Μαρινάκης: Τα χρήματα από τη ρήτρα διαφυγής θα κατευθυνθούν στην κοινωνία -Στόχος οι παροχές με μόνιμα χαρακτηριστικά - iefimerida.gr

Μαρινάκης: Τα χρήματα από τη ρήτρα διαφυγής θα κατευθυνθούν στην κοινωνία -Στόχος οι παροχές με μόνιμα χαρακτηριστικά

O Παύλος Μαρινάκης στην ΕΡΤ
O Παύλος Μαρινάκης στην ΕΡΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την επόμενη ημέρα της Συνόδου Κορυφής και για την Λευκή Βίβλιο για την άμυνα μίλησε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην ΕΡΤ.

«Είναι θετικό για δύο λόγους για την Ελλάδα. Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με το ότι θα επενδύσει περισότερα χρήματα η Ευρώπη για την αμυντική της θωράκιση, αυτό από μόνο του λέει πολλά σε έναν αβέβαιο κόσμο έχει τεράστια σημασία» είπε αρχικά ο κ Μαρινάκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παύλος Μαρινάκης: Στόχος η ρήτρα διαφυγής να ισχύσει από το 2025

«Ο δεύτερος λόγος είναι ότι θα εξοικονομηθούν χρήματα που θα κατευθυνθούν σε άλλες πολύ σημαντικές και χρήσιμες δαπάνες» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με την επόμενη μέρα από τη Σύνοδο Κορυφής, ενώ αναφερόμενος στη ρήτρα διαφυγής τόνισε πως στόχος είναι να ισχύσει από το 2025, που θα επιτρέπει την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τον υπολογισμό των ελλειμμάτων.

Μάλιστα ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να δαπανήσει και παραπάνω χρήματα στην Άμυνα αλλά και παραπάνω χρήματα στην Υγεία, την Παιδεία, τον σιδηρόδρομο και γενικότερα στην κοινωνία και τους πολίτες.

«Το κράτος αυξάνει τα έξοδά του και δημιουργούνται παροχές με μόνιμα χαρακτηριστικά»

«Αυτά τα λεφτά θα προστεθούν στα χρήματα τα οποία έχουμε εξοικονομήσει από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και στα περισσότερα χρήματα που έχει εισπράξει το κράτος, χωρίς να αυξήσει φόρους, π.χ. από την μείωση της ανεργίας, καθώς, παραπάνω από μισό εκατομμυριο συμπολίτες μας που πληρώνονταν από το επίδομα ανεργίας, πλέον έχουν βρει δουλειές και πληρώνουν φόρους και εισφορές με αποτέλεσμα το κράτος να έχει αυξήσει τα έσοδά του.

Όλα αυτά τα λεφτά κατευθύνονται στις παροχές που θέλουμε να δώσουμε με μόνιμα χαρακτηριστικά. Ήδη αυτή τη χρονιά θα δούμε να εφαρμόζονται και άλλες παροχές, οι 12 επιπλέον φόροι που μειώθηκαν με τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε που ουσιαστικά είναι 73 μειώσεις άμεσων και έμμεσων φόρων, είναι οι αυξήσεις στους ένστολους κ.λ.π.. Με βαση τα υπερέσοδα που θα έχουμε θα υπάρξουν και άλλες ανακοινώσεις εν καιρώ από το υπουργείο Οικονομικών, σημείωσε ο κ Μαρινάκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος τέλος στην υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «τα άλλα κόμματα παίζουν μικροκομματικό παιχνίδι».

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ