Μητσοτάκης: Συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας -Το έργο στο Σχιστό - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας -Το έργο στο Σχιστό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο / Φωτογραφία: Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο το απόγευμα της Δευτέρας.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, η οποία έχει δρομολογηθεί χάρη στην καλή συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο / Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο / Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την προώθηση της επένδυσης στο Σχιστό, που ανακοινώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 από τον αρχιεπίσκοπο, παρουσία του πρωθυπουργού, για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου, φιλικού προς το περιβάλλον κέντρου logistics, μεταφοράς και διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων.

Σημειώνεται ότι στο Σχιστό υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση Κτήματος που ανήκει στην Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών της Εκκλησίας (ΕΚΥΟ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είχε αναφέρει τότε ο πρωθυπουργός, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου, «σήμερα, Μακαριότατε, κάνουμε αυτό το σημαντικό πρώτο βήμα προκειμένου να γίνει πράξη ένα όραμα το οποίο είχατε και το οποίο πολλές φορές είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε. Το όραμα αυτό έγκειται στη δυνατότητα της Εκκλησίας να μπορέσει επιτέλους να αξιοποιήσει επ' ωφελεία ολόκληρου του ελληνικού λαού την ακίνητη περιουσία που της έχει απομείνει».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως η κυβέρνηση αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στην αναπτυξιακή δυναμική της δυτικής Αττικής, προσθέτοντας πως «εκτός από την αναπτυξιακή πρωτοβουλία η οποία θα ξεδιπλωθεί σε αυτό το χώρο, ταυτόχρονα, να μπορέσουμε να φυτέψουμε πολλά καινούργια δέντρα και να αποδώσουμε στις τοπικές κοινωνίες ένα μεγάλο πάρκο σε έναν χώρο ο οποίος σήμερα δεν είναι χώρος ο οποίος είναι επισκέψιμος».

«Εμείς θέλουμε η Εκκλησία να μπορεί να έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται την ακίνητη περιουσία της και μέσα από τα έσοδα από αυτήν την ακίνητη περιουσία να μπορεί να στηρίζει το εξαιρετικά πλούσιο και σημαντικό κοινωφελές της έργο», είχε δηλώσει ακόμη ο πρωθυπουργός.

Το έργο στο Σχιστό

Η Εκκλησία της Ελλάδος μέσω της ανώνυμης εταιρείας «ΣΧΙΣΤΟ Α.Ε.», την οποία έχει ήδη συστήσει, επιδιώκει την ολιστική αξιοποίηση της συγκεκριμένης ιδιόκτητης έκτασης, περίπου 3.000 στρεμμάτων, που βρίσκεται σε κομβική θέση, καθώς συνορεύει νοτιοανατολικά με τον Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, και βόρεια με την περιοχή του Σκαραμαγκά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη νέα προτεινόμενη χωροθέτηση, το Περιβαλλοντικό Πάρκο Αναψυχής θα έχει διπλάσια έκταση σε σχέση με την υπάρχουσα.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους της Εκκλησίας της Ελλάδος και η διάρκεια υλοποίησής του μέχρι και την ολοκλήρωσή του και την έναρξη της λειτουργίας του είναι περίπου τέσσερα χρόνια.

Το ΤΑΙΠΕΔ θα συνεργαστεί με τον Δικαιούχο του έργου για την ωρίμανση και τη διενέργεια των διαγωνιστικών διαδικασιών και την παρακολούθηση της εκτέλεσης των συμβάσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ