Χατζηδάκης: Προκηρύσσεται πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων για τον κλάδο παροχής υπηρεσιών ασφάλειας - iefimerida.gr

Χατζηδάκης: Προκηρύσσεται πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων για τον κλάδο παροχής υπηρεσιών ασφάλειας

Κάμερες ασφαλείας
Κάμερες ασφαλείας / Φωτογραφία: Intime, ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εφαρμογή προγράμματος κατάρτισης ανέργων, προκειμένου να απασχοληθούν στον κλάδο παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, ανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

O υπουργός είχε σήμερα (12/11) συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών και Φυλάκων. Σε αυτήν μετείχαν η γενική γραμματέας του υπουργείου, Αννα Στρατινάκη, καθώς και ο γενικός επιθεωρητής του ΣΕΠΕ, Χαράλαμπος Βούρτσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, η ζήτηση για υπηρεσίες που παρέχουν οι επιχειρήσεις του κλάδου είναι διαρκώς αυξανόμενη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι αυξημένες ανάγκες για υπηρεσίες ασφάλειας πρέπει να καλυφθούν από προσωπικό κατάλληλα καταρτισμένο, ζήτημα στο οποίο απαντά το επιδοτούμενο πρόγραμμα που θα προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Παπακωνσταντίνου, και ο γενικός γραμματέας, Νίκος Γιαννακάκης, ζήτησαν επίσης την εντατικοποίηση των ελέγχων για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και ιδίως την τήρηση του ωραρίου, «αίτημα στο οποίο θα ανταποκριθεί το ΣΕΠΕ».

Η υποδηλωμένη εργασία στο επίκεντρο της συζήτησης υπουργού και συνδικαλιστών του κλάδου / Φωτογραφία: Υπουργείου Εργασίας
Η υποδηλωμένη εργασία στο επίκεντρο της συζήτησης υπουργού και συνδικαλιστών του κλάδου / Φωτογραφία: Υπουργείου Εργασίας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Oπως υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, «η συνολική απάντηση στο ζήτημα της τήρησης του ωραρίου εργασίας θα επέλθει με την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, η οποία θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2022 από τις μεγάλες επιχειρήσεις σε μια σειρά από κλάδους, στους οποίους περιλαμβάνεται και η παροχή υπηρεσιών ασφάλειας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕ, από το 2018 μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 2.800 έλεγχοι σε επιχειρήσεις του κλάδου (οι 524 από αυτούς μετά από καταγγελίες), εντοπίστηκαν 545 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 1,7 εκατ. ευρώ. Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούν αδήλωτη εργασία, μη καταβολή δεδουλευμένων, παραβίαση του ωραρίου εργασίας, άρνηση πρόσβασης/παροχής στοιχείων, έλλειψη πίνακα προσωπικού και παραβάσεις που σχετίζονται με το θεσμικό πλαίσιο για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ