Μιχαηλίδου: Η διαφορετικότητα είναι πηγή πλούτου και την έχουμε ανάγκη - iefimerida.gr

Μιχαηλίδου: Η διαφορετικότητα είναι πηγή πλούτου και την έχουμε ανάγκη

Ομιλία της Δόμνας Μιχαηλίδου στο συνέδριο «Ίσες ευκαιρίες στην εργασία»
Ομιλία της Δόμνας Μιχαηλίδου στο συνέδριο «Ίσες ευκαιρίες στην εργασία» / Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ-EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ομιλία στο συνέδριο με θέμα «Ίσες ευκαιρίες στην εργασία» πραγματοποίησε η αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Δεν μπορούμε, αλλά ούτε και θέλουμε να είμαστε όλοι ίδιοι. Μπορούμε όμως να είμαστε ίσοι! Η διαφορετικότητα είναι πηγή πλούτου και την έχουμε ανάγκη. Στόχος μας όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν ίσες ευκαιρίες παντού, κυρίως όμως στην εργασία, η οποία αποτελεί το κύριο εργαλείο χειραφέτησης του ατόμου», δήλωσε κυρία Μιχαηλίδου στο πλαίσιο του συνεδρίου που διοργάνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και στο οποίο μίλησε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της, αναφέρθηκε σε αρκετές από τις πολιτικές που έχουν θεσπιστεί και εφαρμόζονται αυτά τα τρία χρόνια στο υπουργείο, με σκοπό την κοινωνική ενδυνάμωση των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας και τη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής τους στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, η κυρία Μιχαηλίδου έκανε λόγο για:

  • την υπηρεσία του Προσωπικού Βοηθού, που θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα,
  • το πρόγραμμα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε άτομα με κινητικές και αισθητηριακές αναπηρίες,
  • την ψηφιακή κατάρτιση για τα άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες,
  • το πρόγραμμα υποστηριζόμενης απασχόλησης, που σε πρώτη φάση αφορά 200 άτομα με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού,
  • το πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης, που αποτελεί σημαντικό εργαλείο κοινωνικής ένταξης για τα άτομα με αναπηρία.

Μιχαηλίδου: Στόχος μας μια συμπεριληπτική κοινωνία, όπου όλοι έχουν λόγο και ρόλο

Επιπλέον, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στα Κέντρα STEM, τα οποία αφορούν σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών και στόχο έχουν την ενίσχυση των δεξιοτήτων και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών μέσα από τον κόσμο των θετικών επιστημών, της ψηφιακής τεχνολογίας και της ρομποτικής.

Τέλος, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε: «Ως Πολιτεία, εφαρμόζουμε μια σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις, με σκοπό να διασφαλίσουμε στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, ισότιμη πρόσβαση στα εθνικά συστήματα παιδείας και υγείας, όπως και σε κάθε δημόσιο αγαθό και υπηρεσία, αλλά και στην αγορά εργασίας. Στόχος μας μια συμπεριληπτική κοινωνία, όπου όλοι έχουν λόγο και ρόλο. Γι' αυτό, άλλωστε, εργαζόμαστε εντατικά αυτά τα τρία χρόνια, για να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο του κοινωνικού αποκλεισμού και να επενδύσουμε στο κοινό μέλλον όλων μας. Γιατί η αναπηρία δεν είναι ανημποριά, αλλά διαφορετικότητα μέσα στην κοινωνία μας και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ