Μακρή: Να μην φοβούνται οι γονείς για το άνοιγμα των σχολείων -Ποιες απουσίες δεν μετράνε - iefimerida.gr

Μακρή: Να μην φοβούνται οι γονείς για το άνοιγμα των σχολείων -Ποιες απουσίες δεν μετράνε

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή
Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή - Eurokinissi / Γιώργος Κονταρίνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν συνδέεται η έξαρση των ιώσεων με την επαναφορά των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, επισήμανε η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» για το άνοιγμα των σχολείων σήμερα, υπενθύμισε πως αντίστοιχα δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα η κ. Μακρή, εξήγησε πως δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας και φόβος για την επαναφορά στα σχολεία, καθώς αυτά αποτελούν έναν οργανωμένο χώρο όπου λαμβάνονται σειρά μέτρων σε αντιδιαστολή με την κοινωνική επαφή που είχαν τα παιδιά και οι γονείς την περίοδο των γιορτών, χωρίς μέτρα προστασίας και σε χώρους με συγχρωτισμό.

«Τα σχολεία, η εκπαίδευση υπήρξε ο οδηγός για την επαναφορά στη σχετική κανονικότητα και σε άλλες δραστηριότητες» σημείωσε η κ. Μακρή, αναφερόμενη σε παλιότερα αντίστοιχα διαστήματα που επανήλθαν οι μαθητές στα σχολεία, όταν υπήρχε έξαρση του κορωνοϊού.

«Τώρα λοιπόν, οι ειδικοί μας δίνουν μια σειρά μέτρων, τα οποία είναι πια κεκτημένο μετά την πανδημία, δηλαδή ατομική καθαριότητα, χρήση αντισηπτικού όπου χρειάζεται, αερισμός των αιθουσών, αποφυγή άσκοπων συγχρωτισμού και εννοείται η παραμονή των παιδιών, όταν έχουμε συμπτώματα ιώσεων, στα σπίτια» επισήμανε η κ. Μακρή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζέττα Μακρή: Τι ισχύει με τις απουσίες

Σχετικά με το πρακτικό ζήτημα των απουσιών, η κ. Μακρή, επισήμανε ότι έχει εκδοθεί εγκύκλιος που ρυθμίζει το θέμα και δεν χρειάζεται να απασχολεί τους μαθητές και τους γονείς γιατί υπάρχει η σχετική μέριμνα από το Υπουργείο.

«Οι καθηγητές δεν έχουν θέμα απουσιών. Οι καθηγητές παίρνουν την άδεια για να νοσήσουν όπως παίρνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η πρόνοια που πρέπει να υπάρχει είναι για τις απουσίες των μαθητών. Όταν λοιπόν οι μαθητές νοσούν, αυτό ίσχυε, επαναφέραμε την εγκύκλιο γιατί ήταν η επικαιρότητα πιεστική και θέλαμε να ενημερώσουμε ξανά κυρίως τους γονείς, οι εκπαιδευτικοί τα γνωρίζουν, ότι όταν το παιδί νοσήσει μπορεί να πάρει έως και πέντε εργάσιμες ημέρες απουσίας που καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται. Όταν λέμε έως και πέντε εργάσιμες ημέρες, εννοούμε ότι προστίθενται σε αυτές και το Σαββατοκύριακο, άρα είναι πλήρης η ανάρρωση των παιδιών. Το ίδιο ισχύει και για τις εποχικές ιώσεις και αυτό είναι με εγκύκλιο που ισχύει από το 2019. Υπάρχει μια διαδικασία, θα την υποδείξουν οι εκπαιδευτικοί, γίνεται αίτηση του γονέα, του κηδεμόνα ή του ίδιου του παιδιού όταν το παιδί είναι ενήλικο, υπάρχει υπεύθυνη δήλωση. (…) Μπορεί να υπάρχει και υπεύθυνη δήλωση, μπορεί να υπάρχει εξέταση από γιατρό, μπορεί να υπάρχει εξέταση από νοσοκομείο και οι απουσίες αυτές καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται στον γενικό αριθμό απουσιών, όπως ορίζονται από τις διατάξεις και από ειδικότερες ρυθμίσεις που έχει κάνει το Υπουργείο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Υφυπουργός Παιδείας, ενώ σημείωσε ότι σε περίπτωση νοσηλείας του μαθητή, εννοείται πως οι απουσίες του αυξάνονται αντίστοιχα με βάση τις ημέρες που έμεινε στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ