κεφάλαιο. Ένα κεφάλαιο που άνοιξε το 2010 με τη χρεοκοπία και παρατάθηκε το 2015, όταν φτάσαμε ένα βήμα από την έξοδο από την ευρωζώνη και μας επιβλήθηκε ένα μνημόνιο. Αγωνιστήκαμε πολύ για να φτάσουμε εδώ» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, που είπε, μεταξύ άλλων, ότι έγιναν τολμηρές αλλαγές, μειώθηκε η φορολογία, η Ελλάδα έγινε ξανά ανταγωνιστική για επενδύσεις και η οικονομία ανταποκρίνεται εξαιρετικά θετικά. Φέτος, συνέχισε, εξακολουθεί να πηγαίνει πολύ καλά, ενώ για τον τουρισμό είπε ότι έχει δυναμική να κάνει ρεκόρ το 2022.
Τόνισε, επίσης, ότι «μεγάλες ξένες εταιρείες εμπιστεύονται την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό, αξιοποιούμε κεφάλαια από το ταμείο ανάκαμψης και εγκρίθηκε πρώτο από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες το λεγόμενο ΕΣΠΑ».
«Όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα μιας χώρας η οποία αλλάζει, έχει δυναμική, στέκεται στο διεθνές στερέωμα ως συνδιαμορφωτής των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Η Ελλάδα είναι ισχυρή και γεωπολιτικά, όχι μόνο γιατί επενδύουμε στις ένοπλες δυνάμεις, αλλά γιατί οικοδόμησε κατάλληλες συμμαχίες», συμπλήρωσε.
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε τις συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ, ανέφερε ότι χτίσαμε γέφυρες με τον αραβικό κόσμο, ενισχύσαμε τις σχέσεις μας με το Ισραήλ και ότι η Ελλάδα και Κύπρος πρωταγωνιστούν.
«Θέσαμε πλαίσιο της επίλυσης διαφοράς μας με την Τουρκία. Μόνο αν κάποιος σέβεται το διεθνές δίκαιο μπορεί να επιλύσει αυτά τα ζητήματα. Δεν παρασυρόμαστε από εύκολες ρητορικές εξάρσεις που γίνονται για να αντιμετωπιστούν εσωτερικά προβλήματα», τόνισε, ενώ για το κυπριακό επανέλαβε οτι η επίλυση του μπορεί να γίνει στο πλαίσιο της ενιαίας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς εισερχόμαστε στην τελευταία χρόνια της κυβερνητικής θητείας, ο κομματικός μηχανισμός να προετοιμάζεται, ενώ ανέφερε οτι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον νόμο των αποδήμων που τους δίνει τη δυνατότητα να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους.
«Ο νόμος δεν είναι ο καλύτερος δυνατός, αλλά γι' αυτό ευθύνονται άλλοι» είπε, και τους κάλεσε «όσες φορές χρειαστεί να ψηφίσουν.
«Είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί δύο φορές, γιατί οι πρώτες εκλογές θα γίνουν με ένα εκλογικό σύστημα που μόνο προβλήματα εγκυμονεί για τον τόπο. Το τελευταίο που χρειάζεται η πατρίδα είναι συμμαχικές κυβερνήσεις, που τροφοδοτούν την αστάθεια. Η ανάγκη της αυτοδύναμης Ελλάδας εξυπηρετείται από ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ. Η ΝΔ πρέπει να είναι αυτοδύναμη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ανοικτή στην κοινωνία και σε νέα στελέχη που θα στελεχώσουν τον κυβερνητικό μηχανισμό. Αυτοδύναμη ΝΔ δεν σημαίνει κατ' ανάγκη κυβέρνηση μόνο της ΝΔ. Το βασικό κριτήριο είναι η αξιοκρατία. Στόχος είναι να αλλάξουμε πίστα, να γίνουμε ευημερούσα ευρωπαϊκή χώρα. Με ανάπτυξη, δουλειές, κοινωνική συνοχή. Ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος δήλωσε τη στήριξή του στον Αβέρωφ Νεοφύτου.
Ολόκληρη η τοποθέτηση Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή του με μέλη της ΝΟΔΕ Κύπρου
Να ευχαριστήσω κατ’ αρχάς την κάθε μία και τον καθένα ξεχωριστά που είστε σήμερα εδώ μαζί μας, γιατί ξέρω ότι κάποιοι από σας ήρθατε από μακριά.
Αλλά χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η Νέα Δημοκρατία εδώ στην Κύπρο είναι ισχυρή, ανανεωμένη και έτοιμη να δώσει τη μάχη στις επόμενες εκλογές, ώστε αυτοδύναμη να μην είναι η Νέα Δημοκρατία αλλά αυτοδύναμη να είναι η Ελλάδα στις επόμενες εκλογές.
Ξέρετε, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει μια ισχυρή κυβέρνηση, η οποία να εγγυάται τη συνέχεια και τη σταθερότητα. Ξέρετε ότι αυτά τα τρία χρόνια που καλούμαστε να διαχειριστούμε τις τύχες του τόπου, μετά τις εκλογές του Ιουλίου όταν ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε αυτή την πολύ μεγάλη ευθύνη, κληθήκαμε να διαχειριστούμε πολλαπλές κρίσεις.
Δε νομίζω ότι καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τόσες πολλές επάλληλες και διαφορετικές κρίσεις, όπως η δική μας η κυβέρνηση. Ξεκινώντας από τη μεγάλη περιπέτεια του προσφυγικού, τον Μάρτιο του 2020, τις εντάσεις με τον απρόβλεπτο γείτονά μας, την πανδημία, τώρα τον πόλεμο, την εισβολή τη ρωσική στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις στις ανατιμήσεις βασικών προϊόντων, ξεκινώντας με τις τιμές του ρεύματος. Κληθήκαμε να διαχειριστούμε πολλές κρίσεις, όμως ταυτόχρονα, δεν εγκαταλείψαμε ποτέ τη μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια να αλλάξουμε την Ελλάδα και να αποκτήσουμε επιτέλους την Ελλάδα που μας αξίζει. Αυτή ήταν η δέσμευση που σας διαβεβαιώνω ότι κάθε μέρα αγωνιζόμαστε με πολύ κόπο για να την κάνουμε πράξη.
Και η αλήθεια είναι ότι σήμερα η Ελλάδα πιστεύω ότι δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα την οποία παραλάβαμε πριν από τρία χρόνια. Μόλις χθες το Eurogroup πήρε μία σημαντική, μια ιστορική απόφαση: να συναινέσει στην έξοδο της Ελλάδος από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας σε δύο μήνες από τώρα, τον Αύγουστο.
Κλείνει έτσι, ως προς την εποπτεία τουλάχιστον των ευρωπαϊκών θεσμών, ένα εξαιρετικά επώδυνο κεφάλαιο, το οποίο άνοιξε το 2010 με τη χρεοκοπία της χώρας και δυστυχώς παρατάθηκε το 2015 όταν φτάσαμε ένα βήμα πριν από το γκρεμό, πριν από την έξοδό μας από την Ευρωζώνη και μας επιβλήθηκε ένα εντελώς αχρείαστο τρίτο μνημόνιο το οποίο σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείτο αν η χώρα είχε συνεχίσει την πορεία την οποία είχε προδιαγράψει η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Αγωνιστήκαμε πολύ για να φτάσουμε ως εδώ. Υλοποιήσαμε μια σειρά από τολμηρές αλλαγές. Μειώσαμε τη φορολογία στις επιχειρήσεις, στους πολίτες, στην ακίνητη περιουσία, τις εργοδοτικές εισφορές.
Ξανακάναμε την Ελλάδα μια χώρα ανταγωνιστική για επενδύσεις. Η οικονομία, όπως ξέρετε, ανταποκρίνεται εξαιρετικά θετικά. Πέρυσι είχαμε ανάπτυξη που ξεπέρασε το 8%, ξεπερνώντας όλες τις προσδοκίες των διεθνών οργανισμών. Φέτος η οικονομία μας εξακολουθεί, παρά τις δυσκολίες του πληθωρισμού, να πηγαίνει πολύ καλά.
Ο τουρισμός μας πιστεύω ότι έχει τη δυναμική να κάνει ρεκόρ το 2022, αν συνεχίσουμε έτσι όπως έχουμε ξεκινήσει.
Μεγάλες ξένες εταιρείες εμπιστεύονται την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό.
Έχουμε στην διάθεσή μας σημαντικά κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης, συγχρηματοδοτούμενους πόρους ευρωπαϊκούς για να κινητοποιήσουμε παραγωγικές επενδύσεις στην χώρα μας.
Εγκρίθηκε -πρώτο από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες- το ελληνικό Εθνικό Σχέδιο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το λεγόμενο ΕΣΠΑ, και θα αρχίσουν τα χρήματα να κατευθύνονται στην αγορά από τον Σεπτέμβριο που μας έρχεται.
Όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα μιας χώρας η οποία αλλάζει. Η οποία έχει δυναμική και η οποία στέκεται με υπερηφάνεια στο διεθνές στερέωμα, όχι πια ως ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρώπης αλλά ως ένας συνδιαμορφωτής των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Και αυτό στην συγκυρία την οποία περνάμε, με τις μεγάλες γεωπολιτικές αναταράξεις, έχει ξεχωριστή σημασία.
Η Ελλάδα είναι ισχυρή. Δεν είναι μόνο ισχυρή οικονομικά. Είναι ισχυρή και γεωπολιτικά. Και είναι ισχυρή γεωπολιτικά όχι μόνο διότι από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου επενδύσαμε και επενδύουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι ισχυρή γεωπολιτικά διότι φροντίσαμε να οικοδομήσουμε έγκαιρα τις κατάλληλες συμμαχίες. Διότι διαμορφώσαμε ένα πλαίσιο και ένα πλέγμα κρατών που αντιλαμβάνονται τις εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο μέσα από την ίδια οπτική γωνία.
Υπογράψαμε μια σημαντική αμυντική συμφωνία με την Γαλλία. Υπογράψαμε μια καινούργια συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Χτίσαμε γέφυρες με τον αραβικό κόσμο. Ενισχύσαμε τις σχέσεις μας με το Ισραήλ. Ελλάδα και Κύπρος πρωταγωνιστούν σε μια σειρά από τριμερή σχήματα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Και, ταυτόχρονα, θέσαμε το πλαίσιο της επίλυσης της διαφοράς μας με την Τουρκία, στη λογική του ότι μόνο εάν κάποιος σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και δεχθεί ότι μόνο μέσα από το Διεθνές Δίκαιο μπορεί να αντιμετωπίσει διακρατικές διαφορές, μπορεί τελικά να επιλύσει αυτά τα ζητήματα. Και παραμένουμε απολύτως συνεπείς σε αυτή μας τη θέση. Δεν παρασυρόμαστε σε εύκολες ρητορικές εξάρσεις, οι οποίες συχνά γίνονται μόνο για να αντιμετωπιστούν εσωτερικά προβλήματα που μπορεί να έχει η γειτονική χώρα.
Αλλά στεκόμαστε με αυτοπεποίθηση και στο πλευρό της Κύπρου, έτσι ώστε να μπορέσει, επιτέλους, το εθνικό ζήτημα της Κύπρου να λυθεί με τον έναν και μοναδικό τρόπο ο οποίος είναι αποδεκτός: μέσα από μία λύση η οποία θα είναι απολύτως σύμφωνη με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με μία διζωνική δικοινοτική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο της λύσης που πάντα Ελλάδα και κυπριακός ελληνισμός διεκδικούσαν.
Οπότε αυτό το οποίο θέλω να σας πω είναι ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς σιγά-σιγά εισερχόμαστε πια στην τελευταία χρονιά της κυβερνητικής μας θητείας, έχω πει πολλές φορές ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όμως ο κομματικός μηχανισμός -και θέλω εδώ να εκφράσω τη χαρά μου γιατί έχουμε εξαιρετικά κομματικά στελέχη τα οποία έχουν δώσει μια νέα πνοή στη Νέα Δημοκρατία, είναι ο Γιάννης ο Μπρατάκος, ο οποίος μας τιμά με την παρουσία του ως Γενικός Διευθυντής ο οποίος έχει κάνει πολλή δουλειά με τους Έλληνες οι οποίοι κατοικούν στο εξωτερικό- είναι σημαντικό, το κόμμα, να προετοιμάζεται. Λογικό είναι πια, μπαίνουμε στον τελευταίο χρόνο και έχουμε και τη δυνατότητα, την οποία εμείς κάναμε πράξη, να μπορούν αυτοί οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις -και είμαι σίγουρος ότι είναι πολλοί από σας- να ψηφίζετε από τον μόνιμο τόπο διαμονής σας.
Αποτελούσε μια δέσμευση προσωπική δική μου. Ο λόγος που δεν ψηφίστηκε δεν είναι ο καλύτερος δυνατός, το ξέρετε καλά, αλλά γι’ αυτό δεν ευθυνόμαστε εμείς, ευθύνονται άλλοι οι οποίοι δεν στήριξαν μια πιο τολμηρή παρέμβαση στο ζήτημα αυτό, καθώς χρειαζόμασταν 200 βουλευτές για να αλλάξει η σχετική νομοθεσία. Πολλοί από σας, όμως, έχετε τη δυνατότητα πια να ψηφίσετε από εδώ και να μην χρειαστεί να κάνετε το ταξίδι στην Ελλάδα.
Δε σας λέμε να ψηφίσετε από δω και να μην έρθετε στην Ελλάδα, γιατί ξέρω ότι πολλοί από σας θέλετε να επιστρέφετε στην Ελλάδα όσο το δυνατόν περισσότερες φορές. Αλλά αν το θέλετε μπορείτε να ψηφίσετε από δω, να εγγραφείτε στη σχετική πλατφόρμα για να μπορέσουμε να οργανώσουμε κι εμείς τα εκλογικά τμήματα και να έχουμε για πρώτη φορά συμμετοχή Ελλήνων του εξωτερικού στις εθνικές μας εκλογές.
Και θα κρατήσω ως καταληκτική παρατήρηση αυτό το οποίο είπε ο Νίκος: όσες φορές χρειαστούν θα ψηφίσουμε. Είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν δύο φορές. Και είναι πιθανό να χρειαστούν δύο φορές για τον απλούστατο λόγο ότι οι πρώτες εκλογές θα γίνουν με ένα εκλογικό σύστημα στο οποίο δεν πιστεύουμε, το οποίο δεν στηρίξαμε και το οποίο θεωρώ ότι μόνο προβλήματα μπορεί να εγκυμονεί για τον τόπο.
Και το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα η πατρίδα μας είναι συμμαχικές κυβερνήσεις, οι οποίες κατά κανόνα δρομολογούν την αστάθεια και δεν προάγουν τη σταθερότητα, ειδικά σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την Ελλάδα, για την Ευρώπη, για τον κόσμο.
Και γι΄ αυτό κι έχω μιλήσει πολλές φορές και εξακολουθώ να μιλώ για την ανάγκη της αυτοδύναμης Ελλάδος, η οποία εξυπηρετείται από μία ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να είναι αυτοδύναμη και πρέπει να είναι αυτοδύναμη στο κοινοβούλιο δε σημαίνει όμως κατ’ ανάγκη ότι δεν είναι ανοιχτή στην κοινωνία, ότι δεν ενσωματώνει νέα ρεύματα και ότι δεν μπορεί να είναι ανοιχτή και σε νέα στελέχη τα οποία θα στελεχώσουν τον κυβερνητικό μηχανισμό.
Άρα αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, προϋπόθεση για την αυτοδύναμη Ελλάδα, δε σημαίνει κατ’ ανάγκη κυβέρνηση μόνο της Νέας Δημοκρατίας. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο νομίζω ότι έχουμε αποδείξει, διότι πάνω απ’ όλα και πρώτα απ΄ όλα το βασικό μου κριτήριο είναι η αξιοκρατία, η εργατικότητα και η δυνατότητα σύνταξης μίας ομάδος η οποία καλείται να διαχειριστεί μεγάλες δυσκολίες, στην προσήλωσή της για την επίτευξη του κοινού στόχου, που δεν είναι άλλος από το να ψηλώσει πολύ περισσότερο ακόμα η Ελλάδα, να αλλάξει δραστικά, να αλλάξουμε πίστα -για να το πω πολύ απλά- να γίνουμε μία ευημερούσα ευρωπαϊκή χώρα, με ανάπτυξη, με δουλειές, με κοινωνική συνοχή.
Η κοινωνική συνοχή θα αποτελέσει πολύ σημαντικό κεφάλαιο της δεύτερης τετραετίας μας, εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός. Θέλουμε μία ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, θέλουμε μία ανάπτυξη που να μειώνει τις ανισότητες. Θέλουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο να είναι ισχυρό και στο οποίο θα επενδύσουμε ακόμα περισσότερο μετά την ταλαιπωρία, μετά την τραυματική εμπειρία του Covid.
Θέλουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά μας αλλά και στους καθηγητές μας -δεν χρειάζεται να φεύγουν και να έρχονται στην Κύπρο και να ξενιτεύονται- αλλά να μπορούν να σπουδάζουν ή να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα.
Και το νομοσχέδιο το οποίο προωθούμε τώρα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση δίνει ακριβώς στα δημόσια πανεπιστήμιά μας τη δυνατότητα να γεφυρώσουν αυτό το χάσμα που τα χώριζε με την πραγματική οικονομία και να καινοτομήσουν, όπως έχουν καινοτομήσει τα πανεπιστήμια της Κύπρου -στα οποία ξέρω ότι πολλοί από σας είτε σπουδάζετε, είτε εργάζεστε- όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία συμπαρέσυρε και βελτίωσε την ποιότητα των δημοσίων πανεπιστημίων.
Αυτό είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα, αν καταφέρουμε κι όταν καταφέρουμε να αλλάξουμε το άρθρο 16. Αλλά μέχρι να γίνει, η προσήλωσή μας θα είναι στο πως θα βελτιώσουμε το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, θα το κάνουμε πιο εξωστρεφές. Υπάρχουν πάρα πολλές δυνάμεις στην Ελλάδα οι οποίες στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία.
Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας. Είμαι εδώ όχι μόνο για να κάνω επαφές, τις έκανα ήδη με τον καλό μου φίλο, τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Είμαι εδώ γιατί σε λίγο -μπορεί πολλοί από σας να πάτε κιόλας- θα συμμετέχω στο συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Είμαι εδώ για να στηρίξω τον Αβέρωφ Νεοφύτου να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Κύπρου. Τα κόμματά μας δεν προέρχονται απλά από την ίδια πολιτική οικογένεια, είμαστε μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Αλλά πιστεύω ότι έχουμε αποδείξει ότι οι κεντροδεξιές δυνάμεις στην Ελλάδα και την Κύπρο ήταν αυτές που πάντα έβγαζαν τα κάστανα από την φωτιά και τελικά οδηγούσαν τις κοινωνίες μας σε προκοπή και σε ευημερία.
Και εύχομαι και ελπίζω και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα συμβεί στις εκλογές στην Κύπρο το 2023, ώστε και πάλι Ελλάδα και Κύπρος να εκπροσωπούνται από την ίδια πολιτική οικογένεια.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας. Καλή δύναμη. Στο επανιδείν. Μην ξεχάσετε όπου και αν είστε να ψηφίσετε, είτε στην Κύπρο είτε στην Ελλάδα. Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ πολύ.