Το κόμμα Νίκη, στο οποίο ανήκει ο Νίκος Παπαδόπουλος, τον «άδειασε» για τους βανδαλισμούς στη Πινακοθήκη. Ωστόσο, ο πρόεδρος Δ. Νατσιός επιμένει να εγκαλεί την διοίκηση της Εθνικής Πινακοθήκης.
Σε ανακοίνωσή του αφού πρώτα τονίζει πως είναι αντίθετο «με έργα τέχνης που βλασφημούν τα όσια και ιερά της Πίστας και της πατρίδας μας, αλλά και σύμβολα θρησκείας», ανέφερε πως ο βουλευτής της «έδρασε αυτοβούλως» και δεν εγκρίνει την πράξη βανδαλισμού που διέπραξε στη Πινακοθήκη.
«Πρέπει να εκφραζόμαστε σε θεσμικό πλαίσιο και δη κοινοβουλευτικά και με κάθε νόμιμο μέσο και όχι με αυτοδικίες» τονίζουν χαρακτηριστικά.
Η ανακοίνωση της Νίκης
«Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Λαϊκό Κίνημα ΝΙΚΗ έχει εκφράσει πολλές φορές την αντίθεσή του σε «έργα τέχνης» που βλασφημούν τα όσια και τα ιερά της Πίστης και της πατρίδας μας, καθώς και τα σύμβολα οιασδήποτε θρησκείας.
Για τον ελληνικό λαό η Παναγία είναι ζωγραφισμένη στην καρδιά του και η βλασφημία στο πρόσωπό της αποτελεί μέγιστη ύβρη. Σε αυτό το πλαίσιο δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην έκθεση βλάσφημων εικόνων στην Εθνική Πινακοθήκη οι οποίες προκαλούν το θρησκευτικό αίσθημα του λαού μας.Τόσες ημέρες βανδαλίζεται το πρόσωπο της Παναγίας και το επίσημο κράτος αποδέχεται σιωπηρά την βλασφημία. Επιπλέον, θυμίζουμε ότι η Εθνική Πινακοθήκη είναι δημόσιο ίδρυμα και λειτουργεί με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.
Ο βουλευτής κ.Παπαδόπουλος έδρασε αυτοβούλως. Αρχή του Κινήματός μας είναι ότι απέναντι σε πράξεις βλασφημίας πάντα πρέπει να εκφραζόμαστε σε θεσμικό πλαίσιο και δη κοινοβουλευτικά και με κάθε νόμιμο μέσο και όχι με αυτοδικίες».
Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός, σε ανάρτησή του, ρωτά την υπ. Πολιτισμού αν η διεύθυνση της Εθνικής Πινακοθήκης θα τολμούσε να εκθέσει αντίστοιχα έργα τέχνης που να προσβάλλουν την μουσουλμανική ή εβραϊκή θρησκεία.
«Πολλά ακούστηκαν σήμερα για το επεισόδιο με τα βλάσφημα έργα στην Πινακοθήκη. Η ΝΙΚΗ έχει εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου και έχει πάρει επίσημα θέση.
Εγώ θα ρωτήσω την κυρία Υπουργό Πολιτισμού: Θα τολμούσε η Διεύθυνση της Πινακοθήκης να εκθέσει «έργα τέχνης» που θα πρόσβαλλαν την θρησκεία των Μουσουλμάνων ή των Εβραίων;
Γιατί επιτρέπει να γίνεται αυτό για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς;
Από την μια η Κυβέρνηση και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τιμούν δήθεν την Κυριακή της Ορθοδοξίας και την αναστήλωση των ιερών εικόνων και από την άλλη αφήνουν να βανδαλίζονται με τρισάθλιο τρόπο η Παναγία και οι Άγιοι μας. Ντροπή και μόνο ντροπή».

Να σημειωθεί πως όταν αφέθηκε ελεύθερος ο βουλευτής, είπε πως «ξεκρέμασε» τέσσερις εικόνες.
«Ξεκρέμασα τέσσερις εικόνες -βέβηλες εικόνες- και δύο από αυτές μου ξέφυγαν μόλις πήγα να γυρίσω, έσπασε το τζαμάκι, τίποτα άλλο» δήλωσε ο Νίκος Παπαδόπουλος μετά το επεισόδιο.