Την ανάγκη διαφορετικής λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ με μια ενδυναμωμένη ηγεσία ώστε να ασκήσει μαχητική αντιπολίτευση με στόχο μια αξιόπιστη κυβερνητική λύση, επεσήμανε η βουλευτής Βορείου Τομέα και υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, στην εκπομπή «Πίσω από τις Γραμμές» του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Πιέρρο, Ελένη Καλογεροπούλου και Δημήτρη Τάκη.
Όπως τόνισε η Μ. Αποστολάκη για τη δική της υποψηφιότητα, μολονότι η ίδια δεν ήταν από τα στελέχη που έθεσαν ζήτημα ηγεσίας, έθεσε «θέματα που αφορούσαν τη συλλογική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ με έναν και μοναδικό στόχο: να ενδυναμωθεί ο ηγέτης του».
Η Μ. Αποστολάκη τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ οφείλει να έχει έναν μόνο στόχο «να είναι η αξιόπιστη κυβέρνηση αύριο, όντας η μαχητική αντιπολίτευση σήμερα» και «για να επανέλθει το DNA της παράταξης, που είναι η μαχητικότητά της, χρειάζονται πολλά βήματα» και «ένας ηγέτης που δεν είναι γυμνός, δεν είναι απομονωμένος, αλλά νομιμοποιείται μέσα από τη συλλογική λειτουργία και ενδυναμώνεται με πολιτικές θέσεις από ένα δημιουργικό επιτελείο».
Όπως επεσήμανε η Μ. Αποστολάκη “το ΠΑΣΟΚ θέλει δουλειά, καθώς στις 9 Ιουλίου η λαϊκή ετυμηγορία έκρινε “πως δεν είμαστε έτοιμοι” τη στιγμή που το “αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι ώριμο , υπάρχει μεγάλος ηττημένος η ΝΔ, αλλά δεν υπάρχει νικητής και φορέας να υποδεχθεί και να εκφράσει το αίτημα αυτό”.
Η Μ. Αποστολάκη ανέφερε ότι δεν σχολιάζει υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ, ενώ όσον αφορά την ενότητα την επομένη των εκλογών για την ηγεσία, τόνισε πως «κανείς από τους υποψηφίους δεν αμφισβητεί το κεντρικό ζήτημα της αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ που έχει ταυτοτικά χαρακτηριστικά» για το κόμμα, ενώ υπάρχει παρακαταθήκη ενότητας, που είναι βέβαιη ότι θα λειτουργήσει. «Δεν κινδυνεύει η ενότητα», τόνισε η Μ. Αποστολάκη. «Κίνδυνο αποτελούν οι προβληματικοί στρατοί και οι μηχανισμοί οι οποίοι, αν δεν συγκρατηθούν, θα έχουν βλαπτική επίδραση στην επόμενη ημέρα της επανεκκίνησης» πρόσθεσε.
Αναφορικά με τη φραστική επίθεση του Π. Πολάκη, η Μ. Αποστολάκη επεσήμανε πως αυτή είναι «άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα μιας χυδαίας και αήθους συμπεριφοράς», τονίζοντας πως μένει «άναυδη για τα ανύπαρκτα αντανακλαστικά του κυρίου Κασσελάκη σε ένα θέμα πολιτικής τάξης και συμπεριφοράς, που έχει ένα επικίνδυνα αρνητικό παιδευτικό αποτύπωμα».
Όπως τόνισε η Μ. Αποστολάκη, χρειάζονται κυρώσεις και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να φανταστώ έναν ηγέτη της Αριστεράς να ανέχεται από στελέχη του να εκφράζεται με αυτόν τον κτηνώδη τρόπο, επικίνδυνο για το παράδειγμα που παράγει στην κοινωνία και στα παιδιά μας».
Αναφορικά με την τακτική του κ. Κασσελάκη να υποδέχεται πολίτες στο γραφείο του, η Μ. Αποστολάκη παρατήρησε πως «η προσέγγιση ενέχει μια έννοια μεσσιανισμού ανάμεσα στον ηγέτη και στους πολίτες», αποτελεί ένα «επικοινωνιακό τρικ με τη χρήση της εικόνας, στην ουσία δεν αφορά την πραγματική λειτουργία της δημοκρατίας» και τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.