Ηλιόπουλος: Κοροϊδία και προσβολή η αύξηση των 52 λεπτών στον κατώτατο μισθό - iefimerida.gr

Ηλιόπουλος: Κοροϊδία και προσβολή η αύξηση των 52 λεπτών στον κατώτατο μισθό

ηλιοπουλος κοκκινος τοιχος
Νάσος Ηλιόπουλος / Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κοροϊδία και προσβολή η αύξηση των 52 λεπτών στον κατώτατο μισθό από την κυβέρνηση που νομιμοποίησε την απλήρωτη εργασία» αναφέρει ο Νάσος Ηλιοπουλος.

Δριμεία κριτική στην "κοροϊδία εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη", ύστερα από την αύξηση των 52 λεπτών στον κατώτατο μισθό που ανακοινώθηκε χθες, άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, χαρακτηρίζοντάς τη ως "προσβολή για τους εργαζομένους" στο ρ/στ της ΕΡΤ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ή ο πρωθυπουργός μας κοροϊδεύει ή η ίδια η κυβέρνηση δεν πιστεύει στον προϋπολογισμό που ψήφισε και το μεσοπρόθεσμο που ενέκρινε, που προβλέπουν 3,5-3,6% ανάπτυξη. Αλλιώς δεν εξηγείται η αύξηση των 52 λεπτών που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ προεκλογικά είχε υποσχεθεί αύξηση διπλάσια της ανάπτυξης. Θα έπρεπε δηλαδή να έχει ανέλθει στο 7% η αύξηση των μισθών, εξήγησε ο ίδιος.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: Αν είχε δοθεί μια σοβαρή αύξηση στον κατώτατο μισθό η κατάσταση θα ήταν καλύτερη στην οικονομία. Όταν το 2012 ο κατώτατος μειώθηκε 23% και για τους κάτω των 25 κατά 32%, και έτσι καταγράψαμε τη χειρότερη ύφεση και ανεργία. Όταν το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε ο κατώτατος και καταργήθηκε ο υποκατώτατος μισθός, οι εργαζόμενοι είδαν συν ένα μισθό το χρόνο. Αυξήθηκε έτσι και η κατανάλωση, αφού η ελληνική οικονομία εξαρτάται από την εσωτερική κατανάλωση, και η οικονομία ενισχύθηκε.

Ακόμη, κατηγόρησε τη ΝΔ πως έχει νομιμοποιήσει την απλήρωτη εργασία και τις απολύσεις, και πως η αύξηση των 52 λεπτών έχει ήδη χαθεί για τους εργαζομένους λόγω των αυξήσεων σε ρεύμα και βασικά αγαθά, όπως τα τρόφιμα. Όταν βέβαια η κυβέρνηση θέλει να δίνει αυξήσεις μπορεί. Χαρακτηριστικά ο CEO της ΔΕΗ παίρνει μισθό 300 χιλ. ευρώ το χρόνο, με άνω του 300% αύξηση, όταν όλοι οι υπόλοιποι πληρώνουμε 16% αύξηση στο ρεύμα., συνέχισε υπογραμμίζοντας πως έχουμε μία βαλκανικού τύπου αγορά εργασίας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τα πάντα για να μας διατηρήσει εκεί. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ που ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος σε σχέση με το 2010. Η αύξηση στον κατώτατο μισθό και η διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας, με ρύθμιση του υπολοίπου, είναι δύο βασικές οικονομικές λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας, επισήμανε.

Όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας και συγκεκριμένα του τουρισμού, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είπε: Δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν έλεγχοι στα πλοία και στα λιμάνια, και αυτό εξηγεί την κατάσταση στη Μύκονο, που είχε 90% εμβολιασμένους και κατέληξε να οδηγηθεί σε τέτοια περιοριστικά μέτρα. Δεν υπάρχουν επαρκείς χώροι καραντίνας στα νησιά και δεν έχουν ενισχυθεί οι δομές πρωτοβάθμιας υγείας, ενόσω μάλιστα συζητάμε για κλείσιμο κλινικών και νοσοκομείων! Κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη επιτέλους. Δεν γίνεται σε αυτή τη χώρα η ευθύνη να μετατίθεται συνέχεια στους πολίτες". Και συμπλήρωσε: "Όταν είχε ξεκινήσει η πανδημία ο ΠΟΥ είχε θέσει ως βασικό κανόνα για να αντιμετωπιστεί η κρίση τη διαφάνεια, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ έχει φροντίσει πολύ καλά να διαρραγεί η εμπιστοσύνη με την κοινωνία".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, ο Ν. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις για τις τουλάχιστον δύο παρανομίες στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού που βεβαιώνονται από επίσημα έγγραφα του γαλλικού ΓΕΜΗ, του γαλλικού κράτους, ενώ δυστυχώς υπάρχει μια ένοχη σιωπή γύρω από το ζήτημα.

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει μια αυστηρή ισορροπία ανάμεσα στα κίνητρα και τα αντικίνητρα που θα δοθούν. "Δεν δεχόμαστε την απόλυση, την αναστολή εργασίας και την περικοπή μισθών ως αντικίνητρα. Για εμάς αποτελεσματικό αντικίνητρο είναι η υποχρέωση των εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί σε καθημερινή προσέλευση νωρίτερα στο χώρο εργασίας τους, στον οποίο θα μπορούν να εισέρχονται μόνο αν το τεστ τους βγει αρνητικό. Οι αναστολές της εργασίας ως ποινή σαμποτάρουν την όλη προσπάθεια να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί", εξήγησε.

Τέλος, ερωτηθείς για το θέμα της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στην τριτοβάθμια κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας ότι "δυστυχώς χωρίς ισχυρό αντίλογο στο δημόσιο διάλογο χρησιμοποιεί ψεύτικα στοιχεία για τους φοιτητές που δεν τελειώνουν τις σπουδές τους". "Ενώ το 2009 ήταν 14,2% το ποσοστό όσων εγκαταλείπουν μέχρι τα 24 τις σπουδές, το 2018 ήταν μόλις 4,7% σύμφωνα με τη Eurostat. Αυτή τη στιγμή έχουμε παραδείγματα μαθητών με 20.000 μόρια που δεν τους επιτρέπεται καν να δηλώσουν τις πρώτες σχολές στην προτίμησή τους. Οι ρυθμίσεις της κας Κεραμέως δεν συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά αντίθετα έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν περαιτέρω πελατεία για τα κολέγια".

Ο Νασος Ηλιόπουλος διευκρίνισε πως "οι πανελλαδικές δεν είναι απολυτήριες εξέτασες, οι μαθητές έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές τους στο Λύκειο όταν δίνουν πανελλαδικές -που είναι εξετάσεις κατάταξης με βάση τις διαθέσιμες θέσεις στα πανεπιστήμια". Και καταλήγοντας τόνισε πως "με ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην κυβέρνηση θα καταργηθεί το ανορθολογικό σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ