Λατινοπούλου, η Μελόνι από τη Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Λατινοπούλου, η Μελόνι από τη Θεσσαλονίκη

Είναι καλό timing να πολιτεύεται η Αφροδίτη Λατινοπούλου. Τώρα που σε όλη την Ευρώπη υψώνονται φωνές κοινωνικού αποκλεισμού κατά των μεταναστών, των γκέι και της woke ατζέντας, η Λατινοπούλου μπορεί να κυκλοφορεί πλέον έξω από τα στενά τείχη της φοβικής και υπερσυντηρητικής βόρειας Ελλάδας. 

Από λάιτ ινφλουένσερ της Θεσσαλονίκης που ανέβαζε πύρινα τρίλεπτα για τους λαθρομετανάστες, τους γκέι, τις υπέρβαρες γυναίκες ή εκείνες που δεν ξυρίζονται, έφτασε να γίνει ευρωβουλευτής και να διαπραγματεύεται μεταγραφές δυσαρεστημένων «γαλάζιων» στελεχών. Ένα νεαρό κορίτσι που ανέβαζε κάποτε περιθωριακά βιντεάκια, σήμερα διοχετεύει επικρατούσες απόψεις στην Ευρώπη, από τη Λεπέν ως τη Μελόνι και από το κόμμα του Βίλντερς ως το AfD και τους σοσιαλιστές του Σολτς, χάρη στις φοβίες του κοινού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κανείς δεν έπαιρνε στα σοβαρά τη Λατινοπούλου ως το 2022, όταν διεγράφη από τη ΝΔ μετά την επίθεση στη Δανάη Μπάρκα για τα κιλά της. Αλλά ούτε και αργότερα, όταν εγκατέλειψε τους εύφλεκτους συνοδοιπόρους της (Μπογδάνο, Τζήμερο, Κρανιδιώτη) και προχώρησε μόνη της το σχήμα «Φωνή Λογικής». Στις εκλογές του 2023 το κόμμα της περιορίστηκε σε ένα θλιβερό 0,5%, καθηλωμένο στην κατηγορία της λάιτ Ακροδεξιάς.

Ήρθε μετά η θερμή χειραψία με τον Κώστα Καραμανλή, την Κυριακή των ευρωεκλογών, στη Θεσσαλονίκη, όταν ο πρώην πρωθυπουργός κατέβηκε από το αυτοκίνητό του επίτηδες για να τη χαιρετήσει. Η σκόπιμη αυτή κίνηση φαίνεται ότι λειτούργησε σαν χρίσμα της επίσημης λαϊκής Δεξιάς σε ένα νεαρό πουλέν της «καθαρόαιμης» ΝΔ και έδωσε ώθηση στο κόμμα της Λατινοπούλου, το οποίο στις ευρωεκλογές σκαρφάλωσε στο 3,04% και την εξέλεξε ευρωβουλευτή.

Από τότε, στη Βόρεια Ελλάδα, όπου κυριαρχούν οι νταήδες της ελληνικής alt right Βελόπουλος και Νατσιός, η Λατινοπούλου απευθύνεται στο κοινό της με έναν soft λαϊκίστικο αντισυστημισμό, τύπου Μελόνι: ναι στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ, υπέρ του Ισραήλ και της Ουκρανίας, όχι στη Ρωσία. Δεν παρουσιάζεται ως ακροδεξιά εχθρός της δημοκρατίας, όπως ο Κασιδιάρης, αλλά ως πολιτικός που λέει τις πικρές αλήθειες, όπως η Λεπέν. «Και τι είμαστε εμείς; Η Γη της Επαγγελίας να πληρώνουμε τον κάθε Πακιστανό και τον κάθε Αφγανό;» δήλωσε σε πρωινή εκπομπή.

Στα λατρεμένα είδωλα της Λατινοπούλου περιλαμβάνεται και ο Όρμπαν, όλα τα σλόγκαν του οποίου έχει κοπιάρει, όπως: «Όχι μια Ευρώπη των λαθρομεταναστών, όχι μια Ευρώπη των ελίτ των Βρυξελλών και φυσικά όχι μια Ευρώπη των δικαιωματιστών που εξυπηρετεί αποκλειστικά νοσηρές μειοψηφίες όπως είναι η ηγεσία των ΛΟΑΤΚΙ, που δυστυχώς αυτή τη στιγμή καθοδηγούν όλη την ΕΕ» [Ναυτεμπορική]. Οικειοποιείται, έτσι, με ευκολοχώνευτο τρόπο, προβλήματα αληθινά, τα οποία απασχολούν όλο και περισσότερους πολίτες στην Ευρώπη. Αντιγράφοντας βετεράνους ακροδεξιούς, η Λατινοπούλου εκφράζει το vox populi που οι κεντροδεξιοί και σοσιαλιστές κατηγορούνται ότι αγνόησαν: όσους πολίτες αισθάνονται ότι απειλείται η ασφάλειά τους ή ότι αλλοιώνεται ο τρόπος ζωής τους από τους μετανάστες και τη woke ατζέντα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB η «Φωνή Λογικής» της Λατινοπούλου εκτοξεύθηκε στο 4,4% των προτιμήσεων, ενώ η Interview τη δείχνει πλέον στο 5,5%. Ήδη έκανε δύο μεταγραφές από τη Νέα Δημοκρατία: τον πρώην γραμματέα οργανωτικού του Σαμαρά, Κωνσταντίνο Κόλλια, και τον πρώην δήμαρχο Άργους Δημήτρη Καμπόσο. Οι ιδέες της ενθουσιάζουν, προς το παρόν, μόνο αμφιλεγόμενους πολιτικούς όπως ο Αχιλλέας Μπέος, που είπε: «Έχω ακούσει κάποιες δηλώσεις και κάποιες τοποθετήσεις της, της βγάζω το καπέλο. Μπράβο της και συγχαρητήρια. Τώρα, δεν ξέρω πόσο ψηλά θα φτάσει, αλλά της αξίζει και να συνεχίσει».

Το πόσο ψηλά θα φθάσει η Λατινοπούλου μένει να αποδειχθεί. Κυρίως θα κριθεί από το αν τα κυβερνητικά στελέχη θα εξακολουθούν να αγνοούν τη δύναμη που αποκτούν οι φωνές του αντιευρωπαϊσμού και του εθνικισμού στη βόρεια Ελλάδα. Θα κριθεί, επίσης, από το πόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αντισταθεί στην πίεση όσων θέτουν θέμα απώλειας της δεξιάς «ψυχής» της παράταξης, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ανοδική τάση των κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε μετά τις ευρωεκλογές ότι «το 41% δεν υπάρχει πια». Αυτό σημαίνει μια επιπλέον πρακτική πίεση: μετά τις επόμενες εκλογές η ΝΔ θα έχει λιγότερους βουλευτές και ήδη αρκετοί αναζητούν λύση για την επανεκλογή τους.

Πρώτη ένδειξη η ομάδα των έντεκα βουλευτών της ΝΔ η οποία τάραξε το Μέγαρο Μαξίμου με την ερώτησή της για την προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών. Η διαγραφή Σαλμά που ακολούθησε δείχνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα επιτρέψει αναίμακτα στην εσωκομματική αντιπολίτευση να οργανωθεί και να αποκτήσει δημόσια παρέμβαση. Το έργο δεν θα είναι εύκολο, ειδικά αν υπάρξει δάκτυλος Καραμανλή και Σαμαρά πίσω από τις δυνάμεις της λαϊκής Δεξιάς που απελευθερώνονται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας με διάθεση κριτικής και ανοιχτής αμφισβήτησης.

Στο μεταξύ, οι βουλευτές που ξέρουν ότι δεν θα γίνουν υπουργοί και φοβούνται πως δεν θα επανεκλεγούν θα στοιχίζονται πίσω από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς αναζητώντας τρόπους διάσωσης. Και μια εύκολη διέξοδος είναι η μεταγραφή στα μικρά δεξιά κόμματα, ειδικά σαν αυτό που ο ίδιος ο Καραμανλής έχει «ευλογήσει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ Μελόνι Θάτσερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ