Χρήστος Ταραντίλης: «Η έρευνα και η καινοτομία αφορούν άμεσα κάθε πολίτη» - iefimerida.gr

Χρήστος Ταραντίλης: «Η έρευνα και η καινοτομία αφορούν άμεσα κάθε πολίτη»

O πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, καθηγητής Χρήστος Ταραντίλης
O πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, καθηγητής Χρήστος Ταραντίλης / Φωτογραφία: EUROKINISSI - ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ημερίδα με θέμα «Ελλάδα 2035 - Κοινωνία, Καινοτομία, Τεχνολογία», που διοργάνωσε η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, με τη συνεργασία του Τομέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΝΔ, συμμετείχε ο βουλευτής Επικρατείας και πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, καθηγητής Χρήστος Ταραντίλης, ως ομιλητής και ως συντονιστής σε δύο πάνελ της ενότητας με τίτλο: «Έρευνα, Τεχνολογία, Καινοτομία».

Στο πρώτο πάνελ της ενότητας ομιλητές ήταν οι κ.κ. Γεώργιος Δουκίδης, καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), Μιχάλης Δρίτσας, διευθύνων σύμβουλος ElevateGreece ΑΕ και Δρ Γεώργιος Νούνεσης, διευθυντής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ερευνητικού Κέντρου "Δημόκριτος", ενώ στο δεύτερο οι κ.κ. Γεωργία Αναστασοπούλου, γενική διευθύντρια της iDNA Genomics, Κώστας Λουκάς, γενικός διευθυντής Μεγάλων Πελατών της Microsoft Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, και Αιμίλιος Χαλαμανδάρης, επικεφαλής Έρευνας & Ανάπτυξης Samsung Electronics Hellas.

Ο μετασχηματισμός της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας μέσα από την επιχειρηματική αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής ομιλίας του κ. Ταραντίλη αλλά και της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στα δύο πάνελ, διατυπώθηκαν προτάσεις για την εφαρμογή πολιτικών, με σκοπό τον μετασχηματισμό της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας μέσα από την επιχειρηματική αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων που παράγονται στα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα και την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups).

Τέλος, η συζήτηση εστιάσε στη δημιουργία, τη διακράτηση και την προσέλκυση ταλαντούχων ειδικευμένων επιστημόνων στον τομέα της τεχνολογίας, στην αξία που έχουν οι γρήγορες τακτικές νίκες (quickwins), προκειμένου να συμβάλουν στη δημιουργία περαιτέρω δυναμικής του ελληνικού οικοσυστήματος τεχνολογικής καινοτομίας, καθώς και στην αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην επιχειρηματικότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ